Forum Allmänna: Religion - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Tråden för oss muslimska systrar.

  Sön 14 aug 2011 02:16 Läst 32301 gånger Totalt 308 svar
  Visar endast inlägg av MiScHoOo - Visa alla inlägg
 • Sön 14 aug 2011 02:16 #108
  pluppfamiljen skrev 2011-08-12 20:24:36 följande:
  har har aldrig sagt  taleq åt mig. Och vi pratar i telefon 3 gånger om året men det är nog 15 år sedan. 
  Ditt förhållande är konstig, men önskar dig lycka till, men ni kommer tyvärr inte vara tillsammans efter detta livet heller.
 • Sön 14 aug 2011 02:22 #109
  Shirin85 skrev 2011-08-13 22:28:38 följande:
  MiScHoOo: Har du köpt mycket barnkläder eller leksaker än, eller fått från din familj?Glad 
  Spjälsängen färdig?  Trots allt bara 3 månader tills november alhamdullilah.  
  Jag köpte denna idag, tyckte den var så söt och vita bodys är alltid bra att ha.
  Det är en mammakoala och en barnkoala och så står det "New in town" på denSolig
  Vi vet ju inte om det är en hon eller han så vi får välja lite naturfärgade plagg.  


   
  ya masha allah vad fin den är, jag har ingenting inför förlossningen eller till barnet. Eftersom jag har många änglabarn så vågar vi inte köpa eller beställa något. Men jag har köpt en barcelona dräkt för att min man älskar real madrid och tänker ha på webbisar vid förlossningen, inshallah om det går hela vägen.

  Men vi får se inshallah när vi vågar om vi kommer köpa något innan förlossningen
 • Sön 14 aug 2011 22:10 #112


  Shirin85 skrev 2011-08-14 21:42:42 följande:
  Tack så mycket, tyckte också den var söt{#emotions_dlg.flower}
  Förstår det, du förlorade Ismaah så sent ocksåRynkar på näsan
  Men man ska aldrig tappa hoppet, det har du inte gjort än heller och det vet jag. 
  Inshallah att det går hela vägen, vilken vecka är du i nu förresten?
  Eran barcelonadräkt är säkert jättefin ma'shallah och jag hoppas verkligen att eran son kan ha på sig den om några månader!
  Ja, hemska tankar har jag hela tiden, men elhamdolillah har jag inga beskymmer men min etapp har krympt med mer en 1 cm men än så länge är etappen 2,7cm och sluten.

  Elhamdolillah för allt, om det skulle sluta elhamdolillah och om jag får ett levande barn elhamdolillah, Jag har kommit in i v. 18+6, förlorade Ismaah i v. 20 så snart passerar jag inshallah den veckan också.

  vilken vecka är du i nu? Jag vann denna dräkten ifrån tradera och fick betala endast 93kr, men det är den enda jag har köpt för min man hatar dem och nu spelar dem mot varandra real madrid och barcelona. heheh
 • Tis 16 aug 2011 03:25 #117
  Shirin85 skrev 2011-08-16 02:29:06 följande:
  Jobbigt att gå runt att ha hemska tankar, inshallah att det ska gå bra och att tankarna lämnar.
  Går du på regelbundna läkarkontroller?

  Skönt när du passerar v.20 för då är det ett steg längre iallafall, och barn kan ju överleva från v.23+ om de har livsviljan så alhamdullilah att det stannar i åtminstone några veckor till, men inshallah att den stannar tills November minst.{#emotions_dlg.flower}
  Jag är bara i v.11 så det är långt kvar tills jag får träffa min.

  Haha, roligt att reta honomFlört   Vann Barcelona eller Real madrid?
  ja, det är hemska tankar och jag önskade att jag inte hade dem, men elhamdolillah för allt och inshallah om 2 veckor kommer min journal flyttas från avd/kk till förlossningen elhamdolillah. Och special mördarvården i Lund vet om mig och om min planerad kejsarsnitt och allt om det skulle krisa sig, men inshallah ingenting händer innan min läkare kommer tillbaka ifrån semestern. Han kommer i slutet av sep.

  Ya masha allah är du redan i v.11, tänk dig hur tiden går fort trots allt. Kommer du ta reda på könet på RUL.

  Måste berätta om matchen. igår hann han se några minuter av matchen och real madrid gjorde ett mål och glad gick han till moskeen. Jag satt och tittade på den och eftersom jag vet att han har sin mobil i bilen fick jag lov att sms hur poängställningen ser ut. Och det gjorde jag mål efter mål och till sist så blev det oavgjort. hehe kunde inte reta honom ordentligt. Min bror ville att jag skulle sms honom också, men var rädd att jag skulle låta honom bry sig för mobilen, han är trots allt bara 18 år, så jag skickade inte.... hur som helst dem var borta innan matchen tog slut och dem kom hem jätte tidigt, inte vanligt.

  Jag frågade bad ni eller vad?! Det gjorde dem och imanen hade tydligen ätit något dåligt och klarade inte av att ge hades och subhan allah hur det klaffade med mins match. Men han blev verken ledsen eller glad, hehe, älskar att reta honom för att han är allvarlig när det gäller fotboll.

  Han sa till och med, du är konstig som är emot din man och inte med din man, så jag kunde inte sluta skratta sa till honom du vet varför jag älskar att reta dig, eftersom du är lite för allvarlig när det gäller fotboll.

  Nu har dem gått till moskeen igen, ya masha allah dem går vid 17 och får dares and efter iftar så ber dem och får dares and nu efter eshour ber dem och läser massa med koranen, han vill så gärna att jag ska också följa med men det går inte eftersom jag måste vila och ligga massor.
 • Tor 18 aug 2011 11:53 #122
  pilliss skrev 2011-08-17 23:30:38 följande:
  Asalam waleikum systar.
  Detta verkar vara en trevlig tråd att lära känna andra systrar =))

  Var i landet bor ni? 

  // Pernilla 
  we alaykom el salam

  jag bor i helsingborg och välkommen till tråden.
 • Mån 22 aug 2011 00:46 #129
  pilliss skrev 2011-08-22 00:09:49 följande:
  MiScHoOo

  Bara nyfiken. Var bor du?
  helsingborg väldigt central
 • Mån 22 aug 2011 18:41 #132

  Min man kommer också ifrån samma by i libanon

 • Mån 29 aug 2011 02:17 #142
  Shirin85 skrev 2011-08-26 19:23:50 följande:
  Inshallah att inget händer innan September, helst efter det också och jag hoppas så att ni ska få en frisk son som kan ge er mycket glädje, hur är det nu med graviditeten?
  Ya mashallah nu är jag i v.12 men det känns som det går långsamt ändå. 
  Nepp vi kommer nog inte det, jag är nyfiken men vi har väntat tills förlossningen med våra andra barn så vi gör det med detta också, men lite svårt att inreda rummet men vi har vita lister och spjälsäng. 
  Ska eran son sova i erat rum första tiden eller har ni gjort iordning något rum till honom än? 
  Haha vad roligt med matchen, sonen kanske hejjar jättemycket på BarcelonaGlad
  Tråkigt att imamen inte kunde ge hades men inshallah att han mår bra nu.
  När jag var i Iran så åkte det runt massa killar med iranska flaggan och höll på att säga slagord och jag och min man tänkte "Oj är det revolution nu? Vad ska vi göra?" vi fick panik.
  Men det visade sig att de vunnit en fotbollsmatch haha, killar och fotboll alltså....
  Du får följa med när du mår bättre och sen inshallah att din son får följa med och se{#emotions_dlg.flower} 
  hahah,du påminde mig när jag var i libanon och det var vm. Folk som skrek och hånade varandra, ringde varandra eller körde bil och smällde smällare och racketer för varje mål, helt annat än sverige. Det var en trevlig upplevelse.

  Ska svara på resten av svaren genom vad jag har gjort idag...

  Jag åkte med mamma till två affärer. Jag åkte till leklust i helsingborg för att köpa presenter för vår jul till mina sytersöner och intill äffären finns babyproffsen, så gick jag in för att kolla min älsklingsvagn från emmaljunga, har endast sett den på internet, så nu ångrar jag färgvalet jag hade gjort, var kär i cream färgad men nu vill jag ha vit. Han i affären var guld värd. Han kom med alla kataloger och vi fick dem för att titta och bestämma oss i lugn och ro hemma, eftersom vi har audi a4 så passar inte alla barnvagnar, men han var underbar och sa att man får lov att prova om dem passar in i bilen innan man köper vagnen. Om barnvagnen inte fanns i affären så var beställningstiden endast 4 veckor. Han sa slutet av oktober ska vi beställa, glömde dock fråga om förlossningsgaranti.

  (Jag har hittat på internet www.belis.se där har dem fina kompletta babyrum,som jag har tittat på. Har bett alla som vill köpa något till mig för bebisen att samla ihop till sovrummet.)


  Sedan gick vi in till lidell, valde bort rusta för att handla garn för att inte sitta i bilen medan mamma handlade. Jag hittad köksredskap som var på rea och den kostade 50kr. men kassan slog in 0,01kr. Först trodde jag att det var öreavrundning men sedan upptäckte jag att priset stämde inte. Jag kunde inte gå hem och bad han i kassan rätta till det,lite pinsammt eftersom det blev lite för lång kö och en medhjälpare fick ta över mitt köp och fick betala min 50kr.

  Ja, va borta 40min och fick panik hem... Helt plöstligt blev jag kissnödig och upplevde jag att jag var en vattenflaska som skulle explodera. Jaja, jag kissade direkt när jag kom hem. Jag köpte också en pall från lidell till min systerson eftersom förra veckan blev jag ensam med honom och han kissade på sig och jag fick lyfta upp honom två gånger och var rädd att det skulle påverka min etapp.Min systerson älskade pallen, har tvättat sig ett antal gånger idag och den har en handtag så den har han på toa och i vardagsrummet som en stol och ingen får lov att röra.

  Jaja, det jag ville komma fram till att jag fick mer flyttningar efter min shoppingstur, men direkt efter jag vilade slutade det. Bebisen har varit väldigt aktiv idag.

  Är i vecka 21 och ya masha allah en vecka till och min journal blir förflyttad till förlossningen inshallah.

  Elhamdolillah att du har nått så lång, konstigt nog när man tittar framåt så går tiden sakta och tittar man tillbaka så har man passerat massa veckor elhamdolillah. Men v. 12 så är allt normalt nu elhamdolillah och missfallsrisken minskar så elhamdolillah nu kan man andas ut.

 • Mån 29 aug 2011 02:23 #143
  Besa skrev 2011-08-27 00:35:43 följande:
  Salam aleikum systrar. Är en muslimsk kvinna och har två barn. Jag har haft en jobbig period. Den 15 maj förlorade jag min dotter i magen i v 39. Jag tackar Allah som har stärkt min mob. Jag undrar om det finns fler sysstrar som har varit i samma situation som jag. I så fall hur har ni hanterat detta? Är tacksam för all inf Salam aleikum
  We alaykom el salam. Jag beklagar din förlust. Jag har en vän som förlorade sin son i samband med förlossningen, en hemsk förlust och jag tappar barn i mitten av graviditeter pga min etapp, men elhamdolillah nu har jag passerat 2 veckor längre än alla andra gånger.

  Elhamdolillah för oss som förlorar barn, dessa är fåglar i paradiset, hade man inte trott på gud så kunde man inte leva vidare och hamna i depression.

  Jag kan säga att varje gång jag förlorade så var jag ledsen, men sister efter fjärde gången fick jag andningssvårigheter och vaknade flera gånger under natten av att jag kunde inte andas och bara grät, men med guds vilja och alla människor runt om kring mig så gick det elhamdolillah typ över, men den svåra smärtan försvinner, men kniven finns kvar i hjärtat. Hade man inte haft graven som en plats så hade man inte kunnat gå vidare.

  Ta hand om dig och behöver du prata eller vad som helst så finns jag här för dig
 • Mån 29 aug 2011 15:22 #147
  Besa skrev 2011-08-29 12:58:10 följande:
  Beklagar sysster att dina änglar inte fick stanna, jag hoppas inshalla vi träffar dem i paradiset.. Lycka till med den nya graviditeten inshalla gud har sett din saber och kommer ge dig en vacker och underbar bebis.. Tack för dem fina orden det glädjer mig och ger mig styrka.. VI ska tacka gud speciellt nu sista dagen av Eid månad för det vi har och tacka gud att vi är muslimer som har stärkt oss...Assalamu alaikum
  Elhamdolillah för allt. Du har rätt i allt det du säger det.  Inshallah om gud vill att jag ska få ett levande barn så kommer jag få, Får underbara religion går ut på tålamod och alla tester vi går igenom hela livet och bästa ordet är elhamdolillah.
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll