• Kaya

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    Mandel skrev 2011-03-31 12:14:00 följande:
    Det där råkade jag nämna någon gång när jag tittade på någon amerikansk såpa eller så att folk var så tjocka att tuttarna fortsatte bak på ryggen.

    Sedan fanns det små öron i närheten som frågade sin mormor varför hon hade tuttar på ryggen...


    min dotter (5 år) brukar prata mycket kärleksfullt om mormors HAKOR (i plural)
  • Kaya
    Annanym skrev 2011-03-31 12:38:53 följande:
    Aj, aj vilken god lunch jag åt idag! En tjock, kryddig lammkorv (som låg liiite högt på kh, men det fick gå) tillsammans med surkål och egen sås på 50-50 CF och majo, kryddat med curry. Kombinationen av smaker och konsistenser blev helt gudomlig!
    Himmel vad GOTT!!!!
  • Kaya

    FiaFunderar - men oj! Vilka snabba ryck! Grattis!

    Jag älskar att springa, men jag kanske inte precis ler och ser jätteglad ut när jag gör det...  Det är mer känslan av att vara stark och andas in MYCKET frisk luft och hålla förbränningsmotorn igång som jag gillar, inte att det skulle vara sådär sprudlande jättekul som t ex ett danspass kan vara.

    På gång i mitt kök:

    1. Nybakat sesamknäcke torkar/svalnar på bänken och luktar så GOTT så jag blir alldeles vimmelkantig. Tänk jag gillade inte det första gången jag gjorde det, tyckte det var alldeles för salt. Sen dess har jag skippat saltet (använder ju ganska salt ost) och blivit helt BEROENDE av det här underbara krispiga lyxiga goda knäcket! Jag kör varianten med lite olivolja i för det gillar jag.

    2. Kladdkaka till helgens njutfika - nej inte DEN kladdkakan  utan ett eget experiment! Hade beställt mandelsmör från LCHF-butiken och tyckte inte det var så särskilt gott att ha det som pålägg så jag ville baka något med det. Vispade ihop mandelsmör och ägg med elvispen, tillsatte sukrin, vaniljpulver, kakao och smält smör i vilket jag hade smält några rutor mörk choklad (Lindt 90% plus Chili som väl bara är ca 50% men det blir alltså två rutor på en hel kaka). Bredde ut i rund form och drog några drag med kanten av slickepotten i smeten så det blev ett rutmönster (den ska ju bli riktigt snygg har jag tänkt). Ska ätas till efterrätt ikväll med espresso, grädde och några hallon.

    3. Min lunch står färdig och ska in i ugnen om en stund (när kladdkakan är klar...). Repris på den LJUVLIGA lunch jag åt häromdan: spenat, lax och halloumi med smörklickar i liten form, kryddat med pepparblandning och flingsalt, in i ugnen ett tag = superenkelt och supergott!

    Nu dricker jag Loka och måste jobba så det ryker så jag får ta åtminstone lite ledigt i helgen.

    K

  • Kaya
    Ioanna skrev 2011-04-01 11:22:12 följande:
    är taggad som tusan nu, tränar crosstrainer 4 ggr/veckan, vollyboll 2 ggr, fotboll 1 - och efter varje pass så kör jag armhävningar och situps. äter fortfarande strikt förutom att jag tagit en apelsin eller en fin crisp efter en del träningspass. gått ner 8 kilo på mindre än tre månader. skulle gärna vilja bli av med två till inför mitt bröllop den 30 april så nu jäklar! heja oss allihop som tar tag i kostförändringar - det är verkligen att ta hand om sig själv!
    SUVERÄNT!!!

    jag blir lika glad varje gång som jag hör om någon som lyckas kombinera LCHF med (hård) träning för det är precis vad jag vill göra!

    Keep up the good work!

    K
  • Kaya

    provsmakar sesamknäcket = himmelriket... 

    ... kan inte "hålla mig" tills det är dags för lunch, och varför skulle jag göra det??? Får ständigt påminna mig själv att de gamla "reglerna" inte gäller längre. Inser att jag fortfarande har en massa gamla tankemönster som hör hemma i en svunnen tid...

    Typ att jag alltsedan tiden för 20 år sedan då jag skrev ner allt jag åt och försökte äta så lite (spec fett) och sällan som möjligt för att gå ner i vikt har haft en fix idé om att det är fult och fel att "småäta" mellan måltiderna. Om jag gjorde det då så sabbade det ju min fina svit av dagar som såg ut typ så här: Frukost: müsli med Minimjölk (!), Lunch: pasta med tomatsås, en apelsin, Middag: 10 vegetariska "köttbullar", potatis, sallad utan dressing, fruktsallad, popcorn + under hela dagen massa Cola Light!!!!! Fettskrämd vegetarian och barn av sin tid (=trodde på allvar att light war alright!)...

    K

  • Kaya
    FiaFunderar skrev 2011-04-01 12:16:20 följande:
    Helene 306 & Kaya:

    April April!!
    Min vikt står ju faktiskt still   SoligSkrattandeTungan ute
    Ha ha ha!!!!!

    Första gången jag blev lurad idag... grattis Fia!

    K
  • Kaya
    tiiitti skrev 2011-04-01 13:14:55 följande:

    I man GIbok står man kan gå ner 1-2 kg i veckan på fas1. Då är det rätt mycket kolhydarter ändå på en dag tycker jag(om man jämför med lchf) då borde jag ju gå ner ännu mer med lchf vilket jag inte gör(utan tvärtom)  Kroppen vet ju inte vilken diet man gå på och tillåter med kolhydrater på GI. men är hårdare mot minsta lilla kolhydrat när man berättat för den att nu så är de LCHF.


    Intressant och lite oroande - det enda som jag tycker verkar lite " negativt" med LCHF (om man väljer att inte tro på att man får hjärt-kärl-sjukdomar etc) är just detta att man kanske inte alls "tål" avsteg från dieten i form av kolhydrater lika bra när man väl har slagit in på den här vägen.

    Jag tycker själv inte att det är någon större "uppoffring" att köra LCHF nu när jag har varit igång en månad, speciellt eftersom jag inte kör speciellt strikt, men vill ändå känna att det skulle kunna funka att äta lite mer "vanligt" vid enstaka tillfällen utan att sabba alltför mycket (t ex när man är bortbjuden, reser, går ut på restaurang osv). Och då känns det ju inte så kul om man genom att äta LCHF har blivit SUPERkänslig för kolhydrater, mycket värre än förut...

    K
  • Kaya
    Asereht skrev 2011-04-01 14:13:12 följande:
    Eller så gör man detta, supergott även som snacks speciellt med olivolja och lite sambal olek (min favvokrydda).

    Knäckebröd med sesamfrön


    LCHF Knäckebröd


    Antal: 6 st


    Tid: 25 minuter


     


    Ingredienser


    1,5 dl skalade sesamfrön


    1 dl riven ost


    1 ägg


     


    Gör så här


    Blanda – det blir en lite kletig smet. Bred ut tunnt på bakplåtspapper, grädda 10-15 min 175gr, skåra för bitar och vänd och låt torka på eftervärmen i ugnen.


     


    Variation


    I. Byt ut 1/2 dl sesam mot linfrö.


    II. Tillsätt 1 – 2 msk olivolja, så blir brödet sprödare.


    III. Med lite flingsalt samt olivolja, blir det ettgott tv-snack.


    Detta bakade jag i förmiddags och det är sååååååååååååååå gott!!!
  • Kaya
    Bordeaux skrev 2011-04-01 17:43:43 följande:
    Förresten är det någon som vet om det finns 40% riktigt grädde i Italinen, Frankrike eller Tyskland? Jag bor i Schweiz och har finns bara 35% grädde och jag gillar inte smaken av e-numret. Vi ska nämligen ut och åka snart och isåfall skulle jag kunna köpa lite riktig grädde.
    Och vad heter fiberhusk på tyska? Helst på Schweizertyska. Någon som vet vad Quark kan vara?

    Korvarna innehåller inga kolhydrater och väldigt mycket kött iaf, det glädjer jag mig åt
    Quark lär ju vara "kvarg" dvs typ vår svenska Kesella.

    Kanske du kan köpa mascarpone i Italien som substitut för grädde? Det är i alla fall så fett det går och dessutom otroligt gott!

    Annars kanske det finns "ren" grädde om man tittar i en ekologisk butik (vet att det är väldigt vanligt med sådana specialaffärer för ekologiskt i Tyskland).

    Fiberhusk på schwitzerdutch, nej du, där får jag erkänna mig besegrad! :D

    K
  • Kaya
    Asereht skrev 2011-04-01 18:18:13 följande:
    Var det inte någon som gjorde glass på Mascarpone? Hittar inte inlägget med recept och jag minns inte vem som skrev inlägget.
    Jag gjorde det TVÅ gånger förra veckan! Först med smak av citron (=GOTT) och sedan med smak av kaffe/espresso (GOTT-GOTTI-GOTT-GOTT!!!).

    K
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**