Gladskit skrev 2012-07-28 22:20:15 följande:
Jag har gjort enligt det här receptet:
1dl sukrin
50g kokosfett
1dl grädde
1dl kokosmjölk (med så lågt kolhydratinnehåll som möjligt)
200g riven kokos
100g mörk choklad, minst 70%
Smält sukrin och kokosfett i en kastrull.
Tillsätt kokosmjölk, grädde och kokos och låt det sjuda.
Rör samman allt (utom chokladen) och låt sedan smeten stå minst 1h i kylen och svalna.
Forma degen till 12-14 bitar.
Sätt in bitarna i frysen och låt vila 1h igen.
Smält chokladen försiktig i micro eller i vattenbad.
Doppa kokosbitarna i chokladen.
Ställ in i frysen för att bitarna ska kallna. Förvaras sedan i frys.
Jag tyckte de blev supergoda, med en mjuk och krämig kokos-smak.
Dessutom var det kul att ha något att bjuda på som är helt ok ur LCHF-synpunkt.
Dock blev det inga fina bitar direkt, jag gjorde dem mer som korvar, så kunde man dela dem med kniv vid servering. Det blir rätt mastigt så man behöver inga stora bitar direkt.
De höll sig fräscha länge i kylen också!
åh, ska testa denna också. =)