• Maia

    Vi med ångest/panikattacker och depressioner...

    Vaniljbullen, Tack! Fast du gör mig lite generad. Jag är inte speciellt klok, skriver bara utifrån mig själv. En del blir bra andra tar illa vid sig..

     När var det du skulle till din samtalskontakt?

    Att lära sig släppa på kontrollen är ett stort problem för mig.

    Katastroftankar har jag ibland men inte alls så hemska som du verkar ha. Har haft och har ff tendenser till tvångshandlingar, det är väl kanske också en del av kontrollbehovet? Eller är det katastroftankarna? Nog lite av båda tror jag. *förvirrad* Ett tag var jag tvungen att kolla spisen flera ggr innan jag klarade att gå hemmifrån. Problem också med att låsa dörren, var tvungen att gå tillbaka och kolla flera ggr. Nu är jag lite sån att om jag går en viss väg till dagis med lillen och han haft en bra dag så måste jag gå exakt samma sträcka varje ggn. Såna saker. Vad jag försöker göra är att utmana mig själv hela tiden, göra tvärtemot istället. Vill inte fastna i tvångshandlingar igen.

    Ja, jag tjatar.

    Hoppas det går bra för dig och att du klarar vara ärlig mot din samtalskontakt.

    Varma kramar! 

  • Maia

    Skit, allt är bara skit..
    Extrem ångest, skriver ego-inlägg nu fast jag egentligen varken vill eller orkar.

    Kram på er alla! 

  • Maia
    Maddisen80 skrev 2010-07-26 17:42:21 följande:
    hej hur är läget,jag ska in på psykakuten snart har tagit överdos av mediciner
     jag väntar på sjuktaxiin ska komma 18.30
    Älskade vän!
    Gjorde du det ändå för att få respons? Hoppas verkligen de tar dig på allvar nu och du får bli inlagd. Du tog inte så mycket så det var akut iaf? Vet att du sagt förut att du ville göra så här för att få dem att reagera men jag hade hoppats på att de skulle få in i sina tjocka skallar ändå att du verkligen behöver aktiv hjälp nu.

    Jag vill så gärna ta bort det onda för dig men...
    Stora varma kramar! 
  • Maia
    Lindha82 skrev 2010-07-26 21:48:43 följande:
    Jag hoppasd du inte känner dessa känslor varje dag gumman? Är du också gravid? Jag avskyr de dål.iga dagarna, men det enda som hjälper då är att jag överdriver, får attention och att någon gör det enkelt för mig, typ tar med mig med bil så jag får komma ut, DÅ går det över, men det måste vara enkelt....Guu så komplicerad o hemsk man kan känna sig i bland mot nära o kära. liksom dramaqueen
    Dramaqueen... Känner mig mest som det svarta fåret. Den där misslyckade som behöver tas om hand om hela tiden och som de periodvis får gå på tå i förväntan att jag ska göra nåt dumt.
  • Maia
    CharlieJ skrev 2010-07-26 21:55:22 följande:
    Maia: Vad jag hade önskat att vi hade bott närmare varandra! Skriv du hur många "ego-inlägg" du vill. Hade önskat att jag hade kunnat göra något för dig så att du hade fått må bättre. Men det ända jag kan ge dig är ord och det hjälper kanske inte så mkt. Men jag hoppas att du vet att jag tänker på dig och att jag finns där för dig.

    KRAM vännen min =)
    Tack Charlie!
    Dina ord värmer alltid. Läste inlägget innan jag la mig igår och fick ett litet leende iaf. Allas ord och kramar värmer.

    Vet ju att du själv inte mår bra nu. Önskar samma som du, att jag kunde hjälpa, lätta bördan. Det blir bara ord här också men.. föreställ dig en tröstande värmande kram. Du betyder så mycket och jag hoppas du kommer ur dimman snart.
    Kramar! 
  • Maia
    Lindha82 skrev 2010-07-26 22:15:05 följande:
    Har med en extrem-dålig kväll, vart lalldelesz för mycket i dag och att man måste "vara" hela tiden, guu blir så osäker på mig själv i bland och när jag blir det så drunkanar jag i dessa tankar, jättejobbigt. tog ett fotbad nu iaf för att koppla av , blev för mycket av sjuykhusmiljön idag med när vi hälsade på min kompis på BB, fick ångest över att jag måste ligga i den där miljön snart, dont like...men ska försöka släppa tanken. Kraaam på dig och hoppas att i morgon vaknar man upp till en bättre dag!
    Lindha,
    du har så mycket omkring dig nu. Du måste sänka dina krav på dig själv. När var det din mamma skulle komma? Läste att du har det jobbigt med flickan du passar också. Du är höggravid, mår dåligt, har att tänka på gällande privatlivet mm. Klart du mår dåligt. Flickan får inte men för livet för att du inte orkar med så mycket, hon har bara lite tråkigt och det får barn ha ibland.

    Jag sätter gärna sonen framför en film när jag mår dåligt och det är ju bättre att han sitter där med mig än att jag bara ignorerade honom totalt.

    Tänk inte på tiden på BB. Du kanske inte behöver vara kvar så länge. Jag låg några extra nätter för att de ville ha koll på sonen att han inte fick utsättningssyndrom då jag gick på medicin medans jag var gravid. Han hade även gulsot så.. Det var tråååkigt men på det stora hela...

    Du får mig av nån anledning alltid mig att dra iväg i mina väääldigt spännande och fängslande tankar.

    Hoppas du får det lite lugnare idag.
    Kram raring!
  • Maia
    Anonym (natten) skrev 2010-07-26 23:56:36 följande:
    Alla sover i huset, bara jag vaken. Verkar vara sama här.
    Som jag alltid har det om mornarna.
  • Maia
    Liam05 och Milton08 skrev 2010-07-27 01:39:01 följande:
    Här e en till med Ångest å deprissioner. Har äntligen fattat å tagit tag i att söka hjälp. Så nu va ja i Lördags på Psyk å fick pratat med en sköterska och en läkare.. Blev sjukskriven 100% i 2 veckor, och 50% i 2 veckor. Fick även Fluoexetin och Atarax. Fick även en eventuell diagnos för ADHD. Ska tydligen göra en utredning på det. Är kanske även utbränd. Känns som de va väldigt mycket på en gång.. Hur lever man som en vanlig frisk människa egentligen? Känna glädje å Empati. Lycka i de man har. Uppskatta sina vänner å familj för allt bra å snällt dom gör för en. Inte bli sur för minsta lilla sak. Att inte börja gråta när en planerad sak inte blir av. Minne som en guldfisk. Ja massor me saker som man levt med som man inte förstått har varit "onormalt" 
    Man vet ju inte bättre när man levt som man gjort i alla år. Men med medicin å läkarbesök så hoppas ja att allt blir bättre..

    Va gott att få skriva av sig lite..  Hoppas de va ok.. / Madeléne
    Hej Madeléne!
    Vad bra att du sökt hjälp. Det är inte lätt att förstå vad som är att leva "normalt" och inte. Men man får försöka hitta vad som är normalt, ok för just sig själv. Bra att du ska på utredning. Det innebär att de tar dig på allvar.

    Hoppas det lättar lite att vara sjukskriven ett tag.

    Kramar 
  • Maia

    Tråden är min nu!

    God morgon på er alla!

    Lillen väckte mig 05.30 för att sen somna om. Min lilla huligan har nu vaknat på riktigt och sitter nu här med välling. Tänkte vara vågad idag och prova ge honom havregrynsgröt till frukost sen. Han åt det ett tag för ca ett halvår sen men sen totalratade han det och samma med sempers gröt av olika slag. Får se om det kan funka idag..

    Igår blev jag i all ångest helt anal på maträtter. Billiga. Vi måste förmodligen, igen, låna pengar till hyran då sambons nya jobb betalar ut en månad i efterskott. Im detta så har han ju kryssat i att han arbetar på kassa korten och får därför heller inga pengar därifrån. *kul*

    Så, jag hittade massa olika recept jag aldrig provat och förmodligen heller inte tycker om men tänker främst på sonen och att hitta alternativ till vad man kan göra med rester istället för att slänga. Det värsta är att jag fick det som mani och det känns nu som risk att det sitter i. Då vill jag inte vänta från dag till dag utan göra allt på en ggn. Tänkte baka bröd idag, handla och förmodligen spendera hela dagen i köket. För visst kan man ju göra maten i förväg och frysa in, måste ju inte vänta från dag till dag för att sen frysa in rester, det blir ju samma sak ändå.

    Måste köpa fler frysburkar och det kostar ju några kronor men det kanske är värt det i längden...
    Kan iofs gå in till stan och köpa på claes ohlson. Får se hur vädret blir, lillen tycker inte om att sitta under regnskyddet. Fast går jag dit så kommer jag handla mer saker som inte är akuta nu.. Får nog hålla mig från stan.
    Ska ta och sortera recepten för nu är det bara kludder på pappret med idéer osv. Det blir ju svårt att handla efter kludder.

    Min son ligger nu lutad mot min arm och är den absolut gosigaste lillen i hela världen! Fast, om jag ska stå i köket hela dagen så har jag ju inte tid för honom... Han är ju även för liten för att kunna stå och hjälpa till. Nu hamnade jag i mellanläge. Klart sonen måste prioriteras men nu har jag sånt sug efter att göra detta. Får alternera helt enkelt.

    Har ångest och fjärilar i magen. Vet inte men tror jag är på väg mot skyarna. Fast har jag ångest samtidigt så har jag för mig att det kan vända lika snabbt som... (kom inte på nån bra liknelse . Det vänder helt enkelt, så kan jag säga.

    Nu ska snart sambon upp så jag lämnar ifrån mig datorn ett tag. Han gillar att läsa nyheter på morgonen. (Tråååkigt)

    Kramizar till er alla! 

  • Maia
    CharlieJ skrev 2010-07-27 10:14:37 följande:
    Jag kanske också ska gå till datorn och göra dig sällskap på mornarna? Somnade någon gång runt 02:00 och sedan vaknade jag vid 04:30 och har varit vaken sedan dess... Annars brukar jag vakna runt 6-7 tiden på morgonen, alltså man sover ururselt just nu och det lär snart ta sig. Det enda positiva i det är att jag oftast efter en sådan här period går över till mani istället då jag donar och håller på. Ok då sover jag inte mkt iheller men jag har iallafall massor utav energi Skrattande

    Kram på dig!
    Ja, sover du så dåligt så kommer du förmodligen hamna i mani snart, om du har samma som jag. Visst, det är jätte härligt med den energin men, baksidan är ju inte så kul. Å andra sidan kanske du har det omvänt då du mått så dåligt nu. Depp först och mani sen.

    Tyvärr svänger det så fort för mig nu för tiden. Kan vara hypoman på fm, för att sen bli sittande apatisk och nere. Blev visst så idag. Har påbörjat lite saker, halva tvätten, bakat, handlat, lagat mat men det blev bara lunch till lillen och sen middag. Orkar inte längre göra allt som snurrade i huvudet imorse. Hatar när jag tappar stinget..

    Du är välkommen hit med din energi sen. Jag har en stor lght som behöver städas.
    Kram!
Svar på tråden Vi med ångest/panikattacker och depressioner...