• RingRing

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Hej!

    Tänkte starta upp en ny tråd där vi som väntar på eller är igång med IVF/PGD kan samlas.
    Jag vet att det redan finns en tråd för PGD:are men det är inte så många som är aktiva där så jag tänkte att jag startar upp en ny så kanske det är några fler som hittar hit. 
    Vore kul att få prata med andra som är igång med behandling eller som är i start groparna. 
     
     


    Ni kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak och Ellie....
  • Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång
  • Kattflickan

    Va? Wiggum, jag har aldrig hört talas om ett poängsystem? Jag trodde i min enfald att man fick 3 försök (alltså 3 äggplock) oavsett? Men om man får ut många bra ägg första gången, så får man alltså kanske inte göra nåt fler försök? 

    Hoppas nån av er andra i tråden har koll på detta poängsystem och kan svara.

    Har ni fått bekräftelse på er remiss än Wiggum? Har ni nån aning om när ni får komma? Ska man få bekräftelse från både Solna och Huddinge?

    Millan 

  • Kattflickan

    Hej,

    Jag hittar inget om något poängsystem på vårt landstings hemsida, Uppsala läns landsting, Reproduktionscentrum:  www.akademiska.se/templates/page____25573.aspx 

    Men det skiljer sig från landsting till landsting hur många försök man får, men vad gäller då när man fått remiss till Stockholms landsting? 

    Wiggum: Skönt att er remiss är på gång! 

    Kommer sedan Karolinska att behöva godkänna remissen? Eller är man "inne" i systemet om man fått en remiss från sitt landsting? 

    Millan
     

  • LS 1976

    Här går det inte så bra, igår började jag blöda lite och idag kan man nog säga att mensen är i full gång. Ska ta grav.test som planerat på fre men endast för att säkerställa att kroppen inte spelar mig ett spratt.

    När det gäller poängsystemet i Skåne är jag dåligt påläst, har hört talas om de 6 poängen. En sak vet jag däremot och det är att när man kommer vidare till KI är det fortfarande hemlandstingets regler som gäller.


    Tror att man i princip är godkänd för PGD när remissen gått iväg från hemlandstinget. När man besöker KI Solna för att prata PGD brukar man samma dag träffa en gynekolog/barnmorska på KI Huddinge för att prata om själva IVF behandlingen. Vårt samtal med genetikern i Solna handlade om hur de kunde/skulle hjälpa oss och inte om vi skulle få någon hjälp.

  • Kattflickan

    Å nej LS1976! Jättetråkigt! Hade ni ett ägg kvar i frysen? Jag hoppas ändå att det är en graviditet, många blöder ju i början av graviditeten. 

    Tack för din förklaring om att det är hemlänets regler som gäller samt att det troligen inte görs någon fler prövning efter att ens landsting beviljat remissen.

    Kramar!

    Millan 

  • LS 1976

    Mig veterligen finns där inget ägg i frysen. Kunde ev blivit ett den här gången men då borde vi ha fått besked om det vid det här laget. KI skulle skicka hem brev. Nu återstår det att se om detta var sista försöket el om vi har en chans kvar.

  • RingRing

    Hej på er!

    LS1976: Vill åter igen säga hur ledsen jag är för er skull. Hur många försök har ni gjort som har lett till ET? Och hur många har ni blivit lovade?


    Ni kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak och Ellie....
  • Kattflickan

    Hej,

    LS1976: Hoppas verkligen du har fler försök kvar. Får man lika många försök som i sitt hemlän? Har ni någon plan för vad ni gör ni inte har fler försök? Åker ni utomlands för PGD?

    Jag har en bra nyhet och det är att Karolinska har mottagit vår remiss och att den ska granskas av en läkare om den är komplett inom nån vecka.

    Den dåliga nyheten är att mitt TSH (sköldkörtelhormonet) var lite förhöjt, ca 4. Det ska helst vara under 2,5 om man ska bli gravid. Det positiva är att det inte är så högt och borde gå att få ner med medicin, så jag försöker att inte misströsta. Jag har ju lyckats bli gravid 3 ggr och bara ett missfall så det har kanske inte påverkat mig så mycket.

    Hur går det för dig RingRing? 

    Millan 

Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång