• Längtan03

    Insemination Danmark - hur går man tillväga?

    Jag är helt ny här på familjeliv, men har följt forumet under en längre tid.

    Jag och min man funderar på att åka till Danmark för insemination. Vi har försökt få barn i flera år och känner att vi inte vill vänta mer när vi äntligen har fått reda på vad det är som är fel. Har förstått att det är lång väntetid på donatorinsemination här hemma (Malmö blir det för vår del).

    Min fråga är hur går man tillväga? Var börjar man?

    Ni som gått igenom allt detta, är jättetacksam för råd :)!!

  • Svar på tråden Insemination Danmark - hur går man tillväga?
  • Kurreburre

    Puh! Jag klarade mig undan utan att ha tagit HIV test etc. Enligt deras svar på mitt mejl så behövdes det som jag skrev tidigare endast om man ska göra IVF, men tydligen så ska man även ha gjort det vid DI. Men jag fick göra DI i morron, men sen va jag tvungen o ta testen. Funderar på om jag ska kolla med min vanliga läkare eller om jag ska kontakta en speciellklinik för sånna tester, tror vi har en sån i Lund.
    Jag har bett om så många olika tester redan hos min läkare plus att vi ska göra läkarundersökningen för adoptionsutredningen nu i slutet av augusti Skäms

    Men i morron gäller det! Då ska det gå vägen, såklart, så behövs det inga tester ;)

    Jag vet Kalimero, jag oroar mig jättemycket för de sakerna, att hitta läkare som vill ställa upp :(
    Lycka till med nästa försök nu, håller tummarna!


    Plötsligt händer det! - mitthemochmintradgard.blogg.se
  • callimero

    Tummar för dig imorgon Kurreburre! Hur åker du/ni dit?

    Jag behövde inte HIV-test, konstigt. De kanske tyckte det räckte med alla våra journaler vi skickat.
    Tycker du ska be din vanliga husläkare om prov isåfall Kurreburre, det är inget konstigt eller speciellt dyrt test. Det finns en reproduktion/assisteradbefruktnings-ruta på lab-blanketten som är förtryckt där alla prover som behövs finns med.

  • Fröken Smilla

    Jag fick NOG positivt utslag på ÄL-testet jag tog för 5 minuter sen... Första gången jag någonsin gjort ett sådant test Det var en teststicka där det blev två tydliga linjer, dock den nedersta något svagare än den andra. Det stod ju på beskrivningen att de skulle vara lika tydliga men tycker att deras testbilder ser ut som min. Ja man kan ju alltid hoppas! Denna månaden testar jag bara för att kolla ifall kroppen kommit igång, slutade med p-piller för ca 15 dagar sedan. Bestämde mig för att testa eftersom jag dels blev lite sexsugen (nu behöver jag en partner haha) och dels för att jag har lite kramp i magen. Helt fantastiskt om kroppen redan kommit igång!!

    Den kliniken jag ska till kräver inte heller HIV-test, eller de andra, men de rekommenderar att man tar dem.

    Jag är också mycket orolig för hur man ska bli bemött hos gyn, men fick nyligen veta att större delen av gyn på sjukhuset i min stad är positiv till detta så tror jag att jag försöker med dem
    Vill gärna göra en liten koll så att allt står rätt till.

  • Kurreburre

    Nån som vet om det är okej att bada i pool/havet efter inseminationen? Jag glömde fråga när jag va där :(

    Förövrigt har allt gått bra idag. Är nu inseminerad med 23 miljoner spermier av en 187 cm lång, vänlig man med blont hår och blå ögon :)


    Plötsligt händer det! - mitthemochmintradgard.blogg.se
  • L13

    Någonhär som har barn sen innan men nu vill ha syskon men är separerad? Är så orolig för vad barnet tycker då syskonet har en pappa? Är det fel då gentemot barnet?
    Uscha mig va tankar som far...

    Hur mkt har ni lagt undan för inseminationsförsök o resa osv innan ni börjat?

  • callimero

    Miss Smilla - med clearblue ser man tydligt, det blir en glad gubbe, eller inte.

    Tummar för dig Kurreburre, toppen med så många pigga simmare! Tror inte det är någon fara med bad alls, det skule man väl göra om man försökt tillverka bebis på vanligt sätt? Bada på du.

    Jag var hos gyn idag för vul och det fanns två folliklar på 20x20 och 20x17, slemhinnan var 10 mm så det blir Ovitrelle ikväll 23.00 och insemination lördag 10.30.

    Funderar på om det spelar någon roll om man flyger direkt efter en insemination? Bor i Stockholm och förra gången flög jag ner morgon och sen hem. Kanske det är bättre att ta tåget hem och vara lite stilla.

  • drömmaromsmått
    L13 skrev 2011-08-04 14:28:28 följande:
    Någonhär som har barn sen innan men nu vill ha syskon men är separerad? Är så orolig för vad barnet tycker då syskonet har en pappa? Är det fel då gentemot barnet?
    Uscha mig va tankar som far...

    Hur mkt har ni lagt undan för inseminationsförsök o resa osv innan ni börjat?
    Vi har inte lagt undan något, vi betalar från våra löner och ibland från sparkontot, men det brukar gå loss på 5000-7000/gång för oss.
  • Fröken Smilla

    Men rekommenderar man inte att man låter bli att bada den första tiden efter inseminationen? Typ ett par dagar. Lite osäker på det dock!


    callimero skrev 2011-08-04 15:20:27 följande:
    Miss Smilla - med clearblue ser man tydligt, det blir en glad gubbe, eller inte.
    Ja jag ska köpa bättre äl-test när det väl närmar sig! Nu testar jag ju bara för att kolla om kroppen kommer igång efter p-pillerna.
  • callimero
    Kurreburre skrev 2011-08-05 16:56:10 följande:
    Mejlade CFC och frågade, de sa at man skulel vänta 24 timmar med att bada. Så jag fick hålla mig till att bara doppa benen i poolen igår :)

    Håller tummarna för dig Kalimero!
    Vad bra att du frågade. Ett dygn kan man ju hålla sig! Cool

    Tack ska du ha! Nu hoppas jag det finns ägg i folliklarna som är lika pigga som de danska simmarna. Det blir flyg hem igen, tänkte det kanske var dåligt att flyga direkt efter men förmodligen inte. SJ är dubbelt så dyra, suck.
Svar på tråden Insemination Danmark - hur går man tillväga?