• lavender

    Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!

    Jag gjorde moderkaksprov i måndags pga höga siffror på KUB:en.

    Det var en nervös väntan innan provet och är en nu en minst lika nervös väntan på provsvar, så nu undrar jag om det finns fler därute så vi kan vänta och tillsammans?

  • Svar på tråden Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!
  • Mrs West

    Hur går det för dig mars? Tror du att det läcker? Jag fick sammandragningar imorse som återkommer när jag rör mig. Pratade med jourhavande gynekologen som beordrade vila. Hur hade ni det med sammandragningar?

  • Kattflickan

    Hejsan,

    Jag var på KUB ultraljudet i torsdags. Då såg de en nackspalt som var 6 mm bred, vi fick sämsta möjliga risk, 1:2 och moderkaksprov togs direkt och snabbanalys skulle utföras. Analyssvaret ska komma på måndag. Men även om det visar på att det inte är någon kromosomförändring  så indikerar den breda nackspalten på att det kan vara problem med organ, hjärta, missbildningar etc. Jag har en sån grym ångest just nu, känns inte som om det här kan gå bra. Känns som någon ovan skrev, att jag satt graviditeten på vänt. Vet inte vad jag ska göra under helgen, försöker sysselsätta mig (sambon också) för att inte bli vansinnig.

    Man tror inte att det här ska hända en själv.

    Vi har beslutat att om barnet har downs eller någon annan allvarlig kromosomförändring kommer vi att avsluta graviditeten. Känns hemskt! Jag har ju varit så otroligt glad åt graviditeten, har redan starka känslor för det lilla pyret.

    Millan 

  • Mrs West

    Usch millan, hemskt att höra. Hoppas verkligen att ni får ett bra besked på måndag. Du får berätta hur det har gått, jag håller tummarna så hårt jag kan.

  • Mars

    Tack för omtanken! Glad det var nog bara jag som nojade och hade normala flytningar för idag känns det helt ok igen. Jag känner mest som lite mensvärk/trötthet då och då, men inte några kraftiga sammandragningar hittills. Är i skarven v.13-14 nu. Hoppas att det lugnar ner sig för dig, mrs West.

    Millan, kan tänka mig att ni har en superjobbig helg i väntan på att få veta. Håller tummarna för att ni får bra besked på måndag.

  • lavender

    Mars - skönt att det känns ok nu. Westen - bara vila och ta det lugnt, hoppas det lugnar sig!


    Millan, så jobbigt för er. Håller tummarna för lyckligt slut.

  • anela81

    hej , ska göra moderkaksprov 4/10...lite nervöst...lavender : fick ni koden i brevet eller var det något ni fick ringa om?har hört att barnmorskan får veta vad det är och vill man veta får man fråga henne?

  • lavender

    Anela, vi fick en kod i brevet som vi sen kunde knappa in på labbets hemsida för att se kön. Kanske varierar det mellan landsting/laboratorierna hur man gör, vårt prov analyserades på Karolinska.

    Jag var också hemskt nervös inför provet, men tänk så här: själva provet tar ungefär en halv minut, max. På den tiden hinner man ta ca 4 djupa andetag. Sen är det klart. Fokusera på de andetagen, ingenting annat. Lycka till!

  • Mrs West

    Millan 75, hur har det gått för dig? Tänker på dig....

    Jag väntar fortfarande på mitt resultat. Känns som alla som tog prov samtidigt som mig har fått svar och alla har fått bra svar. Det är ju underbart! Men jag vill veta nu! Jäkla grundliga analys....

    Anela, det börjar närma sig för dig, hur går det med magen? Jag skall hålla tummarna för dig den 4:e.

  • Kattflickan

    Hej,

    Det var downs syndrom barnet hade och vi har nu precis kommit tillbaka från sjukhuset efter aborten. Det kändes jättetungt att genomföra den. Grät när jag fick se den lille som skulle ha blivit mitt första barn. Känner ibland lite ånger och kval, vi kanske borde ha behållit barnet. Fast egentligen tror jag det var bäst det som skedde.

    Millan 

  • Mrs West

    Hej millan,
    usch vad jobbigt. Jag lider med dig. Fruktansvärt svårt att ta ett sådant beslut men man känner nog i hjärtat hur man bör göra.

    Min son är funktionshindrad, han har en ovanlig kromosomavvikelse. Iom att vi har rätt mkt jobb med honom så vill vi så gärna få ett friskt syskon nu. Därför är jag totalt livrädd för vad testet kommer att visa. Vi orkar inte med 2 funktionshindrade barn så är detta barnet skadat kommer vi att ställas inför samma situation som er.

    Jag hoppas att ni kommer över sorgen och snart kan bli gravida igen, varma goa styrkekramar till dig.

Svar på tråden Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!