• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Denebola
    Linda1976 skrev 2011-02-20 14:16:16 följande:
    Jag har lömska planer på att blanda i kardemumma och göra semlor idag Hemköp på min gata har väl aldrig sålt så mycket kesella som nu! Tyvärr har de inte Pofiber, så jag köpte 4 paket på Ica maxi igår

     
    Går det att få dem till bullar då? Allt LCHF-bröd jag har testat har antingen blivit tekakor, stor platta man skär i bitar, eller en brödformslimpa man skivar. Skulle ju vara roligt med en semla som är högre än 3 cm inkl. fyllning
  • Linda1976
    Denebola skrev 2011-02-20 14:16:11 följande:
    Recept 1 och 3 är ju typ samma i alla fall...
    Ja, det kanske det va Jag länka bara till en hel hög recept jag tyckte så olika ut Cool
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Denebola

    Någon som vet hur man kan förvara oliver från konservburk efter att man öppnat konservburken? Hittade en sort med betydligt lägre kolhydrathalt än de jag brukar köpa, men dessa var på konserv... Och jag sätter inte i mig en hel burk på en gång

    Kan man bara hälla över i en plastburk? Hur länge står det sig?

  • Linda1976
    Denebola skrev 2011-02-20 14:17:32 följande:
    Går det att få dem till bullar då? Allt LCHF-bröd jag har testat har antingen blivit tekakor, stor platta man skär i bitar, eller en brödformslimpa man skivar. Skulle ju vara roligt med en semla som är högre än 3 cm inkl. fyllning
    Ja, de blir högre! Typ 4-5 cm beroende på storlek. Och med grädde i blir det ju nästan riktig semmelhöjd!
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Denebola
    Linda1976 skrev 2011-02-20 15:43:57 följande:
    Ja, de blir högre! Typ 4-5 cm beroende på storlek. Och med grädde i blir det ju nästan riktig semmelhöjd!
    Finemang!
  • helene306
    Southern Belle skrev 2011-02-20 14:09:45 följande:
    Nyfiken! Men blir det som "vanligt" bröd? Jag är lite emot substitut ...
    Jag bakade igår och ja, dessa är de mest brödlikna jag bakat hittills. Goda var de med men jag vet inte om jag är knäpp, de kändes lite "söta" men jag misstänker att det var för att jag inte hade i något salt
    Maken diggade dom också, vi testade var sin bulle till frukost. Tror jag ska ta en nu också
    Undrar hur de är att rosta? Måste testa
    Jag har annars enbart gjort Lembas men Pones är mer bröd än vad Lembas är i min mening.

    Efter Lindas inlägg funderar jag också på hur det skulle vara om man har i kardemumma i dessa bröd och göra som semlor? Jag tror faktiskt inte det skulle vara så tokigt.
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • Linda1976

    Pones-utforskandet fortsätter! Har både pajdeg (som förgräddas och ska blir västerbottenpaj) och kardemummapones i ugnen just nu! Jag är som en unge på Tivoli  

    Jag återkommer med rapport...

    En sak vet jag... De är enormt mättande. Imorse vid 10.30 åt jag 2 med smör&ost och promenerade sen 1,5 timme i kuperad teräng. Kom hem och åt en till vid kanske 14.00... Jag inte inte i närheten av hungrig... Och allt som allt är det 1,7 gram kolhydrater/bulle. Jag gör dem lite mindre, 8-9 st/batch. 


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • helene306
    Denebola skrev 2011-02-20 14:31:40 följande:
    Någon som vet hur man kan förvara oliver från konservburk efter att man öppnat konservburken? Hittade en sort med betydligt lägre kolhydrathalt än de jag brukar köpa, men dessa var på konserv... Och jag sätter inte i mig en hel burk på en gång

    Kan man bara hälla över i en plastburk? Hur länge står det sig?
    Det borde väl gå att hälla över i burk? Med spad, Kan du länka din blogg?*ber fint * Tänkte spna på den där asiatiska soppan nu när jag har kokosmjölk OCH kyckling hemma
    Linda1976 skrev 2011-02-20 16:18:10 följande:
    Pones-utforskandet fortsätter! Har både pajdeg (som förgräddas och ska blir västerbottenpaj) och kardemummapones i ugnen just nu! Jag är som en unge på Tivoli  

    Jag återkommer med rapport...

    En sak vet jag... De är enormt mättande. Imorse vid 10.30 åt jag 2 med smör&ost och promenerade sen 1,5 timme i kuperad teräng. Kom hem och åt en till vid kanske 14.00... Jag inte inte i närheten av hungrig... Och allt som allt är det 1,7 gram kolhydrater/bulle. Jag gör dem lite mindre, 8-9 st/batch. 
    Spännande Du måste verkligen avlägga rapport om kardemummapones sen. Jag lurade ihop med maken och han tyckte att det borde funka. Jag har inget pofiber eller kardemumma hemma så något testing, testing blir det inte här

    Jag testade att rosta men någon frasig rostmacka-yta blev det inte. Ponesen var för saftiga. Men varma  blev de
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • Denebola
    helene306 skrev 2011-02-20 17:28:28 följande:
    Det borde väl gå att hälla över i burk? Med spad, Kan du länka din blogg?*ber fint * Tänkte spna på den där asiatiska soppan nu när jag har kokosmjölk OCH kyckling hemma
    Får testa att he över i annan burk (med spad och allt).

    Blogg kommer här! Hoppas du gillar soppan lika mycket som jag gjorde
    phlox.blogg.se/

    Jag ska testa att baka pones senare (blir detta recept då jag inte har kvarg hemma www.lchf-forum.se/index.php).
  • helene306
    Denebola skrev 2011-02-20 17:33:28 följande:
    Får testa att he över i annan burk (med spad och allt).

    Blogg kommer här! Hoppas du gillar soppan lika mycket som jag gjorde
    phlox.blogg.se/

    Jag ska testa att baka pones senare (blir detta recept då jag inte har kvarg hemma www.lchf-forum.se/index.php?topic=462.0).
    Tack

    Jag får nog greja ihop en egen variant, det var visst lite annat där som jag inte hade hemma
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**