jeng skrev 2011-03-14 21:54:31 följande:
Ja det är inte så svårt.
Gram fett = gram kolhydrater + gram protein ger ratio 1. Man ska helst undvika produkter med lägre ratio.
gram fett / (gram kolhydrater + gram protein) = ratiot.
produkten ska alltså innehålla minst lika mycket fett, som den innehåller protein + kolhydrater. ratiot används för att få bort onödiga kolhydratkällor, dvs källor som ger kolhydrater, men inte mättar.
Ratio på 0.07 låter helgalet :P så lågt tror jag inte ens man kan komma...???
Tänkte väl att det var du som hade lite koll
OK, fortfarande rätt trögt här

0.07 måste ju ha blivit fel isf, anvönder en uträknare på nätet.
Idag har jag ätit lite för mycket, 2288kcal, mycket fet ost är boven. Kh 17, protein 102 och fett 209(3-17-80%) då blir ratiot enligt uträkning 4,35. Stämmer det och i så fall är det bra eller för högt?