• Pocahontas

    Det är SÅ härligt att amma!

    När jag tittar ned på mina små prinsessor när de äter så blir jag så glad! Ikväll såg ena ut som en hungrig tigerunge när jag la henne till bröstet och hon morrade runt och hade sig när hon skulle suga fast, så gulligt! Och den andra var trött och kinkig och när hon fick lägga sig och amma så såg hon så nöjd och fridfull ut! Hon blundade och åt och resten av världen försvann för henne. Det var bara hon och hennes bästis vänsterbröstet där. Då kände jag mig helt överlycklig över att jag kan ge mina barn det, vilken tur jag har!

    Är ni fler som känner så? trots att man blir snudd på livegen periodvis när man ammar och trots smärtan i början och trots allt kämpande med att få upp mjölkproduktionen i början...

  • Svar på tråden Det är SÅ härligt att amma!
  • andra

    Väntar bebis nummer 2. Ettan ammade jag ca 7 månader. Nästa ska jag nog amma längre för jag minns att jag saknade det så mycket när det väl var över. Hoppas det fungerar :)

  • Ulrika70

    Jag tycker oxå det är jättemysigt. Dottern är fem månader nu och jag helammar fortfarande. Ska börja med smakpotioner efter nyår. Får ångest när jag tänker på dagen då jag ska sluta amma. Vi ska inte ha mer barn så jag kommer inte få uppleva det igen.

  • EmmaÄrMamma

    Jag älskar att amma mitt lilla pyre! Hon är 10 månader men ingen av oss vill nog sluta än på ett bra tag :)

  • gastronomer
    Pellinell skrev 2010-12-02 14:39:00 följande:
    Jag gillar också amning, har ammat mina tre minst ett år var - härligt. Man blir smal, man slipper bröstcancer, barnet är nöjt, det är gratis, det är mysigt, man blir avslappnad ihop, det är miljövänligt och man kan sova vidare när bebisen äter på natten. 
    Blir man smal av att amma..? Min kropp snörpte visserligen ihop sig och ramlade tillbaka till startvikten cirka tre veckor efter förlossningen, men sen..! Jag går upp, jag. Stadigt. 

    Men visst är det härligt att amma. Och så praktiskt! Maten finns alltid där, man behöver inte handla nåt, inte leta frenetiskt efter en micro när man är ute, inte diska efterråt... Bara att fiska fram tutten och tuta och köra.

    Jag hade till och med lite våndor över att börja med barnmat, det kändes så krångligt att behöva rutinera sig och hålla koll på tider, mängder och att variera och följa utvecklingen och allt det där... 
  • kornberoende
    Pellinell skrev 2010-12-02 14:39:00 följande:
    Jag gillar också amning, har ammat mina tre minst ett år var - härligt. Man blir smal, man slipper bröstcancer, barnet är nöjt, det är gratis, det är mysigt, man blir avslappnad ihop, det är miljövänligt och man kan sova vidare när bebisen äter på natten. 
    Jag blir fan bara fetare känns de som. När fasen blir man smal? Hörde många säga att amningen gör att man raaasar i vikt men här har det inte hänt nåt Förvånad Trots att jag tränar hårt 3 ggr i veckan.
  • mer grubbel

    Jag älskar också amningen! Ammade första barnet i 15 månader och nu har jag en nyfödd som jag hoppas vill amma länge  

  • Makadam

    Ja, ja, ja! Det är härligt och nyttigt och avslappnande

  • Alyana

    Det är otroligt egentligen att vi kan ge våra barn mat från våra egna kroppar! Glad
    För att inte tala om att tillverka dem..... Flört

    Men här (och för många) är det inte helt problemfritt heller tyvärr. Har altid lite ont i vänster bröst vid amningen...Rynkar på näsan Måste alltid avbryta min bebis lite tidigare för att det gör för ont.
    Ingen problem med höger! Är opererad (godartad tumör) precis under vårtgårdens kant och misstänker att det tyvärr på ngt vis kan orsaka smärtan jag kännner.... Är opererad för samma sak även på höger bröst men högre upp på bröstet och där är det alltså inga bekymmer. Får väl vara glad för det iaf! Glad

    Men visst är det otroligt och så mysigt för de små barnen...Hjärta

    Stackars män som varken kan bära, föda eller amma sina barn. Tungan ute


    Nu är man TRE-barns mamma! :)
  • Rookie10

    Jag är också så lycklig över amningen. Första dagarna på BB undrade jag hur jag skulle stå ut för det ena bröstet gjorde så sjukt ont. När sköterskan sa att det skulle gå över trodde jag henne knappt men som tur var så hade hon rätt. Nu är lillen fem månader och jag har ingen lust alls att sluta amma. Har gett honom smakportioner en gång om dagen under en period men hoppas verkligen att det inte ska få honom att vägra bröstet.


    Myyyys!

Svar på tråden Det är SÅ härligt att amma!