• Yrja M

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Jag tror inte länken fungerar men om man googlar pgd och västerbotten kommer samma dokument upp som första träff.

  • Yrja M
    Hejåhå skrev 2013-02-03 20:09:14 följande:
    Men vart var det jag läste någonstans att dessa regler håller på att luckras upp så att hela sverige ska ha samma regelverk? Var det P3:s artikel?
    Ja, det har varit "på gång" länge (ca 1 år). Men än har jag inte hört om några framsteg. Eller har du hört något om det på senare tid?

    Vi är i alla fall väldigt nöjda med den PGD-behandlingen som vi fick i Tjeckien, och jag är nu gravid i v 15 Glad
  • Yrja M
    Hejåhå skrev 2013-02-03 21:40:42 följande:
    Grattis Yrja till v15! Nej, jag har inte hört något annat på senare tid. Jag tror dock att man skulle snabbt kunna starta ett upplopp via Facebook och andra sociala medier gällande orättvisa för de olika regionerna. Det krävs några eldsjälar bara, som kanske kan kontakta TV eller liknande. Jag kanske är lite naiv att tänka så, men jag har sett liknande på avstånd gällande införandet av nationella riktlinjer för minskade fosterrörelser. Det verkade få ganska snabb genomslagskraft.
    Det har varit på tv flera gånger. Redan 2008 togs det här med PGD upp i "Kalla fakta": www.pitea-tidningen.se/nyheter/barnlost-par-vagras-hjalp-av-landstinget-3719013-default.aspx

    Familjeliv: www.familjeliv.se/Forum-7-125/m61681725.html

    Facebook: www.facebook.com/pages/B%C3%A4ttre-v%C3%A5rd-till-ofrivilligt-barnl%C3%B6sa-i-Norrland/286027671419699

    Tyvärr verkar det inte riktigt få effekt. Obestämd
  • Yrja M
    Kattflickan skrev 2013-02-03 21:45:04 följande:
    Hejåhå: Ser bra ut. Frågan är om du behöver lägga till att reglerna gäller i Sverige?

    Yrja: Grattis till 15 veckor! Vilken klinik i Tjeckien gjorde du PGD hos, vilken var kostnaden och hur lång väntetid var det?
    Tack! Vi åkte till Reprofit i Brno. Det kostade ca 20.000 för IVF + 20.000 för PGD + 10.000 för medicin  = 50.000 för behandlingen. Sen gjorde jag ett FET i höstas (som jag nu är gravid med) och det kostade 2200 (billigt!).

    Det var ingen väntetid så vi fick starta direkt. Glad
  • Yrja M

    Vad är det för åldersgräns för pgd i Sverige?

    Ja, vi är jättenöjda med Reprofit! Dom är trevliga och lätta att ha att göra med och svarar snabbt på frågor via email (alltid inom 24 h). Själva kliniken kändes modern och fräsch. Rekommenderas verkligen om du skulle behöva det.

  • Yrja M

    Så här står det i vårdprogrammet för västerbotten:

    "PGD
    Tidigare beslut i förbundsdirektionen angående preimplantatorisk genetisk diagnostik (PGD) från 2008 står fast, det vill säga att tills vidare ingår inte denna teknik i landstingens åtagande. Utvecklingen inom området följs kontinuerligt med avseende på 3 faktorer vilket kan innebära att tekniken tas upp igen d.v.s. om resultaten vid behandlingar avsevärt förbättras, om möjligheten till att egenfinansiera försök själv öppnas samt om norra regionen beslutar att utöka antalet IVF försök."

    Vet ni om resultaten har förbättrats vid IVF PGD? Är det fortfarande 20% som gäller?

  • Yrja M
    Kattflickan skrev 2013-02-04 22:12:07 följande:
    Hejåhå: Kan inte du fråga om hur stor andel som lyckas med PGD nu för tiden ? Om de fått bättre successrate än 20%.

    Lycka till imorgon!
    Ja, fråga gärna om det! Och lycka till! Glad
  • Yrja M
    Kattflickan skrev 2013-02-04 00:00:05 följande:
    Jag tror att det är ens egna landsting som sätter åldersgränsen. Jag är 37 år nu och blir snart 38 år. Kul att Reprofit var bra!

    Jag har fått för mig att successraten för PGD vid Karolinska förbättras de senaste åren. Tror någon läkare sa det. Kan inte någon av er som ska dit snart fråga?
    Aha, åldersgränsen här i Västerbotten går just där nu, här får man vara max 37 för att få IVF här vilket jag tycker är för lågt. Obestämd

    Jag tycker att sucessraten borde ha förbättrats! Så fråga gärna ni som ska dit, eller så mailar jag karolinska och frågar.


  • Yrja M

    Hej Rymdsemlan! Och välkommen hit.

    Jobbigt med så många missfall. Men skönt att ni får hjälp nu! Min gubbe har en robetsonsk translokation (13-14) och jag är nu gravid efter IVF PGD Glad

    Jag gjorde korta protokollet så jag vet inget om biverkningar av spray.

  • Yrja M
    rymdsemlan skrev 2013-02-08 15:33:14 följande:
    Förlåt Yrja M: Såg nu att du ju hade lyckats bra med din PGD!!! Stort Grattis!!!{#emotions_dlg.flower}

    Var det ditt första försök?

    Mvh Rymdsemlan   
    Tack! jag är gravid i v 15!

    Ja, i alla fall från vår första IVF PGD omgång. Vårt färskförsök lyckades inte men vi fick två embryon till frysen då och jag blev gravid på första frysförsöket och har då även kvar ett embryo i frysen ifall vi vill göra ett nytt försök (syskon) senare Glad
Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång