• Snarkofagen

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Välkomna till tråd nummer 13! 



    Tiden går - här förbereder vi oss för att fira våra fyraåringar.

    Vi är ett gäng mammor som hängt ihop sedan barnen var nyfödda. Vi följs åt i barnens fantastiska utveckling och diskuterar syskon, gränsdragningar och föräldraskap.

    I tråden pratar vi om våra liv som mammor, kvinnor och fruar/sambos. Inget ämne är för högt, inget för lågt. Vissa av oss är tvåbarnsmammor medan andra fortfarande överväger saken. Någon sägs visst även fundera på en trea vilket vi andra applåderar.

    Första tråden:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21186971.html
    Tvåan:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24193317.html
    Trean: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27267076.html
    Fyran: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30075894-4.ht...
    Femman: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m33051403.html
    Sexan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m35581000.html
    Sjuan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m38670698.html
    Åttan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m41844698.html
    Nian: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m44252155.html
    åsså tolvan!: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m51044479.html
    Medlemmar vid TS 28/9-10
    Daimis - Emmy 30 sep (Upplands Väsby)
    bussig - Felix 6 okt (Stockholm)
    Mejja75 - Thea 7 okt (Malmö)
    Annelitan - Josefine 18 okt (Söderhamn)
    Snarkofagen - Ella 18 okt (Gröndal)
    1 tu 3 - Amanda 19 okt (Bromma) och lillebror Gustav 27 maj -08
    "Nollan" - Félix 24 okt (Montreal) och lillebror Elliot 14 mars -08
    teasa - Louie 30 oktober (Karlskoga)

  • Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~
  • Snarkofagen

    Tack för era tankar. Det känns bättre nu, livet går ju vidare trots allt. I morgon har vi minnesstund för honom på en dykplats där han älskade att dyka. Vi ska lägga blommor och ljus i vattnet. Det ska bli härligt att få ett sånt avslut. 

    Det börjar bli kallare ute nu och det märks i vår pissiga hyresrätt. Vår hyresvärd har dragit ner KRAFTIGT på uppvärmningen. Uppe i vårt sovrum har vi med god vilja 20 grader på innerväggen. Vi har även ett drag från fönstret som Aston och jag ligger i. "20 grader är idealvärme i lägenheter så det är inget att anmärka på" sa kärringen hos bolaget. Men draget kommer de och försöker täta på måndag. Golvet blir SÅ KALLT att vi mår illa av att gå på det. Uh, jag orkar inte tjafsa om det här...

    Får nog ta och lägga mig nu, har sjuk huvudvärk. Kanske inte så konstigt med tanke på veckans händelser och fönsterdraget. I morgon är det ny dag, ny glädje.

    Hoppas ni får en bra fredag, vänner!  

  • Daimis

    Snarko; Fattar att du inte orkar tjafsa med dem om lägenheten just nu.... Men den där "kärringen"...hon säger nog vad som helst för att du ska ge dig. oavsett om det är sant el ej. Måste finnas nånstans där det står regler om hur det får va...

  • Gladabarnensmamma

    20'c är inte speciellt varmt - jag har 19-20'c i pluggrummet och måste alltid ha tofflor, dubbla tröjor + fleece och blir ändå kall om näsan & händerna. Är man hemma med en liten bebis är 20'c rent obekvämt!
    Nu har det gått en vecka sen BIM och.... jag har plussat   MYCKET tidigt stadium med andra ord, men jag kan inte hålla mig längre utan viskar det här till er för lite smyg-roliga nyheter Det var första försöket och både gubben och jag är urgamla, så vi försöker att inte tänka på det förrän efter v12.

  • Snarkofagen

    OOOOOOH Nollan!!! Vilka NYHETER!!! Så spännande! Precis sådär kom Aston till också, första försöket. Wham bam, thank you ma'm! Håller stenhårda tummar. Och vaddå urgamla, jag var 40 när Aston föddes. Det här blir fina fisken  

    I morse ringde en idiot på dörren från hyresvärden. Han hävdade att "allt var fixat. Varmvatten och värme var avstängt igår, serru." Jaha, sa jag. Men vi hade både värme och vatten igår. Det här felet har pågått i TVÅ ÅR så jag tror inte du löst felet. Serru. Sagan fortsätter på måndag. Enligt hyresvärden "ska" värmen ligga mellan 20-24 grader. Men jag kommer inte ge mig. Aston ska krypa runt på det här svinkalla golvet så jag ska ha varmare. 

    Nu har Aston fått sina första två tänder. Ah, sicken kille! Och kräkningarna har slutat nu när han äter fast föda.

    Trevlig helg!  

  • mejja75

    Nollan: Wow  Håller också tummarna för att allt ska gå bra!!!

    Snarko: Jubelidioter till hyresvärdar. Vi bor ju också i hyreslägenhet nu, har det rätt varmt och skönt men golven är kalla. Jag går alltid i raggsockor. Håller med, det inte världskul att ha en liten parvel som kravlar runt på iskalla golv.

    Ikväll har vi haft blodbad här hemma. Sambon var i köket, jag i hallen och Ville och Thea i vardagsrummet. Rätt som det är hörs en duns och så Ville som illtjuter. Han har ramlat framåt och måste slagit i sina små tänder i underkäken i läppen. Det forsar blod, ja i alla fall ur mammas synvinkel som blir lite stirrig. Jonas tar honom till badrummet och vad gör jag, jo börjar torkar upp blodet på golvet. Eh, kanske inte prio ett men jag blev som sagt lite stissig med allt blod. Som tur är slutar det blöda rätt snabbt, men shit vad en liten läpp kan blöda. Nu har han världens fläskläpp, lillplutten.

    Imorgon ska vi på min farmors 90-årskalas. Jag vill också bli så gammal och så pigg som henne. Hon klipper gräsmattan, kör in sin ved och står i. En riktig krutgumma.
    Synd bara att Thea har lite feber i kväll och kanske inte kan följa med imorgon Och hon som fått nya skor med liten pytteklack idag. Det var en riktig happening måste jag säga, vad är det egentligen med små flickor och skor med klackar

  • Mamma till bröderna bus

    nollan- grattis, gud vad kul, jag håller både tummar och tår =)

    snarko- kalla lägenheter vet jag hur det är, vi hade hyresvärden över flera ggr förra vintern och kommer få ha det iår igen, vi brukar ha 16-18 grader här hemma, så det är täcke och värmeljus om man ska sitta lugnt och titta på tv en kväll...


    Felixmamman
  • Gladabarnensmamma

    tack, tack, tack - det känns fortfarande väldigt overkligt och snurrigt alltsammans trots att vi länge kännt att en till har saknats...

    mejja; blod är aldrig kul, men ibland kan det nästan vara bättre när det blöder. Jag minns med fasa de ggr Felix slagit hemska bulor i pannan, ibland en halv centimeter höga... och då tänker jag typ att blodet vill komma ut!

    men bussig - shit, 16-18'c är ju hur kallt som helst! mitt ex, en galen australiensare, hade dille på att ett fönster ALLTID måste vara öppet, så även mitt i vintern... japp, vi hade skitkallt. Han var ju van vid att inomhustemperaturen följer utomhustemperaturen både vad gäller årstid & tid på dygnet - men att konstant ha iskallt hemma i flera månader fixade inte jag (som dessutom alltid fryser).

    Snarko - vad lustigt (men givetvis jätteskönt!!) att kräkningarna slutar sådär bara  -med föda & tänder. Elliot hade ju enorma problem med sin matsmältning och fick tänderna jättesent, och hans problem blev också bättre när mat & tänder kom på plats. Det stöder en teori jag hört att saliven bildar ett annat enzyme (ensym?) när dom fått tänder och att matsmältningen därmed fungerar mer som på en vuxen. Tänk om dom små liven kunde prata, då fick vi veta hur dom verkligen mår!

  • Mamma till bröderna bus

    jag vet det är kallt, men hyresvärden ignorerar mest, jag är en riktig fryslort nu när jag minskat i omfång. fryser mest hela tiden.. :(

    Vi har kommit på att vi kasnke ändå ska fundera på en till unge, inte så att vi kämpar hårt eller så utan mer.. blir det så blir det, vilket är betydligt seriösare än ALDRIG som det var förut..


    Felixmamman
  • Gladabarnensmamma
    Mamma till bröderna bus skrev 2010-11-20 14:57:53 följande:
    jag vet det är kallt, men hyresvärden ignorerar mest, jag är en riktig fryslort nu när jag minskat i omfång. fryser mest hela tiden.. :(

    Vi har kommit på att vi kasnke ändå ska fundera på en till unge, inte så att vi kämpar hårt eller så utan mer.. blir det så blir det, vilket är betydligt seriösare än ALDRIG som det var förut..
    jag kan verkligen förstå att du är extra kall nu när vikten rasar... jag blir i perioder lite tanig och äter slarvigt och fasen vad jag fryser då, även mitt i sommaren!!  Skoj med lite funderingar på fler barn! Jag kan säga dig att Felixar är väldigt fina storebrödrar
  • Mamma till bröderna bus

    dom är de4t?? vad bra, felix har bett om att vi ska gå till affären och köpa en lillebror, han förstår inte varför man inte kan köpa bebisar i affärer =)


    Felixmamman
Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~