Babybel skrev 2012-07-13 13:06:50 följande:
Gosh, det är SÅ svårt detta. Verkar finnas 2 skolor. På kolhydrater i Fokus får jag hela tiden intrycket att jag äter på tok för lite smör/fett. Min fettdagsförbrukning kommer sällan upp på mer än 50-60 % medan mitt proteinintag ligger på ca 40-45%, och det enda jag kan se att jag kan ändra är att lägga till mer smör.
Tänkte att jag skulle försöka hålla mejerierna på låg nivå.
Ja det kanske är lite knepigt i början.
Ärligt talat så har jag aldrig behövt hålla på att räkna E% hit och dit. Jag har köpt kokböcker för inspiration, lagat den mat som finns däri, fått de resultat jag eftersträvat och nöjt mig med det.
Och över lag försökt tänka
är detta bra mat?
Att steka i smör och använda fullfeta produkter i matlagningen känns vettigt.
Som tex. att steka kycklingfiléer. Det gör man oavsett man följer LCHF eller ej.
Att steka saker i smör som man normalt inte steker känns inte vettigt för mig.
Som tex. att steka philadelphiaost blandat med tonfisk.
Om du inte har några kokböcker så kan jag rekommendera Katrin Zytomierskas bok, hon är väldigt vass i tonen men sånt gillar jag
Även Anna Halléns LCHF Husmanskost är en jättebra grundkokbok (och hon har en suverän sida
http://www.annahallen.se/).