**Den stora feta LCHF-tråden**
Nu står egna bountys på kylning här. Gjorde utan sukrin eftersom jag a) inte hade något och b) är rädd att det ska trigga sug. Blir spännande att smaka!
Har haft ett par skakiga veckor sett ur LCHF-synpunkt så idag har jag laddat med bountys, pones, blomkålsmos, goda grejer i kylen och en gratäng som är grym! Här är receptet om nån är intresserad. (Om nån VERKLIGEN är intresserad kan jag lägga i recepttråden.)
Skiva aubergin, salta och låt stå 10-15 minuter. Stek i valfritt godkänt fett. Lägg i ugnsform. LÄgg på något du gillar. (Jag har gjort med mozarella och körsbärstomater, men fetaost och med inget extra alls.) Blanda creme fraiche och grädde på svag värme till en sås och krydda som du gillar, t ex peppar och örtkryddor, vitlök eller något annat. Häll över. Och så riven smakrik ost på toppen. Grädda i 200 grader sådär 15-20 minuter. Det blir vrålgott! Till och med för mig som inte ens gillar aubergine.