Inlägg från: LinnJes |Visa alla inlägg
  • LinnJes

    StockholmsMammor till SeptemberBarn

    Nimah: Vi har den andra storleken... Gick efter åldersrekommendation. Han verkar inte gilla den särskilt mycket heller tyvärr... Rynkar på näsan Om du vill ha den så kan du få den, går ju att koka dem (väl?) och Aston har ju bara provsmakat lite... hehe.

  • LinnJes

    Hm.. Det här med att sitta upp. När Dexter var liten (mindre kanske man ska säga, hehe) så var ju rekommendationen att man skulle börja ge smakportioner när de var 4 månader. Då vet jag att han satt i sin barnstol själv när jag gav han dem. Nu var ju han ganska tidig med det fysiska, så jag såg det aldrig som ett problem, han satt så bra själv liksom. Jag hade även sittdelen till vagnen när han var 4 månader. Visserligen gick det att ha den lutad väldigt mycket men ändå. Han har inga problem med ryggen nu i alla fall, vet inte om det kan uppstå i efterhand dock.

    Mitt vagnproblem är löst för tillfället i alla fall. Bytte ut tyget i syskonsitsen (där Dexter sitter) så det kom högre upp. Så nu sitter han inte på Astons ben längre. Däremot så sticker hans fötter ut där under, så dröjer väl inte allt för länge för ens det blir ett problem igen. Men den dagen den sorgen. Heh. Ska prata om det med BVC på måndag i alla fall, för förstår inte hur babyskydd kan vara ok men inte barnvagn med samma lutning.

  • LinnJes

    Visst var det nån här som haft mjölkstockning? Jag tror jag fått det, har 40 graders feber (38.5 nu efter panodil). Hur länge tog det innan det gick över? Kan man få det genom att bli för kall bara? Har inte jätteont i brösten, men det är ju lite hårt och ömt på vissa ställen.. Vet inte om jag kanske bara är sjuk. Svårt att veta.

  • LinnJes

    Jag kan nog inte komma. Jag har 40 graders feber fortfarande, fick penicillin igår för misstänkt hög urinvägsinfektion. Hade jättehög sänka. Kan vara influensan också, hon var inte säker (läkaren alltså). Det var alltså inte mjölkstockning, eller så var det en kombination, för mjölken vill typ inte rinna till, Aston blir skitsur. 

  • LinnJes

    Tack för krya på dig hälsningar! Glad Jag mår mycket bättre nu efter tredje tabletten penicillin. Febern är nästan helt borta, hur skönt som helst. Svettas dock som ett djur och mår allmänt ganska skit. Men är nog för att jag inte ätit och druckit så bra senaste dagarna. Blomman: Hade inga klassiska UVI-symptom, men det hade jag inte sist heller. Har haft molvärk ganska länge och känt att nåt inte riktigt är som det ska, men det är så svårt att veta sånt här när man precis fött barn. Allting är ju lite upp och ner liksom... Så jag har nog haft det länge, kändes som att det inte gick över helt sen sist. Igår så var Henriks syster här och hjälpte oss, jag låg i sängen helt utslagen mestadels av dagen. Kunde inte göra nånting. Henrik är hemma nu ända till 16 Januari (tror jag) så det var ju tur, han har hjälpt till jättemycket.

    Var på BVC nyss, de skulle följa upp Astons vikt... Han har ju inte gått upp så bra. Och det fortsätter så tyvärr... Han hade knappt gått upp något alls sen förra gången vi var där, och det var över 2 veckor sedan. Inte bra. BVC-tanten tyckte jag skulle börja ge ersättning också. Vet inte varför men jag vill verkligen inte, känns som ett misslyckande. Trodde ju att det funkade den här gången, men tydligen inte... Suck. Viktigast är ju förstås att Aston mår bra och går upp som han ska, så får väl lägga mina egna fix-idéer åt sidan. Ska börja ge ersättning på kvällarna innan han lägger sig nu till att börja med.

  • LinnJes

    Sanna: Jag tycker du ska kolla upp! Och säg till att du vill att de ska göra en odling på det oavsett om de tycker att det ser "fint" ut eller inte. Förra gången så sa de när jag var där att det förmodligen inte var nåt, men sen ringde de ändå 3 dagar senare och sa att jag hade UVI. Lite samma nu, de trodde inte att jag hade det på snabbtesten, men nu vågade de inte chansa pga hög feber, så de gav mig penicillin på en gång.
    Har testat att ge han flaska nån gång tidigare, och han gillar det INTE. Gav han lite nu och då drack han 100ml ungefär. Sen ville han inte ha mer. Hur mycket ska de dricka egentligen? Står på paketet att det är 140-200ml men det känns jättemycket!

    Sara: Nja, jag tror inte att det var det. Eller kanske en kombination. Kunde inte amma för att jag hade sån frossa och mådde så dåligt, vilket ledde till överfulla spända bröst. Och har man 40 graders feber så gör hela kroppen ont... Svårt att veta vart man har mer ont liksom. Men så lyckades jag amma och de kändes inte svullna längre, men febern var kvar...

    Blomman: Ja det är tur att Henrik är hemma! Skönt. Hade vart "jobbigt" att ha dem båda hemma själv i tre veckor, med eller utan sjukdom. Tycker det är jobbigt nog som det är nu, är ju fortfarande halvsjuk, men det är full fart ändå. Saker måste göras så är det bara... Det där med ledigheten, vi skulle ju säkert få ha honom på förskolan om vi fyllde i pappret. Men det var ju liksom lite illa formulerat, typ, du är en dålig förälder om du inte tar hem ditt barn. Men om Henrik inte hade vart hemma hade han nog fått gå lite mer på förskolan, men nu så tror jag mest att det blir mysigt att vara hemma allihop, om vi blir friska förstås... Hehe.
    Astons vikt... Ja jag hoppas det vänder. De säger ju hela tiden att så länge de följer sin kurva så är det bra, vilket din S verkar göra. Då spelar det ju mindre roll om man är lättviktare eller ej. Men nu fick jag se Astons kurva och den såg inte rolig ut... Först på en kurva över medel, sen ner på medel, och nu typ ett rakt streck ner mot en kurva under medel. Började grina lite när jag såg det. Är visserligen sjuk och lite känslig, men det kändes inte alls bra. Usch.
    Hoppas V blir frisk från sin hosta snart! Är nog bra att kolla upp det när hon haft det så länge.

  • LinnJes

    Gah, vart minst sagt lite körigt här hemma... Jag blev friskare av penicillinet i alla fall, fast det var inte UVI jag hade. Hm. Någon slags infektion var det ändå. Sen blev Dexter sjuk, 40 graders feber, hosta och sådär. Fortfarande sjuk för övrigt. Och idag blev Henrik magsjuk/matförgiftad... Konstigt att alla i familjen har blivit sjuka (inte Aston än, *peppar peppar*) men olika sjukdomar. Weird. Inte så bra tajming inför jul om man säger så. Suck. Nu sover alla tre i alla fall, så har lite tid att skriva. Hehe.

    Blomman: Skönt att det inte var nåt större fel på V's lungor! De kan ju hosta ganska mycket hur länge som helst utan att det är farligt tydligen... Kan ju inte vara särskilt kul dock. Förstår att det känns lite läskigt att sova med barnen så högt upp. Tycker det känns lite otäckt bara i vår säng som är ganska låg, särskilt nu när A börjat göra vändningsförsök hela tiden.

    Finder: Åhå, en till vyssan lull fantast! Flört Älskar dem. Fast har inte behövt dem lika mycket till A som jag behövde till Dexter. Han var ett mycket "krångligare" barn. Har funderat på en sak, och hoppas du inte tar illa upp... Men du är ju i farten hela tiden, träffar folk, gym osv. Har läst/hört att barn lätt blir överstimulerade om man gör för mycket saker under en dag, och är de överstimulerade så får de svårare att sova. Bara en tanke. Sen kan det lika gärna vara en fas, men jag har märkt att Aston är mycket mer uppmärksam på omgivningen nu än innan, och blir lättare störd.

    Flisan: Skönt att höra det där om tumsugandet. Alla som jag säger det till (att A har börjat suga på sin) blir helt förfasade och börjar snacka om fel på bettet och barn som suger på tummen tills de går i pension ungefär. Kan ju inte göra så mycket åt saken liksom... Skönt med en bra natt också! Låter lyxigt!

    Nimah: Usch, jobbigt med magsjuka! Hoppas du blir bättre snart och att du har din man/sambo(?) hemma så du får lite avlastning. Inte lätt eller kul att ta hand om bebis när man mår skit själv.

    Frelin: Låter som du har en "snäll" bebis du! Glad Tycker du förtjänar det med tanke på att du har haft så mycket strul innan (och nu, som med stallet och sådär, har det löst sig förresten?). Byta blöja blir inte lättare framöver heller tyvärr... Hehe. Vi fick sluta med skötbord när Dexter kunde stå upp ungefär, för det funkade helt enkelt. Har jagat bajsig rumpa runt hela lägenheten x antal gånger... HAHA!

    Sanna: Grattis till en bra natt! Hoppas på fler sådana i er familj! Glad

  • LinnJes

    Verkar som vi börjar bli friskare här nu, även fast Dexter lyckats få en ögoninfektion nu... Men hellre det än feber! Har hets-fixat det sista, dammsög med A i sele. Inte så kul men det gick det med. Nu orkar jag inte fixa nåt mer... Tur att vi var ute i ganska god tid med allt, julpyntet har vart framme en månad, julgranen i typ 2 veckor, julklapparna slog vi in förra veckan. Annars vette tusan hur det hade gått. Nu är det lite mat som ska lagas, men det gör jag imorgon. Som tur är har vi delat ut matuppgifterna så slapp griljera skinka och rulla köttbullar!

    Hoppas alla sjuklingar mår bättre snart, och att alla får en God Jul! Kram på er! Tomte

  • LinnJes

    Hoppas ni alla haft en mysig jul! Här har den väl vart... Sådär. Dexter har vart sjuk och är det fortfarande även om det blivit mycket bättre idag. Vart mycket gnäll om man säger så... Men, inte hans fel, mår man dåligt är man ju gnällig, oavsett ålder!

    Han fyllde dessutom år igår och vi skulle eg ha gjort nåt kul, men det funkar ju inte riktigt när man är sjuk. Han sov 5 timmar på dan istället.

    Idag ska jag till Bvc med A, håll tummarna för att han har gått upp i vikt! Han har vägrar äta ersättning, så har försökt amma mer, i lugnare miljö, bytt bröst när han börjat tjorva och trugat i han mer... Vet inte vad annat jag kan göra. Får väl börja ge han gröt nu snart om han inte gått upp tillräckligt, han är ju ändå 4 månader om några dagar.

Svar på tråden StockholmsMammor till SeptemberBarn