Inlägg från: LinnJes |Visa alla inlägg
  • LinnJes

    StockholmsMammor till SeptemberBarn

    Blomman: Känner igen det du skriver till Sanna... Aston är ju en så "snäll" bebis, lätt att älska som du skriver. Sitter/ligger nöjd där man placerar honom, somnar lätt i sin säng/vagnen eller i famnen, lyser upp i världens största leende om man pratar eller tittar på honom. Urgullig helt enkelt. Dexter är ju också urgullig förstås, men testar en lite mer psykiskt och fysiskt... Just språket tror jag är en stor källa till frustration. Dexter har börjat prata lite mer (riktiga ord) nu, men fortfarande är det mycket jag inte förstår och du blir han jättearg och frustrerad, kan lägga sig på golvet och bara skrika rakt ut. Nu går de utbrotten över fortare än förut, där runt 18 månader kunde de vara i över en timme, gick inte att avleda eller göra nåt, bara härda ut. Kul kul. Men, det blev bättre som sagt! Skönt är väl ändå det, att allt bara är faser! Inget av det här jobbiga som man går igenom kommer vara för evigt.

    Idag fyller jag år. Ingen super-födelsedag direkt, jag har halsmandlar som pingisbollar och känner mig allmänt risig. Henrik är i skolan som vanligt, och jag är själv hela dagen med smågrabbarna, då förskolan är stängd idag för planering... Dexter hade dessutom feber igår när jag hämtade han så blir svårt att hitta på något med dem... Så blir hemma. Ikväll så ska min mamma vara barnvakt en stund så jag och Henrik kan gå och käka middag. Jättetrevligt men hade ju helst velat vara frisk liksom... Blä.

    Frelin: Ja, det låter ju snabbt. Men det är ju bara du som kan avgöra vad som är rätt för dig (er), så grattis! {#emotions_dlg.flower} Vad tycker din nya om att du har en liten bebis? Är han van med barn? Ska ni flytta ihop?

  • LinnJes

    Såg att det skrevs om klädstorlek i den andra tråden, och jag kan inte skriva där (är inte medlem). Aston har ju redan 68 i kläder och har haft ett tag... Overallen han har är storlek 74. Förstår inte hur han kan vara så lång! Han väger ju bara 5900g ungefär (vägde nu i veckan). Var hos läkaren och kollade upp hans fot, och hon trodde att han var 6 månader. Hm. Han är inte ens tre månader än! Galet. Dexter hade strl74 när han var runt 1 år... Och han är ju inte direkt liten heller.

    Tack för gratulationer förresten. Glad Dagen ordnade upp sig, fick en trevlig middag med maken. Innan dess kom min farsa med chokladtårta och blommor, fick spa-besök i present, träningskläder och lite sånt också. Trevligt trevligt.

  • LinnJes

    Sanna: Vet inte riktigt hur lång han är, ska mäta han på tre-månaders kontrollen på torsdag. Blir vaccin då också... Mindre kul.

    Helgen har vart både kul och asjobbig. Dexter bestämde sig för att han ville börja gå på pottan istället för att ha blöja. Jättebra förstås! Han har vart jätteduktig och bara kissat på sig en enda gång på hela helgen. Ibland har han velat ha blöja, och då har han förstås fått det, och då har det oftast vart så att han behövt bajsa direkt när han fått på den. Allt detta är ju jättebra! Men så har han vart typ magsjuk hela helgen också... Mindre bra, mindre kul. Inte spytt nåt, men haft ont i magen och bajsat 20ggr om dan typ. Stackarn! Snorig som attans också, trött och allmänt hängig. Idag ville han lägga sig en timme innan han brukar, helt förstörd. Så svårt det där, för jag är ju glad att han inte vill ha blöja och vill uppmuntra honom, men samtidigt känns det som att det vore bäst om han hade den på, för är man magsjuk är det ju inte så lätt att hålla sig direkt. Vill ju inte att han ska "misslyckas" för mycket så han inte vill vara utan blöja sen... Hm. Kanske fel forum för den här funderingen, men några av er har ju större barn också. Och ni utan större barn kan ju ha kloka tankar i alla fall. Flört

    Hoppas ni haft det bra i helgen tjejer! Blir det någon fika i veckan? Dexter är ju som sagt sjuk och får vara hemma från förskolan åtminstone imorgon, men senare i veckan kanske det har ordnat upp sig...

  • LinnJes

    blomman: har väl inte pottränat egentligen, har haft den framme och frågat om han vill använda den lite då och då. ibland vill han, så har han satt sig där och ingenting händer... så har det vart hela tiden. har suttit en halvtimme ibland och läst, men han håller sig till han får på sig blöjan. så har ju vetat att han kan hålla sig! naken har han fått springa runt mycket, han brukar säga till när han behöver blöja, eller så svarar han ja när man frågar om han behöver den. men så var det i fredags som han kom springandes och sa "tiss" frågade om han ville gå på pottan och det ville han. så kom det lite och han blev så glad! sa att han skulle försöka lite till, och så kom det lite mer. så himla glad och stolt blev han. fick vara med och spola ner det i toan också, och sa "hej då tiss" och vinkade! haha, så söt! så det var verkligen hans initiativ, och då känns det dumt att förstöra det.. vill ju inte tvinga på han blöja heller om han inte vill. svårt!

  • LinnJes

    Blomman: Haha! Vad roligt. De säger så kul saker ibland. Skrattande Och ja, jag tyckte det var fint när han vinkade. Så roligt hur man ändrats kring det där sen man fick barn. Hehe. Får se när han blir blöjfri, inget stress egentligen, han är ju inte ens 2 år ännu. Idag mår Dexter lite sämre (feber) och verkar vilja ha blöjan på sig, skönt när det är han som bestämt det. Har inte bajsat nåt än, så kanske är bättre på den fronten i alla fall.

  • LinnJes

    Sara: Dexter blir märkbart störd om det kommer i kalsongerna, säger OjOj och ser ledsen ut. Rynkar på näsan Säger såklart att det inte gör något, att sånt händer ibland osv, men han blir ledsen i alla fall. Men så blir han också ledsen om han blir smutsig om händerna, om strumporna sitter lite fel osv... Haha. Förstår inte var denne renliga ordningssamme pojke kommer ifrån. Men som sagt, idag ville han ha blöja så det löste sig. Får se hur det utvecklar sig. Sover dina tjejer med blöja fortfarande?

  • LinnJes

    Blomman: Dexter var helt förstörd hela dagen igår... Sov mestadels av tiden. Var igång och lekte en stund när han fått alvedon, men annars hade han typ 39-40 graders feber och ville bara sova. Lilla stackarn. Han slutade ha diarré i alla fall. Men idag är han precis som vanligt! Ingen feber. Jätteglad och vill leka. Snorig och lite hosta har han, men annars verkar han frisk. Så fortsätter det så, så får han förmodligen gå till förskolan imorgon, och då kan jag gå på core. Men vågar inte lova nåt. Vore skönt om det gick för har inte tränat sen förra onsdagen nu...

    Sanna: Nej, man ska ju inte tvinga ett barn att sluta med blöjor, det där med toaletten kan ju bli väldigt känsligt om det går fel någonstans på vägen. Så tycker inte din au-pair mamma gjorde rätt... Just det där med att hålla sig är ju ett vanligt problem om man blir tvingad.

    Dexter hade blöja mestadels av gårdagen, han var ju så sjuk. Men ville ändå ta av blöjan och kissa på pottan två gånger. Idag har han velat vara utan hela dan. Så måste nog prata med förskolan och komma på nån slags plan för hur de ska göra där. Inte alls säkert att han vill vara utan där, men om han vill så vill jag inte att de ska tvinga honom att ha blöjan på.

  • LinnJes

    Jag ska vara hemma med Aston till Januari -13. Henrik kommer inte kunna vara pappaledig något, för då måste han ta uppehåll i studierna, vilket inte är aktuellt. Eventuellt är han hemma över sommaren så kan jag jobba då, är ju ändå ingen skola då. Men han har lägsta nivå på FP så vet inte riktigt om vi ska göra så ändå... Kanske bara är hemma utan FP och så jobbar jag helt enkelt. Vi får se.

    Nu ringde de från förskolan och sa att Dexter fått feber igen. Så får hämta hem honom... Lilla stackaren.

  • LinnJes

    Lite irriterad, för tycker inte alls Dexter var särskilt sjuk när jag hämtade honom... De sa att han hade feber, och det hade han inte. De tyckte att han "inte var sig själv", ville sitta i knät och sådär. Det kan ju bero på att han inte varit där på länge också (5 dagar). Självklart ska han ju inte vara där om han inte orkar med dagen, men här hemma har han sprungit runt och hoppat och lekt som vanligt. Sa i alla fall att han får vara hemma resten av veckan, de ska ju ha en feberfri dag emellan (imorgon då enligt dem) och att gå bara på fredag känns ju onödigt. Sämsta med det är ju att jag inte kan träna... Blir lite stressad över det.

    Fika på tisdag nästa vecka i Fridhemsplan är jag med på! Hoppas jag kan komma då också... Typ 11 då eller?

Svar på tråden StockholmsMammor till SeptemberBarn