• lavender

    Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!

    Jag gjorde moderkaksprov i måndags pga höga siffror på KUB:en.

    Det var en nervös väntan innan provet och är en nu en minst lika nervös väntan på provsvar, så nu undrar jag om det finns fler därute så vi kan vänta och tillsammans?

  • Svar på tråden Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!
  • anela81

    Hej gjort MKP idag,läkaren var osäker på om provet räckte så dom skulle ringa inom någon dag isåfall..=( moderkakan låg så illa till så dom kom bara åt i kanten men försökte ändå iallafall..Så ringer tel innan torsdag är det väl antingen provomtagning eller neg besked...

  • B80

    Hej!

    Jag gjorde fvp i torsdags eftersom jag är bärare av kromosomfel (Trisomi 13). Jag avbröt min förra graviditet i v 20 då vi fått veta att fostret hade Trisomi 13 utan chans att överleva.

    Hur länge vilade ni efter era fvp? Jag låg i soffan hela torsdagen och tog det rätt lugnt hela fre, lör, sön också, vilade i soffan, satt framför datorn och grejade lite hemma. Idag, måndag, har jag varit ute och lekt med min son i ett par timmar, har även varit på en 40 min promenad i rätt långsam takt. När jag kom hem blev jag lite orolig. Räknas en sådan promenad som träning?

    Min läkare sa att jag inte skulle träna, bada eller ha samlag, men hon sa inte under hur lång tid. Vad har era läkare sagt? Och när är det största missfallsrisken pga provet över?

    Många frågor... Hoppas nån/några av er har svaren!!!

  • Mrs West

    Anela, håller tummarna här med att du inte får göra om provet!

    B80, jag gjorde också som du prov på tors och vilade sedan under helgen. Har du inga känningar skall det inte vara någon fara att du var aktiv igår och lever normalt from nu.

    Min läkare sa ingenting om varken bad, träning eller samlag. Men jag avstod från detta ca tre veckor efter provet. Det är säkert väldigt överdrivet. Men känn efter vad som känns bra för dig.

    Missfallsrisken har väl egentligen redan gått över. Till mig sa de 2 dagar efter provet. Sen är den väl något förhöjd under veckan efter provet.

  • B80

    Mrs West: Tack!

    Ååååå, jag vill ha svar nuuuu!!! Gjorde som sagt provet i tors och läkaren sa att hon skulle ringa tis el ons om de hittat nåt fel. Om allt ser bra ut så får vi brevsvar, det kan ta lite längre. Jag har sovit riktigt dåligt inatt, vaknat och oroat mig och inte kunnat somna om. Hade rejäl huvudvärk imorse. Jag är så rädd att det ska vara nåt fel på denna lilla bebbe också. Kan inte slappna av. Men snart får jag ju veta... Snart.

  • Mrs West

    B80, förstår att det måste vara fruktansvärt tufft, speciellt efter att ha gått igenom något sådant. Jag har en son med en ovanlig kromosomavvikelse och kan liksom inte riktigt fatta att vi verkar få ett friskt barn nu. Håller alla mina tummar för dig!

  • Babybalo

    Hej!

    Jag hoppar in i den här tråden också! Jag gjorde MKP den 20 september och väntar på svar från fullständig odling... Nu har det gått två och en halv vecka och ännu har jag inte hört något. Såå jobbigt!

    Jag tycker att de flesta jag hört om har fått sitt svar efter två veckor även om de gjord den grundliga analysen, och det gör mig lite orolig. Att det tar sån tid, indikerar det att något är fel tro? Att det är något fel på cellerna som tar längre tid på sig att odlas fram? Jag är så fruktansvärt orolig!!

  • Mrs West

    Babybalo, mitt svar kom efter precis 3 veckor. Tror inte du behöver oroa dig för tiden. Ett förslag är att ringa till labbet och höra hur det går.

  • anela81

    Fick idag reda på att dom testat kromosom 8,13 och 21 eller 22 som är det vanligaste som testar och dessa såg helt ok ut,men nu i em ringde dom från lab igen och fråga om vi inte ville ha fullständig odling oxå = 2-3 veckor för det räckte till det med utan omprov!Så skönt!Kändes ju som knivar i magen när som tog provet!Så dom skulle ringa om 2-3 veckor när svaren kommit + att dom skulle testa våra mutationer som var orsak till testet som oxå kunde ta 2-3 veckor..
    Fick även reda på kön..(",) Så nu är det mest nervösa kvar med mutationstestet...

  • anela81

    En flicka..(";)fast vi säger inget till släkt/vänner/syskon till oss/den lille om det..(",)

Svar på tråden Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!