Gringa skrev 2011-04-28 00:02:35 följande:
Varför ska man undvika solrosolja?

Själv använder jag endast olivolja, men här i Brasilien så lagas all mat generellt med just solrosolja.
Precis som Linda sa så är den för omega-6-rik. Kroppen behöver lite omega-6, men för mycket och för lite skämmer allt, som det ju så fint heter

och det är väldigt lätt att få i sig för mycket omega-6 -vilket är inflammatoriskt. Dessutom är det viktigt med kvoten mellan omega-6 och omega-3. Äter man för mycket omgea-6 måste man äta mycket omega-3, och det kan vara svårt. Särskilt eftersom många omega-3-fettsyror från växtriket är svårare att ta upp än omega-3 från djurriket.
Linfrön/-olja innehåller omega-3, men kroppen kan inte ta upp allt ändå, eller hur det är.
Människor kan inte omvandla omega-6 till omega-3, men det kan höns! Så om man ger höns mycket omega-6 så ploppar det ut ägg med mycket omega-3, så omega-3-"berikade" ägg är en bra källa till animaliskt omega-3.
Och så lite omega omega omega omega Ω bara för att jag inte skrivit det tillräckligt
Bra oljor
Raps
Oliv
Oljor man bör indvika
Majsolja
Solrosolja