• Pocahontas

    Det är SÅ härligt att amma!

    När jag tittar ned på mina små prinsessor när de äter så blir jag så glad! Ikväll såg ena ut som en hungrig tigerunge när jag la henne till bröstet och hon morrade runt och hade sig när hon skulle suga fast, så gulligt! Och den andra var trött och kinkig och när hon fick lägga sig och amma så såg hon så nöjd och fridfull ut! Hon blundade och åt och resten av världen försvann för henne. Det var bara hon och hennes bästis vänsterbröstet där. Då kände jag mig helt överlycklig över att jag kan ge mina barn det, vilken tur jag har!

    Är ni fler som känner så? trots att man blir snudd på livegen periodvis när man ammar och trots smärtan i början och trots allt kämpande med att få upp mjölkproduktionen i början...

  • Svar på tråden Det är SÅ härligt att amma!
  • Majmamma1984

    Ja visst är det obetalbart att se njutningen hos sitt barn. =) När hon ska läggas till bröstet skiner hon upp som en sol och när hon tar tag himlar hon med ögonen. Det är som hon säger "harre gud så gott, äntligen!" =) Sen när hon ligger och kikar upp på mig och till slut sluter ögonen. Mys!

    Men klart det är jobbigt i bland då de måste äta så ofta, men det är det här som gör det så värt det.

    (fast det känns som att man inte får skriva ett sånt här inlägg, då får man alla flaskmatare på sig som tar åt sig och tror att man tycker de är dåliga mammor bara för att de inte ammar)

    klargör alltså i samma veva att det tycker jag absolut inte! =)

  • Minion

    Åh, jag ÄLSKAR att amma! Jag har fyra barn och har ammat de äldre 16, 18 och 22 månader. Hoppas den här gången att sonen vill amma MINST 2 år. Så länge det funkar bra så kan han få amma tills han själv vill sluta Glad
    Den där känslan när dom blivit nån månad gamla och ligger vakna vid bröstet och vänder upp ansiktet lite och ser en djupt in i ögonen och sen plötsligt fyrar av ett bländande leende med bröstvårtan fortfarande i mun - åh det får mitt hjärta att svälla!Hjärta

  • Gsson

    Läst igenom denna tråd nu, så härligt med amningskärlek! Jag älskar också att amma, det är något så speciellt och tanken på att det är bara VI, jag och mitt barn, som har det ihop.

  • Apopan

    Jag gillar det för att det är praktiskt och billigt, att det är bra för mitt barn gör det hela nästan perfekt. Men i ärlighetens namn så tycker jag det är sådär annars, han är en väldigt aktiv kille och det är nästan alltid väldig omysigt att amma honom. Är 11månader nu, och har nästan aldrig legat still under amningen. Hans period av att nypa mig (träna pincettgrepp på mig) samtidigt verkar iaf vara över och jag har inte längre små röda märken efter hans små fingrar på överkroppen. Men nu har han istället börjat med att leta fram min andra bröstvårta och skall "mysa" med den, vilket innebär att han nu vrider runt den så jag skriker av smärta. Sedan så skall vi inte tala om att han använder mig som napp hela nätterna, och skall byta sida ungefär varannan timme...

    Med allt detta sagt så är jag ändå rätt positiv till amning, och har väl tänkt att amma ett bra tag till. För jag fördelarna är fler än nackdelarna, och när han väl är mysig under amningen så är det allt bra fint ^^

  • gullvivorna
    Majmamma1984 skrev 2012-09-13 12:15:04 följande:
    (fast det känns som att man inte får skriva ett sånt här inlägg, då får man alla flaskmatare på sig som tar åt sig och tror att man tycker de är dåliga mammor bara för att de inte ammar)

    klargör alltså i samma veva att det tycker jag absolut inte! =)
    Nää men varför skulle vi flaskmatare tänka så? :) Tycker det här var en jättefin och mysig tråd och att det är ljuvligt hur ni alla beskriver amningen. Blir bara glad av det, även som flaskmatare;)
  • Helle 85

    Jag som flaskmatat min son tycker att detta är en jättemysig tråd. Tycker båda sätten ska få lov att hyllas! Klart man ska få berätta om sin underbara upplevelse. Jag hoppas att amningen kommer fungera med nästa barn för att få tillfälle att njuta som ni gjort :)

  • Zuzanne

    Jag ÄLSKAR att amma! Mysigast i hela världen. Min lilla flicka låter så gulligt när hon vill komma till tutten, och låter sååå nöjd när hon får den. Ibland somnar hon med den och ibland leker hon med den. Vill aldrig sluta amma.

  • fyrabarnsmor4

    Ja. Jag tycker om att sitta/stå o amma våra barn.
    Visst mjölkstockningar o annat skit har jag oxå upplevt men de glömmer jag lätt bort när jag har guldlimpan hos mig.

Svar på tråden Det är SÅ härligt att amma!