Kaya skrev 2011-04-13 16:47:43 följande:
Fy tusan det här med kaffet är det värsta.
Det bästa jag vet är starkt kaffe med MYCKET mjölk, helst standardmjölk.
Sedan jag började med LCHF har jag försökt med grädde (=ingen höjdare), kokosfett (=gör ju inget för smaken utan blir bara äckliga fettpluppar på ytan), att dricka kaffet svart (BLÄH!) och att dricka det med äggmjölk som latte (=bäst hittills).
Nu hade jag inga ägg hemma (=skräck!) och ingen grädde och var super-kaffesugen så jag testade med lite kokosfett och PYTTElite standardmjölk. Blev inget bra, mysko färg och alldles för starkt och varmt, plus fetthinnan, URK, till slut öste jag på min vanliga dos mjölk och så sitter jag här och stör mig på kokosfettplupparna som simmar omkring... suck! Kunde lika gärna ha skippat kokosfettet alltså, men det är klart, det dämpar väl blodsockersvaret från mjölken litegrann...? *morr*
Imorgon bitti när jag har hunnit handla blir det äggmjölkslatte igen!!!
Min frukost: te utan något i och sesam/parmesanknäcke med Bregott, parmaskinka och färsk basilika
Mitt mellis: te utan något i och mer knäcke med Bregott, några LCHF-ischoklad, en bit rå zucchini
Min sena lunch: bladspenat stekt i smör + röra av en liten burk tonfisk i olja (erkänner att jag hällde bort det mesta av oljan *skäms*), två kokta ägg, lite TY, lite citronmajonäs, massa dill, örtsalt, peppar. En liten bit till av sesam/parmesanknäcket med Bregott. (Jag har snart ätit upp hela brödet, en hel plåt full!!! Har bara sparat två rutor till ikväll. Shit det där var inte bra, det var FÖR gott!)
Min före-träningen-fika: Kaffe med kokosfett och standardmjölk (se ovan, suck)
Nu ska jag snart iväg och köra 60 min dans och 30 min yoga. På kvällen blir det nog rött te och så gör jag säkert slut på det goda knäckebrödet... Om jag har tur har mannen handlat då så jag får ost och skinka på.
K
Det brukar vara solrosolja i tonfiskburkar, så skäms inte för det. Av den anledningen köper jag bara tonfisk i vatten (plus att jag tycker den tonfisken faktiskt är godare).