• RingRing

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Hej!

    Tänkte starta upp en ny tråd där vi som väntar på eller är igång med IVF/PGD kan samlas.
    Jag vet att det redan finns en tråd för PGD:are men det är inte så många som är aktiva där så jag tänkte att jag startar upp en ny så kanske det är några fler som hittar hit. 
    Vore kul att få prata med andra som är igång med behandling eller som är i start groparna. 
     
     


    Ni kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak och Ellie....
  • Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång
  • Tant Groda

    Wiggum: vad har du för sjukdom? Jag har neurofibronatos. Man vet var sjukdomen sitter ( defekt på kromosom 17) detta gör att jag inte har det som hämmar tumörbildning hos andra. Lite lätt förklarat. Jag har ingen aning om jag blir godkänd eller inte. Vet inte så mycket vilka regler som gäller.

  • Chief Wiggum
    Tant Groda skrev 2011-12-15 16:00:56 följande:
    Wiggum: vad har du för sjukdom? Jag har neurofibronatos. Man vet var sjukdomen sitter ( defekt på kromosom 17) detta gör att jag inte har det som hämmar tumörbildning hos andra. Lite lätt förklarat. Jag har ingen aning om jag blir godkänd eller inte. Vet inte så mycket vilka regler som gäller.
    Jag har en genförändring som gör mig spastisk i benen och kommer göra det svårt för mig att gå senare i livet. Detta infaller helt olika för folk med denna genförändring, kan vara när man är tonåring men också när man är 80 bast eller senare. Jag är redan nu lite spastisk i benen, men har inga problem alls med att gå, springa eller dansa så jag är glad så länge jag kan detta =). Dessutom så går teknik och forskning framåt. Den sitter i kromosom 2p.21-22 så jag hoppas det ska gå hyfsat snabbt att hitta analysmetod eftersom man vet vad man ska leta efter.

    Jag hoppas att du blir godkänd. De regler som gäller är att man ska antingen ha varit sambo i ett år eller så är man gifta. Detta har jag hittat i lagen om "minns inte riktigt", kommer säkert på vad den heter direkt efter jag postat detta meddelande ;).
  • Tant Groda

    Wiggum: Vi har varit gifta i 1,5 år och bott ihop i snart 7 år, så de kraven uppfyller vi. Symtom på min är helt beroende på var knutorna sätter sig. Dock brukar den inte bli så allvarlig och knutorna kan man operera bort om de är besvärande. Vet att man gör detta i andra länder, men Sverige är lite hårdare på sina krav. Är inte så övertygad om att jag får pdg och hade nog inte tagit upp det om inte läkaren frågat. Har som sagt 6 månader på att vänta. Hur långa är väntetiderna för pdg i Stockholm och Göteborg?

  • Yrja M

    Jag puffar lite i tråden för jag undrar också (precis som Tant Groda) hur lång väntetid det är för pgd?

  • Chief Wiggum

    För nybesök så tar det 2-3 månader från det att remissen inkommit till dem. Efter nybesöket varierar det olika beroende på hur svårt det är att hitta analys till den specifika anledningen till pgd. Det verkar som någon/några här kunnat sätta igång bara några få månader efter nybesöket, men på kallelsen står det att det kan variera 6-12 månader innan man behandlingen. Så det är helt olika, dessutom tror och hoppas jag att de skriver 6-12 månader för att kunna ha ryggen fri eftersom de inte kan garantera att de hittar det snabbt. Jag ska dit i februari på nybesök och hoppas kunna sättas igång i vår nångång, det är min förhoppning. Givetvis återkommer jag här sen när jag pratat med dem för att kunna ge mer uppgifter om beräknad analystid.

    Hoppas det gav er svar!

  • Tant Groda

    Med nybesök menas det då att det första besöket?

    Får vi igenom pgd så får vi åka rätt långt, så då blir det nog ett par resor. 

  • Tant Groda

    Om vi får pgd vet vi inte om det blir göteborg eller om det blir stockholm, men det lät som att blir stockholm för vår del. För det var det som läkaren sa nä han pratade om detta sist.

    Wiggum: Var i skåne finns du?

    Själv bor jag i Tollarp   

  • LS 1976

    Jag bor också i Skåne. Vi har redan hunnit göra några IVF försök med PGD på KI Huddinge. Vi var först i Sthlm på nybesök och sedan har vi bara åkt dit för ÄP och ET. Mellan ÄP och ET har vi varit lediga och stannat kvar i Sthlm för att slippa hålla på och åka fram och tillbaka. Blodprover och VUL under själva behandlingen har vi gjort på RMC i Malmö. Dessa prover kan man göra på hemorten, jag har dock valt RMC för att de har ett bra samarbete med KI.

  • iframtiden

    Hej alla igen

    VUL för snart 2 veckor sedan gick bra, jag såg ett litet hjärta slå och allt var normalt. Fick gråta mig till att få ett nytt VUL efter två veckor, alltså på onsdag. Det är så otroligt psykiskt påfrestande detta, varje gång jag går på toaletten vilket väl är en gång i timmen förväntar jag mig att det ska komma blod.

    Men i denna gravifitet har symptomen varit fler och starkare, har tom mått illa, men jag vågar ändå inte tro. 
    Vet inte riktigt hur jag ska kunna ställa in mig för VUL på onsdag, det känns inte som om jag är kapabel att få ett friskt barn. Är i v 9 Och så är det snart jul..

Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång