Inlägg från: HoneyCandySugar |Visa alla inlägg
  • HoneyCandySugar

    Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte

    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 13:49:11 följande:
    Ja, de handlar bara om vikten  och det är ju skitlöjligt att de ska bestämma om hon är överviktig eller inte. Det är väl isf vårat problem.
    Inte om barnet lider utav sin vikt...

    Om hon inte lider utav en sjukdom som får henne att gå upp i vikt, utan blir matad med  skräpmat, så är det enligt mig barnmisshandel. Det beror ju naturligtvis på hur stor hon är.
  • HoneyCandySugar
    Anonym skrev 2011-09-01 14:36:30 följande:
    TS, det är inte dig och din man det är synd om för att ni blev "påtvingade" ett möte även om ni såklart borde ha blivit informerade om det. Det är ingen som har ordnat detta möta för att vara elaka eller "sätta" dit er på något sätt. Det måste du förstå. Ta av dig offerkoftan! Dom har anordnat mötet och kontaktat BVC för er dotters skull, för att dom är orolig för henne. Och det har dom all rätt att vara om hon är 4 år och väger 31 kg. Det är på tok för mycket! Det vet du också innerst inne.

    Det kommer drabba henne extremt negativt i framtiden om ni inte gör något åt detta nu. Ni kanske skulle kunna ta emot lite kostråd på BVC? Om hon nu är så hungrig som du påstår så kanske hon äter fel mat. Eller så handlar det inte riktigt om hunger. Hon kommer inte dö om hon får gå lite hungrig mellan måltiderna. Och kanske kan hon istället för att få fika (som jag antar innebär kakor, bullar m.m) får en frukt eller smörgås mellan måltiderna. Ni kan väl sluta fika ni också om ni gör det ofta. Nån gång i veckan är väl okej men mer än så finns väl ingen anledning att fika (om fika nu innebär en massa kakor med socker).

    Tänk på din dotters framtid! Det är hon som kommer få lida av det här. Svälj din stolthet och hjälp henne!  
  • HoneyCandySugar

    Äter hon grönsaker till måltiderna?
    Äter ni ovanligt fet mat? Takeaway?

  • HoneyCandySugar
    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 14:34:15 följande:
    Hon äter inte konstigt. Vi äter ingen frukost hemma men hon får välling och macka innan dagis och sen äter hon riktig frukost på dagis med de andra barnen. En frukt på förmiddan och sen lunch på dagis och mellis på dagis. När vi kommer hem så fikar vi lite innan pappan kommer hem och då äter vi vanlig middag.
    Sen innan hon lägger sig så får hon macka och kräm eller flingor och fil och macka.
    Ungefär så äter vi varje dag.
    Frukost och frukost - Nja...
    Frukt - Bra
    Lunch - Bra
    Mellis - Okej
    Fika - Inte bra
    Vanlig middag innehållande grönsaker - Bra
    Macka och fil/kräm innan sömn - Inte bra... flickan får svårt att sova och går upp i vikt, både pga sömnbrist och mat för sent på kvällen.
  • HoneyCandySugar

    Själv vägde jag runt 30 kg när jag gick i klass 2-3.

  • HoneyCandySugar
    h8him skrev 2011-09-01 20:59:51 följande:
    Tjejen äter macka och välling hemma, sen ett par mackor på dagis. Sen är det frukt. Lunchen på dagis är för liten för henne, men den räcker för de andra barnen, så hon går hungrig från bordet. Hon äter mellis på dagis innan hon går hem. Hemma fikar hon för att hon är vrålhungrig. Sen äter hon middag utan grönsaker för ni tycker inte om det, förutom gurka och cocktailtomater. Innan hon ska sova är det kvällsfika. På helgerna dricker hon läsk.

    Anser du ts att det här är normal kost för en 4 åring? Kan du se att det felar både näringsmässigt men även mängdmässigt eller ser det normalt ut för dig? Jag menar inte att vara elak utan undrar mer om ni har en felaktig syn på vad våra kroppar behöver och hur mycket vi behöver äta för att må bra.
Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte