• jeng

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    Nikhita skrev 2011-03-08 08:55:40 följande:
    Mjölk i kaffet och så har jag druckit 1-2 smoothies nästan per dag förra veckan på turkisk yoghurt o grädde. Gick ner 1.5 kg på 2 veckor och nu ökade jag 0.4 på ett par dagar

    Nu ska jag till skolan sen kondis på gymmet Ses sen
    Ok, ja jag skulle isåfall gissa att det kanske inte nödvändigtvis är just att det är mejeri, utan att det helt enkelt är för mycket kolhydrater! De första veckorna tappar man vatten, så det är först v3 och därefter som man får se sin riktiga viktskillnad. Har du nån koll på gram kolhydrater? Det är ju tyvärr största fällan på lchf, att lägga till fettet och råka ligga för högt på kolhydraterna samtidigt!
  • jeng

    Jaha, vinna eller försvinna - PONESdegen står på svällning.....

  • jeng

    Hmm, nu skulle ponesen alltså vara klara, men det ser knappt ut som att ugnen har varit igång på dom...
    Jag gjorde 6 stk och tycker som är skitsmå om man jämför med vanliga bröd. NI tyckte dom var stora?
    jag måste ju ha gjort helt fel.... 

  • jeng

    Sådär ja. Jag höjde värmen lite (vill ha lite färg) och lät dom stå inne ett tag till. Nu SER dom iaf goda ut! Ska bli spännande att smaka sen!

  • jeng
    Asereht skrev 2011-03-08 09:56:13 följande:
    Jag plattar ju ut mina såg gör jag bara 6 blir dom rätt stora så jag gör 10 små. Det är för att jag gärna vill ta två små istället för en stor. På så sätt lurar jag psyket att jag får mer.

    Som "bullar" blir de rätt små tycker jag med men de är rätt så mättande så det gör inget.
    Ja de känns kompakta. Det är lite det jag har varit orolig för med pofiber! Men sålänge det smakar gott och inte är som lerkakorna jag har gjort tidigare (dom har lixom inte öht gått att äta!!!) så är jag nöjd!
  • jeng

    Ska bli "spännande" att se hur min mage reagerar på pofibret. den har ju reagerat och blivit gasig och svullen osv av ett par andra lchf-brödsorter, ungefär som om jag hade ätit vanligt bröd. Inte så farligt, men vi får se.

    Det var så gott så jag åt nog för mycket och för snabbt :-P 1.5 bulle fick jag i mig + det översta med pålägget på den andra halvan  

  • jeng

    Mian,
    Det kan vara smart att grunda med nåt fett innan du äter semlan! Och eftersom det är en riktig semla kan det vara bra att ha något förberett som du kan stoppa i dig när blodsockret sjunker sen igen!

    Vi får våra på jobbet imorrn.... Ska bli spännande att se om jag får för mig att äta eller inte... 

  • jeng

    Ok, nu börjar det kurra i magen! Det brukar tyvärr vara ett tecken på att den reagerar med gaser osv på det jag har ätit... Kanske inte funkar att äta pones då
    Sen en annan reflektion - jag kände mig mätt precis när jag åt, som att det började ta emot. Men nu känner jag mig snarare hungrig igen.... Hmm.... 

Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**