• jeng

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    ofrivilligbonusmamma skrev 2011-04-28 12:23:17 följande:
    Jag kanske skulle börja med det jag med. Fast då finns risken (chansen?) att det blir en hel 200 g marabou-kaka och en hel flaska vin för att kunna dränka mina sorger
    Och jag som inte ens dricker vin.. Oskyldig
    För jag måste säg att det är svårt att dränka sorger i smör å kött. Det blir lixom inte samma effekt ^^ 
    Du ska skaffa Lindts 90% eller Marabous 86%! Då är det svårt att äta en hel kaka, och även om du gör det så är det inten superkatastrof Hög fetthalt och ganska få kolhydrater.
  • jeng
    Denebola skrev 2011-04-28 12:36:42 följande:

    "I Danmark resonerar man som följer:


    Chokolade bliver udvundet af kakaobuskens bønner. Bønner er grøntsager. Sukker bliver udvundet af sukkerroer. Både roer og bønner er grøntsager. Altså er chokolade en grøntsag!"


    Det kommer en låt i bakgrunden också
    Dagens bästa!
  • jeng

    Ok, vem vill se första utgåvan av kolhydratjakten-infofoldern? Någon hoppas jag iaf.....

  • jeng

    Här kan ni hämta det! Tänk på att det är en första version så kommentera gärna fel.

    Klicka på länken, och sedan kan man högerklicka på filen och ta spara som för att spara ner den till datorn. Den är gjort i A4 så den ska vara lätt att skriva ut på 2 papper fram och baksida till ett bra häfte!  

    http://qrz.nu/gokart/kolhydratjakten%20infoblad_low.pdf 

  • jeng

    Såg nu att de allmänna riktlinjerna för LCHF har fallit bort. Måste ha kopierat det, men råkar klippa istället. Det får jag fixa tills ikväll

  • jeng
    Gringa skrev 2011-04-28 14:44:50 följande:
    {#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}! Mycket bra Jucea!

    Kanske kan kompletteras med ett par exempeldagar för att göra det extra tydligt vad riktlinjerna innebär i praktiken gällande matintag?
    Ja, platsen tog slut... Får bli ett eget häfte. Tänkte ta samma måltid och visa hur den ser ut i de olika dieterna. Alltså tex köttfärssås - hur lagar man det för LCHF, GI Fas 1 resp GI Fas 2. 
  • jeng

    Det står ju till och med på framsidan att det SKA finnas menyförslag :-P för det var lixom tanken... 

  • jeng

    Synpunkter på detta?

    LCHF
    DAG 1
    Frukost: Äggröra med bacon
    Lunch: Fläskkarré med broccoli och bearnaise
    Middag: Kyckling med sparris och vitlökssmör
    DAG 2
    Frukost: Röra på creme fraiche majonnäs, bacon, purjolök och kokt ägg
    Lunch: Köttfärsbiffar med gurka och vitlökskyrddad creme fraiche
    Middag: Fläskfilé med sallad, toppad med rödlök och serverad med bearnaise
    DAG 3
    Frukost: Sesambröd med philadelhpiaost och rökt skinka
    Lunch: Kycklinggryta med grädde, tomatpure och squash
    Middag: Entrecote med sparris och kryddsmör
    DAG 4
    Frukost: Omelett med skinka, purjolök och ost
    Lunch: Laxfile med broccoli och hollandaisesås
    Middag: Fläskkarré med squashstavar och gräddsås på skyn
    DAG 5
    Frukost: Frökex med brieost och paprika
    Lunch: Strimlad lövbiff med champinjoner och gräddsås på skyn
    Middag: Kyckling med sallad, fetaost och bearnaise
    DAG 6
    Frukost: Kallskuret med ostkuber och paprikastavar
    Lunch: LCHF plättar med bär och vispad grädde
    Middag: Köttfärssås med shiratakinudlar
    DAG 7
    Frukost: Sesambröd med röra av ägg, bacon och majonnäs
    Lunch: Kolhydratfattig korv med blomkålsmos
    Middag: Laxfileer i ugn med grädde, citron och örter. Sparris 

  • jeng

    Alltså det här är jättesvårt... För den där maten funkar ju på GI också... Bara att mängderna är olika. Jag kan ju inte skriva i menyn lixom 2 dl köttfärssås med 1 msk grädde typ...

  • jeng

    Får nog göra menyförslag som funkar för alla, och sen får man påpeka grundreglerna att LCHFare tar lite mer av det feta, och helfeta produkter, medan GIare tar lite mindre av det feta och medelfeta produker. Och sen ska GI fas 2:are kanske ta morötter istället ibland... typ....

Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**