• RingRing

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Hej!

    Tänkte starta upp en ny tråd där vi som väntar på eller är igång med IVF/PGD kan samlas.
    Jag vet att det redan finns en tråd för PGD:are men det är inte så många som är aktiva där så jag tänkte att jag startar upp en ny så kanske det är några fler som hittar hit. 
    Vore kul att få prata med andra som är igång med behandling eller som är i start groparna. 
     
     


    Ni kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak och Ellie....
  • Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång
  • LS 1976
    RingRing skrev 2011-11-05 12:47:57 följande:
    Hej på er!

    LS1976: Vill åter igen säga hur ledsen jag är för er skull. Hur många försök har ni gjort som har lett till ET? Och hur många har ni blivit lovade?
    Jag har gjort totalt 4 ÄP, 2 av tillfällen har lett till ET. Ett av försöken räknas inte eftersom KI orsakade ett tekniskt fel. Ev ska vårt första försök inte räknas eftersom inget av våra ägg blev befruktade. Jag pratade med KI igår. Om vårt hemlandsting ger oss klartecken för ännu ett försök är vi välkomna tillbaka. Kan tydligen variera mellan olika landsting vad som räknas som ett försök. Vårt landsting har gett oss 3 försök. Nu är det upp till mig att kontakta min gyn som gav oss remissen till KI för att kolla vad vi har att förvänta oss.
  • LS 1976
    Kattflickan skrev 2011-11-05 13:04:25 följande:
    Hej,

    LS1976: Hoppas verkligen du har fler försök kvar. Får man lika många försök som i sitt hemlän? Har ni någon plan för vad ni gör ni inte har fler försök? Åker ni utomlands för PGD?
    Ja, det är hemlänets regler som gäller. Just nu finns inga planer för ytterligare försök efter att de som är finansierade av landstinget är slut. Varken jag eller sambon är sugna på att hålla på med IVF i all oändlighet, om vi söker oss utomlands blir det dessutom väldigt kostsamt. Skulle vi förbli barnlösa får vi leva med det.
  • LS 1976

    Idag ringde jag och pratade med mitt hemlandsting angående möjligheten till ytterligare en IVF behandling. Enligt det poängsystem som de tillämpar har vi i dagsläget utnyttjat 4 av 6 poäng, dvs vi kan göra ytterligare en behandling. Det kändes skönt att få det bekräftat. Nu ska BM bara få fram ett intyg ifrån en läkare som styrker detta, måste ha detta "bevis" för att KI ska kunna hjälpa oss ytterligare en gång.

  • Chief Wiggum

    Skönt. Vet du hur det är om det inte skulle lyckas för en sista gång om man då får köpa eventuella frysta ägg + återinförande?

  • LS 1976
    Chief Wiggum skrev 2011-11-08 19:24:44 följande:
    Menar inte låta ooptimistisk, bara en ren fråga Flört
    Det är absolut ingen fara. Jag vet dessvärre inte hur det fungerar, är inte aktuellt för oss eftersom vi inte har några embryon i frysen. Tror mig dock ha sett/hört att man får betala en summa pengar för att få tillbaka frysta embryon efter att man använt sina försök. Hur det fungerar beror säkert på vilket landsting man tillhör.
  • Kattflickan

    LS låter ju superbra att du har ett försök kvar!  Jag hoppas verkligen att det går bra då! Hur snabbt kan ni komma igång igen? 

    Jag måste ta reda på hur många IVF försök man får i vårt landsting. 

    På jobbet diskuterade de vid mitt fikabord de här tv-serierna på 1an och 3an om problem med att få barn. En person sa att hon inte kunde förstå att man går så långt som att göra IVF. Då kunde jag bara inte sitta tyst utan berättade om min situation, om min diagnos och IVF PGD. Kändes både bra och jobbigt att de vet nu.

    Millan 

  • AC01

    Hej! Ny här. Jag är ifrån Göteborg men bor numera i USA med min man. Vi är igång med vår första och förhoppningsvis enda (klart man försöker vara positiv) försök med ivf och pgd. Vi bär båda två på en genetiskt ärftlig mutation med 25% chans att barnet blir sjukt. Hittade hit till denna tråd och blev nyfiken på hur det fungerar där hemma. Har förstått att man inte kan söka sig pgd privat, stämmer det? Här är det ju inte så mkt att välja på. Storleken på plånboken får ju styra hur många försök man kan göra, men det finns iaf inga hinder så länge som man kan betala för sig. Det verkar som de flesta "sprayar" i början av ivf cykeln i Sverige? Vad är det för något? Här tar de flesta injektioner. Jag har tagit mina i en vecka o skall nästa vecka börja med Menopur. Någon annan som tar det? Lycka till alla!

  • Kattflickan

    AC01: Kul att du hittade hit! Det stämmer att man inte får göra PGD privat här i Sverige. Det är etiska rådet som bestämt det. Därför är man beroende av om ens landsting godkänner en remiss. Vissa landsting verkar inte bevilja remiss oavsett vilket genetiskt fel man har. Så det är inte helt rättvist. 

    Om vi inte hade fått remissen hade vi åkt utomlands för åtminstone ett försök. Nu är vi jätteglada att vi fick remissen och slapp det. 

    Jobbigt för er att just båda råkade vara bärare av samma mutation, det måste vara rätt ovanligt? Min syster och hennes man var båda bärare av ett anlag för cysisk fibros. Men det visade sig att anlaget "satt" på olika ställen på nåt vis (jag förstår det inte helt) så de fick ingen ökad risk för att barnet skulle ha cystisk fibros.

    Jag vet inte så mycket än om proceduren och om sprayning mm. Har ju inte kommit igång än.

    Millan

     

  • LS 1976
    Kattflickan skrev 2011-11-10 20:20:41 följande:
    LS låter ju superbra att du har ett försök kvar!  Jag hoppas verkligen att det går bra då! Hur snabbt kan ni komma igång igen? 
    Jag vet inte hur snart vi kan komma igång igen. Just nu måste jag få fatt på rätt papper till KI som styrker att mitt hemlandsting godkänner ytterligare ett försök. Jag kan tänka mig att nästa försök blir först nästa år. Det är ganska skönt med lite mellanrum mellan försöken. Det tar lite på krafterna under en behandling.
Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång