• BounceT

    RMC Malmö del 14

    Hej här fortsätter tråden....häng med. Välkomna ni som är nya också  :)

  • Svar på tråden RMC Malmö del 14
  • Velveteen
    Smulans skrev 2012-12-14 09:42:28 följande:
    Velveteen, min foglossning har blivit mycket bättre med hjälp av akupunktur (i kombination med sjukgymnastik). Har du testat det? Det hjälper säkert inte för alla men det kan vara värt att prova. Det skadar ju inte iallafall.
    Hej, ja jag provade det hos sjukgymnasten, tror jag gjorde det 5 gånger. Både vanlig och med el inkopplad. Kanske slutade jag för tidigt, men det var bara första gången jag kände någon lindring, efter de andra gångerna kände jag mig sämre och sämre. Samma sak med TENS, det fick jag jätteont av. Musklerna tålde det inte, de var för "utmattade" för att vibrera. Skönt att det hjälpte lite för dig. Gör du något annat mot foglossningen?
  • Smulans

    Akupunktur med el? Det har jag aldrig hört talas om. Jag märkte ingen skillnad alls de första 3-4 gångerna, men sedan började det bli bättre. Jag har gått ca. 10 gånger nu tror jag, fördelat på ca två gånger i veckan.

    Jag var hos sjukgymnasten och hon hittade en knuta vid ischiasnerven, där det gjorde sjukt ont när hon tryckte. Jag fick typ en taggig plastboll som jag tränar med. Jag ligger på rygg och för benet upp och ner i sidled så att knutan masseras av bollen. Sen försöker jag så klart att ta det så lugnt det går, men det är lättare sagt än gjort med jobb, barn och hundar. 

    Vad jobbigt att du inte hittar något som hjälper. 

  • BounceT

    GOTT NYTT ÅR! hoppas ni alla har det bra och får ett fint 2013!    :)

    snart i vecka 15 och mår bättre, illamåendet har nästan försvunnit helt!

    kram på er   

  • BounceT

    Nu är jag inne i 29e veckan....mycket liv och rörelse i magen....kan inte fatta att det är så kort tid kvar.
    Hoppas ni andra mår bra. Hur går det med akupunktur och annat???? 

  • Velveteen

    Hej, nytt år igen och nästan ett år sedan någon skrev i tråden. Smulans och BounceT, hur ha ni det? Och ni andra om några är kvar och läser. Jag har fortfarande problem med min höft så har inte satt i gång något syskonförsök än. Kram på er och hopp om ett gott år!

  • Tigra79

    Hej Velveteen :) Dottern fyller 3 år i Mars (hon som blev till tack vare IVF) och sonen fyller 1 år i februari :) Vi har fullt upp och snart är det dags att börja jobba igen. Väntar dock på operationstid för framfall.

    Gott nytt år :)


  • gagat

    Hej , var någonstans man kan hitta info om väntetid? T.ex. från första besöket hos läkare till ÄT?

    MVH,
    Gaga

  • gagat

    Någon som kan hjälpa med väntetider? 
    Jag skulle komma igång med IVF utredningen på måndag den 25.augusti 2014. Jag har ingen aning om hur det går. Jag försökte hitta informationer men allt detta bara förvirrade mig. Jag och min sambo gick genom barnlöshets utredning, läkare säger att vi är friska och att finns ingen känd orsak till omöjligheten att få barn. Då fick vi gå till IVF till den första besöket, som jag nämnde ovan den 25 aug. 
    Jag fick ny hopp men min sambo är helt besviken för att vi kunde inte göra den själva. För honom allt detta är inte accepterade, jag kan inte lifta upp honom han är på boten och bredvid honom jag kan inte tänka positiv.  Förlåt om det finns skriftlig fel men observera att jag bor i Sverige drygt 2 år.

    MVH,

    Gaga 

  • Velveteen

    Tigra79: det var roligt att ni fick även ett syskon! Använde ni er av IVF och RMC även den andra gången? Nu har vi bestämt att kontakta någon klinik efter nyår, men vi vet inte om vi ska välja samma eller inte. Vet inte vilka för/nackdelar som finns. Om det är kortare väntetid hos en privat klinik?

  • Tigra79

    Velveteen: Nr 2 kom faktiskt till på vanlig väg, konstigt nog, så vi behövde inte IVF/ICSI denna gången. 

    Man borde väl kunna ringa runt och kolla väntetider och ev kostnader med för den delen.

    Jag vet inte vad ni jobbar, men ett tips kan vara att kolla upp med era arbetsgivare om de erbjuder bruttolöneavdrag. Både jag och min man jobbar på företag (olika) som erbjuder det på just IVF. Det är genom Personalkortet (flexpay) för oss.


Svar på tråden RMC Malmö del 14