• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Krambjörn

    Är detta bra dagsmeny?

    Frukost: 1 dl rysk yogurt och färska bär
    Mellis: kokt ägg
    Lunch: Lax, sallad
    Mellis: kokt ägg
    Middag: Ostfyllda biffar (Hade lite grädde i nötfärsen)

    Dricker enbart vatten!       

  • Faile
    Krambjörn skrev 2012-05-12 08:20:08 följande:
    Alltå tycker ni att jag ska skita i grädde?
    Jag svullnar jätte mycket om magen vid mjölk tex.
    Men går det bra att jag äter creme fraich, gräddfil?  

    Jag tycker man ska äta vad man vill inom lchf så länge man mår bra av det och det funkar
    Sluta jiddra, börja trolla!
  • Knallen12

    Vad använder man som socker vid bak. Har kollat in den goda kladdkakan som det tipsades om här men vet inte vad jag ska använda som sötningsmedel?

    Ha en härlig helg!

  • RebornEve

    Knallen12: jag använder sukrin när jag bakar..

  • Allrona

    Har en "Björn ferry"-tårta i frysen nu. Den blir efterrätt till kvällen Enligt de sidor jag fick upp när jag googlade ska den vara riktigt god. Och superenkel att göra var den också

    Blanda 150 gram Mandelmjöl med 40 gram mjukt smör (i receptet är det även 1-2 tsk florsocker men det uteslöt jag).
    Koka upp 2 msk vatten och rör ner 70 gram mörk choklad så den smälter. Häll den smällta chokladen i mjöl- och smörblandingen. Blanda ordentligt.
    Klä en liten springform med bakplåtspapper och tryck ut smeten i den. Låt stå i frysen minst 1 timme.
    När den ska ätas - toppa tårtan med 3 dl vispad grädde, bär och nötter.

  • HokusPokus

    Någon som är bra på att räkna ut kh och som kan hjälpa mig lite?

    Hur många kh blir det om jag gör microbröd på:

    25g smör
    1 ägg
    0,5 dl mandelmjöl (9g kh/ 100g)
    0,5 msk fiberhusk
    0,5 tsk bakpulver

    Visst borde det väl bli ca 4,5kh då? Eftersom det mest bara är mandelmjölet som innehåller kh, och av det tar jag en halv dl...?
     

  • Hoppet 3

    Med tanke på att vi pratar om mejeriprodukter så undrar jag om de blir mindre insulinpåslag med laktosfria mejerier då man tar bort största delen av mjölksockret i mejerierna?

  • Hoppet 3

    Hokuspokus:
    Tips att lägga in mat i matdagboken. se
    Där kan du räkna ut allt du vill mer eller mindre.

Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**