• Hejåhå

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Nellang: 10/5? Då är det nedräkning nu då

  • Hejåhå

    Nu har jag fått kallelse, äntligen!
    Redan nästa vecka ska jag dit! (Huddinge fert enhet)

    På kallelsen står det "läkarbedömning och ställningstagande inför en pgd".

    Någon som kört korta protokollet här?

    Jag kommer vara på cykeldag 25/26 och hoppas på att få sätta igång direkt med korta.
    *försöker att tagga ner lite, men är så jäkla pepp!

  • Hejåhå

    Det stod också något i stil med "beroende av vilken typ av analys din pgd kräver så är väntetiden 3-12 mån."

    Hur lång tid tog det innan ni fick köra efter första besöket på Huddinge? Var er analys klar borta vid genetiken när ni var på detta möte på Huddinge?

  • Hejåhå

    Jag tycker inte man ska läggs så stor vikt av hur barnet kommer till eller ut. Huvudsaken att barnet är friskt i slutändan. Det finns så mycket på vägen kan gå snett.

    Att få PGD är ett privilegium. Visst, barnen kommer inte till efter en romantisk kväll med vitt vin och räkor, men vi får kämpa för våra barn på ett helt annat sätt.

    Jag tror nog att flera år av ofrivillig barnlöshet, missfall och att föda fram ett fullgånget sjukt barn, är mer påfrestande för förhållandet än att mannen ska behöva runka i en burk. Om mannen tycker det är obekvämt, så är det ingenting mot vad kvinnan får utstå.

    Jag säger inte att det är fel att du vill göra det mer bekvämt och att det blir en fin stund tillsammans. Men försök inte hänga upp dig på att ert barn inte kommer till på naturlig väg. Det kommer du bara må dåligt av i så fall.

    Ska jag vara ärlig så är jag glad att slippa pliktknulla kring ägglossning och mer eller mindre vara sönderskavd mellan benen. Jag har blivit gravid två gånger naturligt och trots att det gick relativt snabbt båda gångerna så var väntan på mensen ett litet helvete månad efter månad.

    Jag är en stolt ivf:are och pgd:are

Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång