• Maia

    Vi med ångest/panikattacker och depressioner...

    Druckit klart mitt morgon kaffe och nu börjar det trycka i bröstet.

  • Maia
    Anonym (Ny här!) skrev 2010-07-23 09:16:18 följande:
    Jäkla skitångest!!Skrikandes

    Har själv legat och grubblat med tryck i bröstet nu på morgonen.. känner igen mönstret. Ska i väg på semester idag och blir alltid stressad inför resor!
    Saker som inte får glömmas..
    SEN att lämna hemmets trygga borg! Bo i husvagn i 1 vecka! Har aldrig gjort det förut men hoppas att det är kul.
    Det ÄR kul med äventyr! men jobbigt också.....
    BLÄÄÄÄÄ! vill bara känna lugn inombords, inte nödvändigtvis lycka eller glädje, bara tillfredställd.. lugn.... jag vet inte vad jag vill...

    SUCK Rynkar på näsan
    Ja just det, ni åker ju idag! Hoppas du får roligt och att, när ni väl kommit iväg kan få lite lugn och kan njuta istället.
    Kram. 
  • Maia
    Lindha82 skrev 2010-07-23 07:34:54 följande:
    Jaa klart, i värmen också, det är inte enkelt för någon att sova nu fy sjutton alltså, man mätrker ju själv att det inte är många timmar per natt somn man sover, får hoppas det går över när den värsta värmen är förbi det kan ju inte fortsätta såhär värme sommaren lång! Vart bor du förresten?

    Exakt, är precis likadant här, han vänder på det hela, lyssnar inte, sen kan han ringa till folk och göra martyr lite så det ska låta synd om honom, pratar högt så jag ska höra, så framställer han mig i dålig dager (fast en del av hans "vänner" har ju efter ett tag förstått, eller lärt sig förstå hur han är) Lite läskigt det där, här är mycket skrik och bråk, och jag bara känner att jag inte orkar mer, känns som en stor bebis, och som dessutom bara ljuger, som jag sa innan så är jag så väldans rädd att vara ensam, och tänker att jag förblir ensam, men så ÄR det ju inte egentligen, det är bara en känsla och min sep.ångest och rädsla för förändringar, men känner mig på något sätty starkare än på länge, kanske för lillsessan är på G längtar nåt otroligt!

    Det är jobbigt när de mixtrar med massa mediciner, man vet inte vem man är kunde jag känna i bland och det tar tid innan mediciner verkar, man vet hur de funkar och sen tillsammans med varandra, skönt att du känner att det verkar bra iaf! Håller tummarna för att de ska slippa behöva mixtra mera för dig!
    Ha en underbar dag tjejjen...massa kramar
    Ja, han har ju även haft svårt med aptiten i värmen så jag har mest fokuserat på att han dricker iaf. Nu är det svalare och äter lite bättre.

    När jag lämnade exmaken så hade jag grubblat och mått dåligt i ett år minst. Som du, ville inte bli ensam. Till slut höll det inte längre och jag var tvungen att inse fakta.. Skit jobbigt men värt det. När jag kom till en punkt att jag kände mig så ensam så tyckte jag att jag lika gärna kunde vara ensam på riktigt. Han tog mina pengar hela tiden för att köpa hasch osv. Flyttade till mamma en period för att komma på fötter och leta lght. Var även skyldig henne enormt mycket pengar som jag var tvungen att låna till räkningar och mat många ggr. Har ännu inte betalat tillbaka och hon säger att det är preskiberat nu. Älskade mamma!

    Hoppas du kan komma dit känslomässigt också. Din dag kommer..

    Jag var inte en person förra året, jag var diagnoser. Har kämpat länge nu och gör ff för att vända på det. Att vara en person med vissa svårigheter men inte att jag är en sjukdom längre. Väldigt svårt att tänka så många ggr då jag ff har det jobbigt med att lära mig handskas med tecken på vilket håll jag är på väg och hur jag ska hantera det.
    Har insett iaf att jag är mamma och det är den viktigaste biten men, nu är det dags att ta tag i resten också, vem är jag..? 
  • Maia
    Anonym (undran) skrev 2010-07-23 09:38:35 följande:
    jag menar att eftersom min grupp av bipolär..om jag nu är det!...är så svårmedicinerad så är det kanske inte lönt att medicinera och då förstår jag inte vad jag ska göra hos psykiatrin som kan hjälpa? men medicin mot ångest skulle vara till hjälp.
    Det är naturligtvis helt upp till dig. Känner du dig inte dålig mer än ångest så måste du ju ändå gå till läkare för att få ångestdämpande.
    Hur du mår sen känner du ju bäst själv. Det var inte min mening att lägga mig i men du verkade lite förvirrad i att fått diagnosen och därför tänkte jag att du kanske skulle träffa nån annan som kan hjälpa dig bena ut det hela.

    Vill du inte medicineras så gör du inte det. Har du inga problem i vardagen, annat än ångest så, nej, då behöver du väl ingen hjälp.

    Det var bara en tanke jag hade men.. 
  • Maia
    litengunnarolle skrev 2010-07-23 12:46:54 följande:
    Jag känner mig så velig nu. Jag vet inte om jag vill åka ut till sommarstugan, där resten av familjen (och deras familjer) finns eller om jag vill stanna här hemma själv. Jag vet att sekunden jag kommer dit ut så kommer jag att önska att jag är tillbaka här, men om jag stannar så kommer jag oundvikligen att ligga och gråta i mörkret och önska att jag inte var ensam. Blir bara så otroligt mörkrädd när jag är ensam, men ute med familjen så blir det en massa krav och plikt och måsten. Det kommer inte att bli en lugn stund... Sådana stunder som jag behöver för att inte bryta ihop.
    Vet hur du menar. Jag ställer ofta in saker som jag sen ångrar. Om du följer med, hur länge gäller det? Har du möjlighet att åka därifrån om du inte orkar vara där?
  • Maia
    Reglementet skrev 2010-07-23 13:22:08 följande:
    Vet din familj om hur du mår? Annars tycker jag du ska berätta. Försök få någon att om det blir för jobbigt, så kör de hem dig. Man brukar inte behöva det, om man vet att möjligheten finns.
    Håller helt med. Vet man att möjligheten finns så brukar det lugna och blir inte lika kravfyllt.
  • Maia
    Anonym (natten) skrev 2010-07-24 00:01:52 följande:
    Har en ångest som kryper i kroppen om kvällarna. Det käns obehaglig  och ofta vill jag dö. När jag träffar psykologen klarar jag inte av att berätta det fullt ut, är rädd att de tar ifrån mig all kontroll över mitt liv. Under dagarna är det ganska okej klarar av att jobba och vara trevlig, kan t.o.m ha kul.
    Jag har kontakt med psyk eftersom jag varit sjuk tidigare, depp.  ingen annan diagnos. Jag är inte rädd för det svarta egentligen, men jag vet att min familj är beroende av mig att det skulle vara fel att lämna och svika dom nu. Men kan man leva vidare bara för familjens skull? Blr jag en bitter människa då som alla vill bli av med?
    Det är dom tankarna som snurrar i huvudet nätterna igenom. Vet inte hur jag ska hantera eller om jag vill.

    Vet inte vad jag vill ha sagt bara skriva av mig lite. Tror ingen vet hur jag mår.
    Varför skulle de ta ifrån dig all kontroll?
    Man lever vidare för både familjens och sin egen skull, fast du kanske inte inser det själv nu.
    Fungerar du bra och "bara" har nattångest? Där finns det mycket att bygga på. Tycker absolut du ska ta upp det med din psykolog. Kan få hjälp med hur du ska hantera det och få ångest lindrande om du inte redan har det.
    Kram. 
  • Maia

    God morgon alla!
    Sonen väckte mig med sömngnäll. Han ligger och gnäller i sömnen och slutar inte förräns man går in och stoppar om honom. Han är på väg att vakna men det kan hålla på så här upp till en timme. Så jag sitter nu här med mitt kaffe och är in till honom emellanåt.

    Visst kan jag vila sen då sambon är hemma, hoppas jag. han var ut igår och jag vet ju ff inte hur han kommer må när han vaknar.

    Kanske får vara trött men vaken och ta hand om sonen men i så fall ska jag minsann ha nöjet att håna honom iaf.

  • Maia

    Nu kommer mina svammel inlägg eftersom ingen är vaken.

    Imorgon ska vi på 4-års kalas, brorsans son fyller år. Och tänka sig, jag ser faktiskt fram emot det! Ger mig ingen ångest och det känns som det ska gå bra.

    Nu vaknar äntligen lillen. 

  • Maia

    Jag är skengravid..

    Har regelbunden mens, p-piller och tagit grav-test. Ingenting. Ändå har jag molande värk ibland, jätte ömma bröst hela månaderna, större bröst ,halsbränna, så magen (men kan tyvärr inte skylla på den. Mitt eget verk. :/.

    Jag vet att jag inte är gravid, vill inte vara det heller, vill inte ha fler barn. Ändå har jag denna nojjan och vad jag ser som kroppsliga tecken.

    Jag är så intressant för er att läsa om, jag vet. Därför känner jag detta ansvar att skriva och underhålla er.  

Svar på tråden Vi med ångest/panikattacker och depressioner...