Teskedsmamman skrev 2011-07-27 13:18:35 följande:
Ghee har en högre beständighet mot temperatur och är således perfekt att steka i utan att det blir bränt smör smak. Det har en sötare smak än smör och jag tycker det blir en god twist på kaffet/teet.
Det ligger på 100% fett istället för 80%...
Jag googlade lite och hittade det här
* Ayurveda listor Ghee fördelar för friskare hud, ökad mental klarhet och bra för matsmältningen.
* Ghee hjälper din kropp att tillgodogöra sig näringsämnen från maten du äter.
* Ghee har inget salt
* Ghee gynnar de som är laktosintoleranta eftersom ghee är laktosfri.
* Ghee tros innehåller anti-cancer och antivirala egenskaper.
* Innehåller CLA eller konjugerad linolensyra bidrar till att underlätta viktminskning och stöd i att bli av med magen fett.
* På grund av fetthalten, även absorberar vitaminer från maten den läggs till, och därigenom göra de vitaminer för kroppen.
* För spädbarn och småbarn när de är i den fas av hjärnans tillväxt, är ghee det bästa fettet som ska läggas till i sin kost och sägs att utveckla minnet.
Lite test är googletranslate så ha överseende

Hur bra det stämmer vet jag inte däremot...
Låter ju intressant och stämmer de googlade uppgifterna så är det ju högintressant på mer än ett sägg.
Nu blev jag sugen på att testa att göra.
Såg någon sida där det fanns en beskrivning men jag minns inte vart så om du har något bra tips eller kan ge mig lite vägledning så tas det tacksamt emot.