• Nube

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    larssonc skrev 2017-07-13 06:21:06 följande:

    Hej tjejer! Hade behövt höra lite om era graviditeter för att förhoppningsvis lugna mina nerver. Jag plussade väääldigt svagt i tisdags. Igår var det tydligt och idag tycker jag det är svagare. Fick även lite blod på lutinuspinnen igår kväll och även nu på morgonen. Inte mycket, men lite. Det som "kommer ut" av tabletten är inte heller längre klarvitt utan mer gulaktigt. Är ett missfall på g eller är detta normalt?! Hur har det varit för er? Om det är så att man får missfall men fortsätter ta lutinus, kan blödningen börja ändå? Försvinner plusset trots lutinus? Många frågor här men nojar ihjäl. Vi har lyckats själva så vore helt fantastiskt att få behålla graviditeten.


    Jag tycker också att det ser bra ut! Jag blödde ingenting och ändå blev det missfall så det är nog väldigt olika. Min kropp ville verkligen vara gravid :/ men jag tror också att det är vanligt med små blödningar i början av graviditet. Jag tror att plusset försvinner trots lutinus, det är inte lutinus som påverkar plusset. Gjorde ni ivf nu? Hur som helst, grattis till graviditet! Hoppas allt går bra!
  • Nube
    Emzzzan01 skrev 2017-07-13 14:38:46 följande:

    Tänkte fråga hur länge ni har försökt? Vilken ålder? Har du lågt amh värde? Vi får 3 landstingfinansierade försök.

    Och det är väldigt bra. Men vi håller också på att spara till privat om det skulle behövas. Vi har även pratat om äggdonation. Hur har ni gjort? Ursäkta om jag frågar så mycket


    Ingen fara, det är bara att fråga :) Det är skönt att kunna "prata" med någon annan i liknande situation.

    Jag känner också som du, att problemet är min kropp och pga det måste även min sambo gå igenom allt detta. Han stödjer mig också jättemycket men jag tror att känslan är ändå lite annorlunda när det är ens egen kropp som inte riktigt funkar.

    Vi har försökt bli gravida nästan 2 år nu. Gjorde utredningen i somras och första ivf i januari som vi fick avbryta pga kysta och eftersom jag inte svarade på medicinerna som jag skulle (möjligen pga kystan).

    Andra försöker gjorde vi i april och jag blev gravid. Tyvärr konstaterades en ofostrig graviditet vid ultraljudet och jag fick missfallet nu i juni. Vi fick inget till frysen så nu måste vi börja om hela resan, är så orolig att det inte funkar men samtidigt försöker jag tänka att jag blev ju gravid vid första försöket så det kanske går. Men ändå. Samtidigt försöker jag komma över missfallet men vill gärna göra nytt försök redan nu. Men jag måste få mens först, hoppas kroppen kommer igång fort. Vill inte vänta.

    Jag är 33 och har amh 0.4. Vi har nu gjort vårt första landstings finansierat försök och har två kvar. Men kommer göra privata försök också om vi inte lyckas. Vi har också pratat om äggdonation och är öppna för det även om känns svårt också...

    Vet du om du kommer att göra kort ellet lång protokoll och med vilka mediciner?
  • Nube
    Emzzzan01 skrev 2017-07-13 16:17:50 följande:

    Näe. Vet inte om det blir långa lr kort. Vad är bättre med lågt amh? Alla andra värden var normala. Och min sambo helt normala spermier.

    Vi fick också ett ofostrig graviditet för 2 månader sen. Men mensen kom igång ganska fort. Hur långt gången var du? Håller tummarna för er

    Du är ju jämnålder med mig, har du fått nå svar varför du har lågt amh?

    För mig är kom det som en smäll, jag hade ingen aning att problemet verkligen var ett PROBLEM.

    Det är det som är svårt att smälta. Vad har hänt med äggreserven.

    Tack för att du svarar / en medmänniska


    Jag har bara gjort det långa protokollet, enligt kliniken där jag går så är det bästa för mig men jag vet många som gjort det korta trots låg amh och fått bra resultat. Så jag vet inte riktigt.

    Jag har inte fått någon förklaring till min låga äggreserv och det kom också som en total överraskning till mig. Jag förstår inte heller varför detta hände mig, har alltid varit frisk och alla mina andra värden var också normala.

    Vi är verkligen i liknande situation, hoppas att det går bra för oss båda. Vi får stödja varandra :)

    Skönt att höra att din mens kom igång ganska fort. Jag var på ultraljudet på v 8 när jag fick veta att det fanns inget foster men sedan började jag blöda någon vecka efter det. Du då?

    Håller tummarna för er också!
  • Nube
    Emzzzan01 skrev 2017-07-13 18:49:13 följande:

    Jo. Absolut ska vi kämpa tillsammans

    Jag håller tummarna att vi båda får barn nästa år.

    Eller jag hoppas alla i den här tråden får barn, såklart.

    Jag var också i V8 när det upptäcktes, börja småblöda i 1 vecka, sen på helgen kom allt ut. Blödde otroligt mycket. Fick mens ca 3 veckor efter det.

    Måste fråga om du har märkt nått rent fysiskt att äggreserven är sämre? Typ mindre mens? Utebliven ägglossning?

    Du skrev att du fick en cysta? Var den av hormonen du tog?

    Det är så skönt att man inte är ensamen, samtidigt vill jag att ingen ska behöva gå igenom det vi går igenom


    Nej, jag har egentligen inte märkt någonting. Men nu när jag tänker så har jag ganska korta menscykler, typ 23-27 dagar och kanske lite mindre blödning. Har läst att det kan bero på minskad äggreserv. Ägglossningen ska funka och varje månad får jag ägglossningsflytningar.. så varför jag egentligen inte har blivit gravid naturligt vet jag inte riktigt, det borde ju funka..

    Men du blev ju gravid naturligt, gick det lätt? Har du märkt att du har låg äggreserv?

    Oklart varför jag fick cystan, det kan ha varit pga hormonerna eller så kom den bara.. men sedan försvann den utan att jag märkte någonting.

    Jag hoppas också att alla vi blir gravida här! :)
  • Nube
    zasu skrev 2017-07-13 17:58:50 följande:

    Hej alla som kämpar!

    Jag har fått kämpa ett tag men hoppas nu att det är äntligen är min tur. Kanske kan det ge någon hopp. Jag är 43 år, fyller 44 år i år. Mitt amh var 0,4 när jag mätte det för ca 3 år sen.

    Jag och min man har försökt med ivf men det verkar inte vara vår grej då varje gång vi har blivit gravida så har det varit naturligt. Det har dock slutat med missfall varje gång, vilket har varit otroligt jobbigt. Både fysiskt och psykiskt.

    Jag är i alla fall gravid nu, v 13+2. Har givetvis varit nervös och haft svårt att tro på det. Ska det äntligen bli min tur! Lugnet börjar dock infinna sig, speciellt nu efter vi var på Kub och fick låg risk. Väntar även på NIPT-resultat som jag hoppas ska ge samma resultat.

    Håller tummarna för er alla!


    Stort grattis! Vad kul att ni har lyckats och att allt verkar vara fint :) Roligt att läsa att det gått bra!
  • Nube
    Emzzzan01 skrev 2017-07-13 19:52:38 följande:

    Jag har märkt att menscykeln blev längre. Hoppa en månad osv. Sen kortare. Men innan jag blev gravid med sonen så hade jag en menscykel på 30 dagar och fick alltid äl på dag 17-18. Det tog ett år att bli gravid med han. Så det var ändå inom normalspannet så att säga. Men nu tog det ett år igen innan jag blev gravid( ofostriga graviditen) med letrozol. men som sagt får ju aldrig behålla nått barn

    Det är en stor sorg, man tänker inte på något annat än att bli gravid. Hur var första ivf:n? Nervöst? Hur mådde du på medicinerna? Men vi är ju relativt unga. Att det är en stor chans att det ska gå vägen nån av alla gånger.

    Men går man in i nån form av förklimakterie när man har lågt amh? Eller hur funkar det?


    Jag mådde helt ok med medicinerna trots att jag tog nässpray som stoppar den egna hormonproduktionen. Men jag märkte ingenting. Det är inte roligt med sprutorna men det funkar. Det var lite nervöst innan äggplocket men det gjorde inte alls ont. Så i det stora hela gick allting bra, men det var ändå jobbigt då man vet inte hur många ägg man får, om de befruktas och delas etc.. det var nog det svåraste!

    Jag har läst att låg amh betyder bara hur man svarar på hormonerna, inte att man går i förklimakterie.
  • Nube
    Gluttan1981 skrev 2017-07-14 17:56:35 följande:

    Hej, nä det gick inge bra idag.. De kunde se en hinnsäck men inget mer. De säger att det är för tidigt men jag vet ju hur detta kommer att sluta...

    Ytterligare en ofostrig graviditet..

    Ska tillbaka om 10 dagar..

    Kram på er kämpar! <3


    Oh nej, det får inte hända igen! Jag är så ledsen om det är en ofostrig graviditet! Vilken vecka är du nu?

    Detta har nu hänt för alldeles många av oss. Så fruktansvärd! Jag skickar många kramar till dig!
  • Nube
    Frazze skrev 2017-07-14 11:56:09 följande:

    Och så börjar det bärma dig mens igen då! Tror inte det har tatt sig denna månaden heller tyvärr Men som vi alla kämpare vet, så är det bara att kämpa vidare. Känner konstig molvärk i äggstockarna (tror jag) och blir givetvis livrädd att nåt ska hända så att jag inte kan fortsätta försöka. Ja att typ äggstockarna ska krympa el nåt sånt ja jag vet inte vilka scenarion som kan hända.

    Sen har jag fråga till er som kör med lutinus och har kört med lutinus. Jag kör ju med det nu och vad jag kan komma ihåg av alla de 100ggr som jag använt det (el mer 20 ggr kanske) så har jag aldrig haft så att den har lösts upp och riktigt runnit ut som flytande. Min har kommit ut mer som en torr massa (ursäkta ingående lite äcklig förklaring) men denna gången så rinner den verkligen ut. Vad är det som gör att det gör så? Någon som vet? Ni som blivit gravida, hur kände ni? När jag blev gravid med sonen så minns jag inte att jag kände något. Men det är ju snart 2 år sen! Sist när det var ofostrig graviditet så började det mola ordentligt 5 dagar efter äl. Tacksam för svar!


    När jag använde lutinus nu sist så tyckte jag inte att mycket kom ut, det var lite märkligt.. det kändes verkligen som att min kropp behövde det haha.. men det som kom ut var också mer som massa än rinnande. Jag har läst att lutinus behöver man bara använda vid ivf och inte med spontan graviditet men nu använde alltså det också med sonen? Visst blev du gravid då utan ivf?

    Jag har nu fått ägglossningsflytningar och är så glad och förvånad. Tänkte att det inte skulle hända efter missfallet. Min lutealfas är 14 dagar så förhoppningsvis kommer mensen om ca 2 veckor.

    Trevlig helg alla fina tjejer!
  • Nube
    Tuvstarren skrev 2017-07-16 13:08:59 följande:

    Hej!

    Tänkte att kanske någon i denna tråd kan svara på min lilla fundering. När jag var på min klinik sa de att mitt AMH värde var lite lågt för min ålder, jag är 39. Mitt AMH är på 3,66 vid senaste kollen. Jag fick då en hög dos Gonal F 300 ie. Mitt FSH är på 4,8. Det är kanske rätt men efter att ha läst en del om det så känns det som att många har ett lägre AMH värde än jag men att det anses normalt/bra. Min gynekolog sa även hon att mitt AMH värde var ok och sa inget om att det skulle ligga lågt för min ålder. Jag har gjort utredningen på annan klinik än jag ska göra IVF-en.

    Är lite rädd att jag ska bli överstimulerad. Detta är mitt första försök. Jag har normalt BMI och resten av proverna/ultraljud etc var bra.

    Någon som har någon tanke kring detta? Tänkte fråga kliniken men intressant att höra andras tankar också innan.


    Jag tycker också att ditt amh värde är helt ok jämfört med mitt 0.4. Jag tycker inte du behöver vara orolig för överstimulering då man gör flera ultraljud under stimuleringen och då kan man se hur äggblåsorna utvecklas. När ska ni börja? Är det första barnet? Lycka till!
  • Nube
    smurf11 skrev 2017-07-16 10:15:43 följande:

    Hej!

    Jag vill gärna vara med i den här tråden om det går bra. Vi har nu gjort två Ivf försök med maxdos Gonal-f 450.

    Det första blev avbrutet. När vi kom till kliniken hade tre av mina fyra äggblåsor lossnat redan. Den som var kvar var utan ägg.

    Det andra försöket blev det bara en äggblåsa. Vi chansade ändå och där fanns ett ägg som blev befruktat, men inte delade sig riktigt.

    Jag undrar varför det inte delade sig?

    Så nu föreslår de en lågstimulation med Letrozol nästa gång!

    Men jag funderar på om det inte fungerar med letrozol så kanske Menopur skulle fungera. Men vi testar med Letrozol först. Jag har nämligen det kvar sedan förut. Jag tog det för ett år sedan. Den månaden blev det inget men månaden efter blev jag gravid men tyvärr missfall vecka 6.

    Jag vill gärna läsa era historier trots lågt AMH!

    Kramar till er alla!


    Hej smurf! Välkommen hit :) Tråkigt dock att du har också hamnat här.. men det är ju positivt att du har blivit gravid, beklagar dock missfallet.

    Många här verkar använda Letrozol, har du fått veta att du har problem med ägglossningen eller varför fick du Letrozol? Jag har använt menopur i mina två försök, dock blev första avbryten. Sist använde jag elonva och menopur och jag blev gravid men fick missfall. Efter sommaren kör jag med samma mediciner, hoppas att då går bra! Jag gjorde alltså det långa protokollet och ska göra det igen nu i augusti/september.
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH