Inlägg från: fiajo |Visa alla inlägg
  • fiajo

    Allévo Viktcoach

    Går det bra att äta lite olivolja? Sen undrar jag hur mycket och vilka produkter vi behöver efter ks? Bra å veta så vi kan räkna ut så vi har så det räcker!

  • fiajo

    Har just insett att mina påsar inte kommer räcka tills på måndag innan Posten kommer med nästa paket!! Har försökt hitta allevo nånstans här i mora utan resultat. Kan jag ta bars/dricka istället eller blir allt förstört då?!

  • fiajo

    Inte på Apoteket! Är på väg till maxi nu. Hoppas hoppas!

  • fiajo

    Jag hittade ett paket chokladshake (det sista!) på maxi! Halleluja! :) vi får beställa nästa vecka så vi klarar oss.

  • fiajo

    Varför går inte hungerskänslorna över Viveca?

  • fiajo

    Ja jag ska nog prova att äta en extra påse och se om det blir bättre! Det är ju inte kul å va hungrig jämt. Bra skrivet till teamet, ibland känner man att det tar för lång tid innan vi får svar. Det är ingen måltid som är viktigare för mig å jag är lika hungrig hela dygnet. Försöker spara sista påsen så jag kan somna lite mindre hungrig. Jag funderar på att sluta ks lite tidigare om det inte blir bättre!

  • fiajo

    Jag börjar med en extra påse sen hoppas jag att Viveca är på plats imån och kan svara på hur jag bäst lägger upp det om jag avbryter ks och börjar träna till veckan! Jag håller på å längtar så jag dör lite efter träning.

  • fiajo

    Hej V! Jag undrar hur lite kalorier man kan ligga på för att de ska göra bäst viktminskningsmässigt? Tex så står det ju att jag inte bör äta mer än 1600 kcl om dagen men är det okej om jag äter 1000-1200 bara? Hur få kalorier får det gå ner till? Om jag tränar hårt behöver jag äta fler kalorier den dagen?

  • fiajo
    Viveca Annell skrev 2011-01-17 10:21:36 följande:

    En kalorinivå på 1 600 kcal per dag brukar vara bra nivå för kvinnor att gå ner i vikt i lagom takt. En risk med att ligga på 1000 kcal per dag är att det blir mycket svårt att tillgodose näringsbehovet d v s få tillräckligt med protein, essentiella fettsyror, vitaminer och mineraler på så liten mängd mat. Men äter du Allévos produkter i kombination med vanlig mat är det lättare att hålla upp näringsintaget. En nackdel med att gå på en alltför låg energinivå under längre tid är också att kroppen anpassar sig till ”svältsituationen” och sänker ämnesomsättningen något.


    Om du tränar hårt är det viktigt att inte äta för lite. Med för lågt energiintag måste kroppen ta av de energireserver som finns och muskelmassa kan användas till bränsle i onödan.


    /Viveca Allévo Viktcoach


    Tack för svar!

    Men om jag äter en kombinerad kost med allévo och vanlig mat på mindre än 1600 kalorier och tränar är det okej?
  • fiajo

    Vad händer om jag äter för lite kalorier i förhållande till mycket träning?
    Vilket är det viktigaste att få i sig - protein?
    Hur tappar jag lättast fett vid träning - undvika kolhydrater?

  • fiajo

    Jag tycker att barerna är så himla goda! Är det okej att äta fler än en om dagen?

  • fiajo

    Hej Viveca!

    Till helgen ska vi på dansmara och dansa hela helgen lång! Det är dans både fredag och lördag kväll och jag tippar på att vi totalt dansar ca 12-16 timmar nonstop. Dessutom blir det middag och fika med massa dansvänner och nu behöver jag lite tips och råd!

    För det första, hur många kalorier extra måste jag få i mig då vi är aktiva så många timmar?
    Vad ska jag tänka på då jag väljer på frukostbuffén/fiket/restaurangen - finns det saker jag absolut bör undvika eller ska jag bara välja å dansa mer? Glad 
    Jag tänkte försöka plocka med mig lite bars och drinkar och få i mig som mellanmål både på dagen och kvällen under dansen.

    Tack för svar!

  • fiajo
    Forumvärd skrev 2011-02-02 13:25:45 följande:
    Vad roligt med dansmara!!
    Var är det?
    Ja det är jättekul!

    Det är dans i 8 timmar på fredagen å 8 timmar på lördagen till olika dansband. Man dansar bugg och foxtrott. Lite dansbandskampen så får du lite rätt känsla iaf. Flört

    Det är i Övik så alla som är i närheten kan ju svänga sina lurviga!
  • fiajo

    Hej Viveca!

    Nu har jag fastnat känner jag. Idag visade tom vågen 3 hg upp. Midjan var minus 1 cm sen förra veckan så det känns ändå skönt. Jag tränar ca 2-3 pass i veckan på gym, oftast styrka. Är det svårare att tappa kilo då? Hur lång tid kan det ta när man står still innan det lossnar? Känner att det är lite trist när inte vågen sammarbetar!

  • fiajo

    Viveca! Jag känner att kroppen blir finare och fastare och att jag får mer muskler MEN nu sista tiden har min mage börjat kännas som en "geleklump". De känns nästan som om det försvinner kilon från hela kroppen förutom framsidan av magen. Är det bara att vänta och härda ut? Kommer det att bli fastare och kännas bättre? Vissa dagar kan magdegklumpen göra att jag känner mig tjock och omotiverad. Jag behöver höra att det är möjligt att få en vältränad mage!

Svar på tråden Allévo Viktcoach