• Piggelin80

    rmc linköping - ivf

    strumpa skrev 2010-08-04 10:59:56 följande:
    Hur lång tid efter att remissen skickats in fick ni komma på första samtal? 
    Fru Lilja: Vad kul att ni fick komma igång med behandling så snart efter samtal :) 
    För oss tog det som för majsanna två månader från det att remissen skickats iväg (samtalet var 2 dagar efter vårat bröllop) och det var i våras.
  • Piggelin80
    strumpa skrev 2010-08-10 17:48:29 följande:
    Nu har jag äntligen fått min datum för "första samtal" det blir den 8/9, vilket är väldigt snart :) Min remiss kom in den 27/7 så behövde bara vänta 1,5 månad :). Hoppas på behandlingsstart så snart som möjligt efter samtalet, men efter att ha läst lite i trådar här verkar det som många har fått komma igång rätt snabbt ändå. Vi ska träffa Karin Gunnarsdotter (tror jag hon hette i efternamn).

     
    Spännande! Alltid skönt att ha ett datum att se fram emot. Efter samtalet så kommer du säkert få sätta igång så snart som möjligt =)
  • Piggelin80
    FRU LILA skrev 2010-08-19 12:18:58 följande:
    Hur går det för er? Jag fick idag min mens och ska börja med nässpray 8/9 och sedan på undersökning 22/9. Vill att tiden flyger fram nu!!
    Ja hur går det för alla? Själv sprayar jag för fullt tre gånger om dagen... 10.e dagen idag! Ska göra blodprov och VUL på tisdag.
  • Piggelin80
    Hannah03 skrev 2010-08-20 22:55:47 följande:
    Jag och min kille var i Linköping i onsdags på infomötet. Nu väntar vi bara på att min mens ska komma och att de 21 dagarna ska gå så att jag kan få börja spraya. Piggelin,var det jobbigt med behandlingen?
    Jag tycker ändå det var helt ok att gå igenom min första ivf. Jag har inte haft speciellt mkt biverkningar varken av spray eller sprutor. Hade ont efter äggplocket och var hemma några dagar från jobbet, men inte så mkt att jag har blivit avskräckt.  Det jobbigaste tycker jag är efter återinförandet och fram till testdag, när man längtar längtar längtar och hoppas hoppas hoppas Glad Men som sagt behandlingen i sig är helt klart värt det, vi vet ju vad vi kämpar för!!! Gravid
  • Piggelin80
    Grynets krumelurer skrev 2010-08-21 17:37:06 följande:
    Vi har försökt få barn i lite mer än 4(!) år, började spreja enligt konstens alla regler den 13/8. Inga direkta biverkningar förutom trötthet. På torsdag nästa vecka är det dags för kontroll och därefter påbörja sprutorna. Detta är vår första IVF...

    RMC i Lkpg har enligt min mening varit toppen hittills, mycket bra personal... man känner sig trygg i deras händer. Dr Karin är nog min favorit! :)

    Hur länge behöver man spruta innan det är dags för ÄP? ÄP till återinförandet?
    Man brukar få ta sprutor i 1-2 veckor ... Jag tog sprutor i åtta dagar förra gången. Dock var jag ganska lättstimulerad så jag ska få en lägre dos denna gången, så då kommer jag nog få hålla på lite längre :)
  • Piggelin80

     Vad säger ni... ska vi försöka oss på att ha en liten lista här inne. Vi är ju inte så aktiva här men kanske en lista kan hjälpa ;) Lite lättare att följa varandra då Glad

    Väntrum



    Sprayare/sprutar suprefact
     

    Sprutare
    Piggelin: IVF 2, Spraystart 10/8, Sprutstart puregon 26/8.


    Äggplockning



    Ruvare


    Gravida Gravid


  • Piggelin80

    Spännande med äggplock på torsdag majsanna Glad Hoppas du får ut många fina ägg! Har det sett bra ut på VUL?

  • Piggelin80
    majsanna skrev 2010-08-30 20:46:48 följande:
    Var på ultraljud idag och då fanns det ca 13 äggblåsor som var mellan 6-17 mm.
    Är nervös över äggplocket då jag efter förra äggplocket fick en stor blödning som ledde till att jag fick åka till gynakuten och blev inlagd ett dygn. Den händelsen har satt sina spår...
    Oj! Förstår att det har satt sina spår. Håller tummarna att det går mkt bättre denna gången! Du måste berätta sen hur det gick=)
  • Piggelin80
    Grattis majsanna! Spännade med ET imorgon! Hoppas allt kommer gå bra och att du även får några eskimåer till frysen =)
    Själv flyttar jag ner mig, äggplock på måndag.

    Väntrum

    strumpa: IVF 1, samtal 8/9
    FR LILA: IVF1, spraystart 8/9

    Sprayare/sprutar suprefact
     

    Sprutare


    Äggplockning
    majsannaIVF 2, sprutstart 22/8 Puregon. Äggplock 2/9
    Piggelin: IVF 2, Spraystart 10/8, Sprutstart puregon 26/8. Äggplock 6/9

    Ruvare


    Gravida Gravid
  • Piggelin80

    Igår gjorde jag mitt äggplock, 9 ägg ur 11 äggblåsor! Så om allt ser bra ut så får jag förhoppningsvis tillbaka ett på torsdag... För det första måste ju befruktningen lyckas men jag hade även en vätskespalt i livmodern som de sög ut och tog prov på för att kolla att det inte är någon infektion. Är det infektion (vilket jag inte hoppas det är) så får ET vänta annars blir jag ruvare... HOPPAS!

Svar på tråden rmc linköping - ivf