• johlinn

    30+ som kämpat mer än ett år för syskon

    pixerpie skrev 2011-07-11 20:59:11 följande:
    Pratade med dottern som hade en killkompis på besök. De lekte mamma, pappa och barn.
    -Men vi har inga barn! 
    - Nähä, men du kan väl låtsas att du har en bäbis i magen, så kan ni ju få ett barn och sedan leka med dockvagnen, sa jag. 
    Tittade dottern allvarligt på mig.
    - Men mamma, jag är ju PAPPA!!  Skrattande

    Allt är ju så enkelt och självklart i barnens värld.
    Och hon kommer bli en underbart stora syster, när det väl händer!!

    Klart hon var pappan  

    Vi har semester och det är underbart skönt!      
  • johlinn
    Rirismamma skrev 2011-07-16 09:26:03 följande:
    Bestämde mig för att åka till gyn akuten igår eftersom jag tyckte att jag fick tillbaka grav. symptom igen. Vi ska snart ut i de värmländska skogarna så jag ville veta att det inte fanns kvar något som behövde komma ut. Det var bra att få bekräftat att allt såg bra ut, inga spår efter graviditeten och på köpet såg han att jag är redo att ha ägglossning så det är ju alltid trevligt! Två månader i rad nu med ÄL så jag känner mig mer positiv än på länge. Fick dock spendera 7 timmar i väntrummet innan jag fick se en läkare igår.... lite i längsta laget kan jag känna, kom hem klockan 2 på natten!

    Ha en fortsatt skön sommar alla!

    Skönt att det såg bra ut
  • johlinn
    Selenea skrev 2011-07-16 13:54:48 följande:
    Hej! Får jag vara med här? Jag blir 31 i år, min sambo är 33. Vi har en dotter född i spetember 2008 som kom till via IVF efter att ha kämpat i 2 års tid. Vi började aldrig med preventivmedel efter förlossningen, utan hoppades på ett mirakel, men inget kom. När hon var 1 år drog vi igång med IVF igen. Tyvärr fungerade inte det och pengarna tog slut. Fortsatte istället med att bara spruta med Menopur, men det fungerade inte alls för oss. Nu över sommaren kör vi ostimulerat igen (inte för att det lär fungera...) och försöker komma på hur vi ska fortsätta sen till hösten.

    Hej Selenea! välkommen hit!
    Hu, tungt att det inte fungerade med ivf igen, hur många försök körde ni?
    har ni idéer om hur ni ska gå vidare?
  • johlinn

    ja, ingen kan hävda att ni inte har försökt! förstår om det känns slitsamt, både fysiskt och psykiskt! 

    Om vi orkar gå vidare och utreda och det visar sig vara läge för ivf vet jag inte hur vi kommer resonera. vi har ju lyckats på egen hand en gång, vi skulle också behöva låna alla pengarna. OM man var garanterad resultat -- JA, självklart skulle jag lägga en hel massa lånade pengar på det. Men det finns ju inte några såna garantier tyvärr!  Kanske om vi bott i en mindre stad med lägre bostadspriser? Just nu bor vi i en trea som vi har lån på nästan en och en halv miljon på... Och vi är inga höginkomsttagare direkt.

  • johlinn

    Kikar in. Mens idag. Utöver det faktiskt bara bra med oss! Det är inte lika tungt idag som det brukar av någon anledning. Kanske att vi har semester och kan njuta av varandra fullt ut?

  • johlinn

    selenae - vi är i ungefär samma läge som mrsFisk, har mycket runt barn1 och kommer försöka med utredning till hösten om vi orkar. E. är 3 år och har ryggmärgsbråck, tillväxthämning och utvecklingsförsening inklusive språkstörning så vi har en hel del o göra...

  • johlinn

    Skönt att höra MrsF

    Vi har ju viss ökad risk för både hjärtfel och ryggmärgsbråck hos framtida barn. Ryggmärgsbråcksrisken minskar med folsyraprevention i hög dos vilket jag såklart redan tar. Hjärtfelet E. har har varit lindrigt och det bryr vi oss inte om ifall nästa skrutt också skulle få, helt hanterbart!  

  • johlinn

    frökenfräken - jag äter sertralin mot depression/ångest och lite diverse. Mår så bra på medicinen att jag inte oroar mig för att sjukdomen ska hindra mig i mitt föräldraskap. Men ibland önskar jag såklart att jag skulle få vara frisk och slippa medicinerna. Tyvärr är det inte möjligt nu, och kanske aldrig. Vi får se.

    hormonstinn - håller tummarna HÅRT HÅRT HÅRT för att allt ska se bra ut! Undrar som mrsF, hur stor är chansen att barnet slipper avvikelsen? 

    Supertydliga äl-flytningar i lördags. Får se om vi orkar följa upp lördagens sex med mer i veckan, blir lite slitigt när vi båda är tillbaka till jobbet, vi har världens tvättberg efter semestern på landet utan tvättmaskin och så vidare. Men men. Vi har en månads total avhållsamhet från all alkohol nu. Får se om det har någon effekt. Det lär iaf inte vara skadligt lol 

Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon