Inlägg från: bastardized |Visa alla inlägg
  • bastardized

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    Det här projektet vill jag icke stödja och det gör mej innerligt jävla heligt förbannad.

  • bastardized
    aussie skrev 2011-03-11 07:06:47 följande:
    Jag delar dn upprördhet gällande /citat/

    "Nej tvinga ut cancersjuka att jobba, för de får inte vara sjukskrivna längre, å föräldrar som fött fram ett dött barn, ut å jobba dagen efter för ni innefattar inte något sjukdomstillstånd,"

    Som sagt - i ett rikt land?

    Men jag tror inte för en sekund att illegala flyktingars icke-vara i landet skulle göra att vi får en bättre allmän sjukförsäkring och utökad välfärd. Till det behövs politisk vilja.
    Och vad säger du om, tillgängliga resurser ?
  • bastardized
    mylife skrev 2011-03-11 18:15:03 följande:
    De flesta av de illegala flyktingar arbetar precis som vi andra. Hur skulle de annars klara sig. De har de värsta arbetena och de minst betalda. Tro det eller ej men en del av de betalar skatt UTAN att ha rätt till vårat trygghetssystem. De handlar mat, kläder och betalar räkningar. När man handlar mat och kläder samt andra produkter så betalar man skatt. Att inte hjälpa barn som troligtivis är födda här i landet är hjärtlöst.
    Ja visst men det spelar ingen roll och är ingen ursäkt.
    Jobben skall upp i ljuset och tillsättas av någon som förtjänar det, då har du löst alla de problem och fått en vinst både moraliskt och kontant.

    Nej det är inte hjärtlöst, deras föräldrar är däremot hjärtlösa.
  • bastardized
    mylife skrev 2011-03-11 18:25:33 följande:
    Ja du resonerar som en renodlad rasist så det är ingen idé att fortsätta diskussionen. Finns bara hat och inte ens en fundering på vart det leder om man inte hjälper de som finns i landet redan. Som redan diskuterats t ex smittspridning och kriminalitet. Som sagt. Slutdiskuterat för min del
    Nej, däremot som en sann realist och demokrat med tro på ett rättsamhälle med normer att anpassa sej efter, men det är lätt för dej att dra upp kortet så fort någon inte dansar efter din pipa.
  • bastardized
    EvelynB skrev 2011-03-11 08:20:29 följande:
    Vadå? Så du menar att höginkomsttagare som får betala högre skatt än alla andra inte ska få något barnbidrag för att de inte anses behöva det? Människor som har pluggat sig (ja det e väldigt slitigt att plugga faktiskt) till sin utbildning, kämpat med att få en välbetalt jobb, helt plösligt ska tas ifrån "förmåner" som alla andra invånare har tillgång till? Va fan Give Me a Break alltså! Det va tamejfan nåt bland det dummaste jag hört! Ungefär lika dumt som när FI kom med förslag att män skulle betala högre skatt för att "de" misshandlar kvinnor! 

    Skatten ska inte höjas, det ska inte sparas in mer än det redan gör överallt! Jag orkar knappt skriva det igen, men man bjuder fan inte 20 st på middag när man bara har mat i kylskåpet för 10!  
    Ja jag håller med, man slutar aldrig att förvånas på det här stället.
  • bastardized
    ica skrev 2011-03-12 07:38:20 följande:
    Nej, att slänga ur sig rasist-kortet är bara ett sätt att döda debatten. istället för att se att de papperslösa hmanar i en permanent dålig sits. De utnyttjas ju permanet. Nej, antingen får de stanna eller åka hem. Antingen är man skriven där man bor. då får man kommunal rösträtt och betalar skatt.Jag vill ha ett öppet och ärligt samhälle.
    Ordet Rasist är idag lika laddat som "leverpastejsmörgås" 
  • bastardized
    paperplanes skrev 2011-03-12 19:38:22 följande:
    Helt otroligt att vissa har så svårt att inse, trots att flera påtalat detta pedagogiskt, att besparingar inom sjukförsäkringssystemet inte är en direkt följd av att papperslösa får vård. Vi har ett överskott, regeringen har prioriterat jobbskatteavdrag och uppstramningen i sjukförsäkringssystemet har varit av mer ideologisk art än ekonomisk. Det har handlat om ett försök att sätta folk till arbetsmarknadens förfogande, det har väl inte gått så jättebra men har ingenting med papperslösas vård att göra.
    Du har aldrig varit företagare va ?
  • bastardized
    paperplanes skrev 2011-03-12 19:54:20 följande:
    haha, nej. Men jag tror jag förstår vad du menar. Givetvis har vi plus och minus. Men det är väldigt underligt att bland statens alla budgetposter(kulturstöd, jobbskatteavdrag, flygplan, kungen) just ta upp invandrarna som de som har orsakat sjukförsäkringssystemets förändringar. Som jag poängterade tidigare skedde förändringarna inte för att det var ont om pengar. 
    Nej , pengarna finns men i mitt tycker finns det bättre saker att lägga dem på än personer som har valt att inte följa de regler och lagar vi har i det här landet och att ge dessa förmåner när det brinner i förorterna och de äldre har det taskigt på hemmet samt folk får ligga i korridorerna i sjukvården är att spotta mej som skattebetalare rätt i ansiktet, den symboliska skadan är betydligt värre än den ekonomiska anser jag för egen del.

    Röstar ej på SD kanske man skall tillägga då folk verkar tro att de äter barn till frukost.
  • bastardized
    Lima80 skrev 2011-03-12 20:08:30 följande:
    Jag tycker det är rent fruktansvärt att läsa att det finns de som tycker att ett barns liv ingenting är värt om det inte har rätt papper!! 
    Dessutom är det otroligt underligt att man ställer två grupper med svag ställning i samhället emot varandra. Att vi ger papperslösa invandrare rätt till sjukvård har absolut ingenting att göra med äldre och deras vård.
    Däremot finns det många människor i Sverige som skor sig på andra, som har höga poster och suger ut de som är fattiga, sjuka och har lägst ställning i Sverige. Vi behöver fördela de resurser vi har i samhället på ett mycket mer funktionellt sätt. Resurserna ska komma de människor till del som verkligen behöver dem. 
     
    Trams, du säger så för att rena ditt eget samvete.
    Typiskt vänstersnack om att man inte skall ställa grupper mot varandra, titta hur det ser ut i samhället så kommer du se att orättvisor finns precis överallt men att gulla med patrask som inte respekterar de beslut som är tagna i detta landet är förödande för både rättsstat och skattemoral.

    Om du bryr dej om utsatta barn så sätt in en tia till på någon hjälporganisations konto så gör du en betydligt bättre tjänst.
  • bastardized
    Lima80 skrev 2011-03-12 20:30:15 följande:
    Och jag antar att du är väldigt insatt i samhällsekonomi??
    Jag antar att du också vet precis vilka människor som inte får asyl och som blir kvar som papperslösa i Sverige?? 
    Vad hade du gjort om du riskerade tortyr/avrättning i ditt land och du inte fick stanna i det land du sökt  asyl i? Hade du snällt vänt tillbaks med risk att bli avrättad tillsammans med barnen? Eller hade du valt att stanna som de du kallar för patrask? 

     
    Vill du veta vad jag har för utbildning och vad jag har skapat i mitt liv så är du välkommen att skicka pm.

    Ja, jag vet att de är sådana som inte anses ha skyddsbehov och därmed skall de ut med nästa båt/flyg ur landet, moraliska finter om vad jag hade gjort är inte relevanta och vänsterflummet om barnavrättningar orkar jag inte bemöda mej att svara på då det är teater i mina ögon.
  • bastardized
    Lima80 skrev 2011-03-12 21:09:34 följande:
    Nej det vill jag inte veta, men det hade varit intressant att veta vad du har för belägg för det du skriver. 

    Då vet du kanske också att bevisföringen är väldigt tuff för att få asyl i Sverige??
    Det finns många skäl till varför människor som är skyddsbehövande inte får asyl i Sverige. Det kan tex bero på bristande bevisning då många som flyr inte har möjlighet att få med sig de papper som behövs, eftersom de tex inte kan ta kontakt med de myndigheter som ombesörjer detta då det kan innebära stora risker för verderbörande mm. Det är en ytterst liten del av alla asylsökande som i slutänden får asyl då vi i Sverige fått en allt mer restriktiv flyktingpolitik.
    Det händer hela tiden att människor blir avrättade när de blir tvingade tillbaks till sitt ursprungsland. Jag hade verkligen önskat att det bara vore teater.
     
    Ah, du vill kalla folk obildade och icke pålästa är en typisk FL taktik att tysta den som inte håller med , bor man dessutom utanför en storstad och har råkat rösta på ett parti som inte ligger åt extremvänstern har man ingen röst som räknas överhuvudtaget, så tycker du att det har betydelse vem jag är och vad jag har gjort så är det bara att fråga.

    Papper slängs ,det vet du och det vet jag.
    jag litar på att de som sitter i beslutande ställning gör sitt jobb på ett korrekt sätt.
  • bastardized
    Lima80 skrev 2011-03-12 21:43:37 följande:
    Det vill jag absolut inte! Konstigt påstående tycker jag. Jag vill veta vad du har för belägg för det du skriver angående bland annat dina samhällsekonomiska påståenden. Något annat har jag inte frågat efter.

    Jag har ingen aning vilket parti du röstar på, det berör mig inte.

    Däremot hade jag uppskattat om du hade velat svara på mina frågeställningar.

    Det kan säkert vara så att det finns desperata människor som slänger papper.
    Men frågan är hur insatt du är i hur det är i många av de länder som människor flyr från. I ett stort antal länder registreras inte ivånarna över huvud taget, dvs det finns inga papper. I andra fall är det myndigheterna som utför förföljelserna och övergreppen mot befolkningen. 

    De som beslutar på migrationsverket har inget lätt jobb och jag lastar inte dem för att människor som borde få stanna inte får asyl . Anställda på migrationsverket får lära sig att luta sig mot sytemet och lägga ansvaret på de asylsökande för att klara av att hantera arbetet. 
    Det är lätt att vara politiker när de sitter så långt ifrån verkligheten och inte  behöver möta människorna de skickar iväg mot en säker död. 
    Jag tror att vi får enas om att vi tycker olika, jag har redogjort för vad jag tycker och varför jag tycker som jag gör.
  • bastardized
    Lima80 skrev 2011-03-12 22:00:27 följande:
    Ja, visst du har sagt din åsikt. Men jag hoppas att du omprövar denna då dina argument inte håller. 
    Varför håller dom inte ?
  • bastardized
    KlasKristian skrev 2011-03-13 14:38:03 följande:
    Kan vi inte börja med att kasta uttrycket "papperslösa" på soptippen? Varför inte kalla det vid dess rätta namn, "illegala invandrare"? Jag hatar dessa PK-omskrivningar något oerhört.

    Och nej, jag tycker inte att barn som vistas här illegalt förtjänar att svälta ihjäl. 
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola