• Yrja M

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    simple82 skrev 2013-01-10 20:02:34 följande:
    Har inte pcos vad jag vet el någon sagt i alla fall, de borde de ju märkt i så fall.. 30 äggblåsor ja.. Borde ju få ut mera ägg då.. Hon la mig på 150 ml el enheter el vad de heter i sprutor..
    Vet du om äggblåsorna var jämnstora eller hade olika storlek? Jag har PCO och det är typiskt med många äggblåsor i samma storlek, man brukar likna det vid ett "pärlhalsband".

    Jag blev i alla fall överstimulerad och de fick ut väldigt många ägg.
  • Yrja M
    Kattflickan skrev 2013-01-13 20:51:51 följande:
    . Tycker att man skulle kunna få göra PGD privat i Sverige så länge det inte går ut på att välja kön.  

     
    Ja, jag tycker man borde få testa för samma saker som man testar vid ett fostervattensprov eller moderkaksprov.


  • Yrja M
    simple82 skrev 2013-01-13 20:10:33 följande:
    Här inne är de pgd:are pga kromosomfel.. Så undrar du om pgd har du kommit rätt... Bara undra skulle själv aldrig gå igenom allt detta om jag slapp..
    Fast om man ändå måste göra IVF så är det ju inte så stort extra steg att göra PGD.

    Det är ju hormonbehandlingarna, äggplocket och väntan som är det jobbiga och det är ju samma oavsett om man gör IVF eller IVF PGD.. 
  • Yrja M
    Chief Wiggum skrev 2013-01-14 07:19:55 följande:
    Ett lite jobbigt steg som skiljer är att man behöver vänta på att analysen ska hittas,kan ju ta upp till ett år :(
    Jo, det har du rätt i. Vi hade ju ett relativt vanligt fel, och det tog bara 3 veckor från att de tagit våra blodprov tills de hade analysen klar. Sen fick vi börja direkt.

    Och jag tänkte som i Älvas fall så behöver hon ju inte vänta på någon analys alls utan kan starta direkt.


  • Yrja M

    Jag tycker det är synd att vi inte kan sätta reglerna, då skulle de bli mer humana med färre missfall och sena aborter pga kromosomavikelser. I alla fall om jag fick bestämma. Glad

    Det skulle även bli färre barn som föds med så svåra sjukdomar så att de dör inom en kort tid efter födseln, som tex trisomi 13.

    Och även färre genfel som förs vidare pga av att man inte får sortera bort embryon pga balanserade translokationer, visst var det du som sa det Simple82? Att man bara sorterar bort de som har obalanserade?

  • Yrja M
    Kattflickan skrev 2013-01-14 15:19:34 följande:
    Jag håller med Yrja! Det är dumt att de inte tar bort även de som har en balanserad translokation. Då får ju nästa generation samma problem och måste göra PGD. Varför inte sätta stopp för det genetiska felet om man kan?
    Ja, varför sätter man inte stopp för det genetiska felet när man har chansen? Är det någon som fått en bra förklaring till det?
  • Yrja M
    simple82 skrev 2013-01-14 18:39:41 följande:
    Yrja jag fråga på genetiska Solna och hans förklaring sa att dom hinner inte de på den tiden de har på sig... Sen blir de för många par då och förstort för de resurser som finns... Håller med hade heller sett att dom kunde kolla även balanserade..
    Skumt att de inte skulle hinna med, det är ju en och samma analys..? Vad menar du med att det blir för många par?


  • Yrja M
    simple82 skrev 2013-01-15 14:01:00 följande:
    Jag uppväxt med kromosomfelet.. Och mamma fick jobba hårt för att få barn.. Känns ändå som ett misslyckande...jag hade med självklart gjort de för min man,,, han känner nog så med för mig.... Mobilen är med mig varje steg jag tar numera...
    simple82 skrev 2013-01-14 16:32:25 följande:
     Känner mig misslyckad som inte kan få barn el bli gravid och hemsk som släpar min man igenom detta med för att han av ren kärlek till mig går igenom detta. Att jag inte kan ge honom barn naturligväg som alla hans vänner. han känner inte så här man jag gör och jag känner mig dum som tar honom igenom detta och märker ju på honom att det tar på honom med även om han inte säger att de gör nått...

    I vårt fall ligger ju kromosomfelet hos mannen. Men jag ser det inte som att det är "hans fel" utan som att vi som par har ett problem som vi måste hantera. Och det tycker jag att vi har klarat bra, än så länge i alla fall. Vår kärlek till varandra är stark och vi har kommit varandra ännu närmare under den här resan. Jag är så glad att PGD finns så att vi har möjlighet att få friska barn, det är ju helt fantastiskt! Glad
  • Yrja M
    simple82 skrev 2013-01-15 14:47:48 följande:
    Min man har aldrig lagt de på mig el som om han önskar annat utan bara tagit de för vad de är och nu gör vi detta och vi har oxå kommit varandra närmare... Är väll väntan som är jobbig och många som är gravida runt om nu.. Vet inte helt varför jag känner mig uppgiven.. Men kan va så med att ni är dom som lyssnar på mig och den sidan och förstår min oro och därför pratar jag mycket om den med er..
    Klart det är jobbigt att vänta. Men det är synd att du känner dig uppgiven, ni kommer ju att få hjälp! Glad

    Jag tror det är viktigt att försöka leva och ha roligt även om man väntar, tex hitta på utflykter, äta goda middagar, umgås med folk man tycker om osv.


  • Yrja M
    Ulrika 80 skrev 2013-01-15 10:06:42 följande:
    vi fick ut 13 ägg denna gången. Nåt av dem ska väl va friskt! Det värsta är att man inte vettill 100 procent förrän på fredag om det finns något friskt ägg. Men det ska det fan va man måste ju hoppas.
    Va bra! Nu håller vi tummar och tår för bra resultat på fredag! Glad
Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång