Inlägg från: LinnJes |Visa alla inlägg
  • LinnJes

    StockholmsMammor till SeptemberBarn

    Sanna: Tycker Aston är kinkigare nu än tidigare... Han är väl typ 13 veckor nu. Han skriker mer än vad han någonsin gjort, men det är väl egentligen ganska lite fortfarande. Vill helst vara i famnen och ligga mot axeln. Sova vill han dock göra i sin egen säng, med snuttefilten mot ansiktet. Fattar jag inte det tillräckligt snabbt, så blir han jättearg och skriker. Detta gäller dock endast dagtid, på kvällen/natten så duger det bara att sova hos mig. Suck. I och för sig så har han inte bajsat på ett par dagar så kan vara därför han är på lite sämre humör också...

  • LinnJes

    Haptic: Usch, ingen rolig situation inte. Har ungefär samma -sorgen, och tycker det är nog jobbigt. Hoppas du kan få lite avlastning snart så du kan få lite tid att tänka och processa. Ett långt bad till exempel tycker jag kan hjälpa massor, det är som terapi för mig.

    Var på BVC idag och vägde, mätte och Aston fick vaccin. INTE KUL! Han skrek som han aldrig har skrikit förut... Lugnade inte ner sig förens han låg i vagnen, och då hade jag försökt vyssja, amma, krama osv innan. Väl där somnade han av utmattning lilla stackarn. Har köpt alvedon till han i alla fall, om han skulle få feber eller verka ha mer ont ikväll. Han vägde nästan 6kg nu (några gram ifrån) och var 66cm. Han har bytt kurva på vikten, förut låg han en över, nu ligger han på mittenkurvan. Visserligen har bytet gått över ganska lång tid, men BVC-kvinnan tyckte ändå att vi skulle kontrollväga om två veckor igen. Är lite rädd att hon ska säga att jag ska börja ge ersättning också. Jag tycker att så länge han är nöjd och glad, så gör det väl inget om han är lite smal? Alla är ju olika liksom...

  • LinnJes

    Sanna: Ja, han är lång min kille! Trodde nästan han skulle vara längre, men svårt att mäta dem ordentligt när de är så små. Och nä, vaccin var inte alls kul... Han skriker ju nästan aldrig annars, och verkligen inte sådär hysteriskt, så kände mig som världens hemskaste mamma... Usch. Känns så jobbigt när man ska sitta där och hålla i armarna hårt så han inte ska "komma undan", som att jag sviker honom, mammor ska ju skydda sina bebisar från sånt som gör ont. Rynkar på näsan

    Blomman: Ja, hon är lite mindre din S! När de låg bredvid varann på Friskis så kunde man ju inte tro att de är födda i princip samtidigt. Alla bebisar är ju olika som sagt, men jobbigt att det ska tjatas om de där kurvorna hela tiden, först på magen och sen på bebisen. Visst är det väl bra att de har lite koll, men samtidigt, om jag inte fått veta att jag/Aston låg "fel" på kurvan skulle jag aldrig trott att det skulle vara något onormalt. Vilket det inte heller var med magen, och förmodligen inte är med Aston heller. Men nu när jag vet så oroar jag mig såklart. Typiskt.
    Och ja, försök ändra BVC-tid tycker jag! Glad De brukar ju kunna vara lite flexibla.

  • LinnJes

    Sanna: Jag har inte pumpat ur och gett i flaska till Aston. Varför? Framförallt för att jag inte har någon pump som funkar (har en sån där värdelös tub-pump som du också har), får verkligen inte ur något med den. Gör ont också. Sen är jag rädd att förstöra amningen på nåt sätt. Det funkade ju inte med Dexter, och nu så har det ju gjort det (typ i alla fall, om man inte räknar att han gått ner en kurva). Ersättning har min mamma gett en gång när jag och Henrik var ute och åt middag på min födelsedag. Sen dess har Astons mage krånglat så vet inte om jag är så sugen på att ge det igen om jag inte måste.

    Egentligen vill jag väl ge flaska också. För att Henrik ska kunna hjälpa till mer, känna sig mer delaktig. För att inte vara så låst. Men samtidigt så känner jag mer den här gången att han är "MIN bebis", lite ego sådär... Har insett att det förmodligen är sista gången vi har ett litet spädbarn och vill "njuta" så mycket det går. Så gör inget om jag är låst de där månaderna som han ammar.

    Men det är ju bara DU, Sanna, som kan avgöra vad som är rätt för dig. Om du vill amma och inte ge flaska tycker jag inte att du ska ha dåligt samvete för det, och precis likadant tvärtom. Men det blir ju svårt att ha både och, både egentid och helamma... Så du får försöka tänka ut vad som känns bäst/viktigast för dig.

  • LinnJes
    finder skrev 2011-12-04 07:47:51 följande:
    Jag kommer att vara hemma till Mars 2012 som de ser ut nu och sedan får sambon vara hemma. Rastlösast på denna jord och sen så funkar det bättre ekonomiskt så.

    F är oxå en lillfis. När vi mätte och vägde för 2v sen så var hon 57,5cm och vägde 4560g men hon följer sin kurva så.

    Fick panik när killen sa för ett tag sen att han max vill ha 2år mellan. SHIT! Jag ska förhoppningsvis "plugga" via jobbet i höst och 14månader  frammåt. Inte tid med att kasta upp. Undviker dessutom sex. 
    Vänta och se om han känner likadant när han varit föräldraledig ett tag. Flört
    SannaMac skrev 2011-12-04 08:46:36 följande:
    lilla myggan - ja, jag känner ju också starkt att A är MIN bebis just när det kommer till matning... men det får ibland Lisa att känna sig otillräcklig också, hon känner sig ibland mindre viktig och att allt kretsar kring maten och att jag liksom bestämmer allt med A utifrån den. och så är det väl också just nu,men vi båda borde nog tänka på att detta bara är första tiden, att han inte ska ammas för evigt... ja, detta med flaska får jag fortsätta fundera på lyckades btw häromdagen få ut 100 ml med tubpumpen, rekord!

    finder - synd att inte din snubbe kan trycka ut nästa unge när han nu har så bråttom
    Jo men det blir ju tyvärr så att den som ammar blir nr1 för barnet... Eller tyvärr och tyvärr, det är så bara. Men det är ju bara en kort period, även om jag förstår att det känns jobbigt för L. När det är första barnet så känns det ju som så mycket längre tid, och som att det kommer vara så för evigt (jag tyckte så i alla fall) precis så som det var just då. Man vet ju inget annat så svårt att föreställa sig.
  • LinnJes

    Aston är lite förkyld, blev det igen efter vaccineringen i torsdags... Men om det är OK med dem som ska på fikat så kommer vi. Träna är jag också sugen på, inte tränat på typ 2 veckor nu. Men tänkte försöka gå på core på onsdag (ska du dit blomman?). Dexter har ju vart hemma från förskolan hela förra veckan +fredagen veckan innan. Skulle kunnat träna idag, men känner mig helt slut och behöver städa upp här hemma i bombnedslaget som "magiskt" uppstått under veckan...

  • LinnJes

    Sanna: Skönt att A gillar Friskis! Skulle ju vara typiskt annars... Aston accepterar det också ganska bra, oftast ligger han och spanar, men ibland blir han lite ledsen (för att han är trött) tills han somnar. Barnpassning har funkat också som tur är, fast då brukar han sova i vagnen oftast. När ska du ha första spinningpasset förresten? Är det när de har barnpassning (11.30-12-30)? Eller får man ha bebisen med sig, typ bredvid?

    Blomman: Jag är som sagt på en fika på tisdag nästa vecka! Glad

    Velvet: Det är nog ingen fara med klökandet... Brukar bli bättre när de kan kontrollera sina händer lite bättre också. Flört Och det där med aptiten kan variera en del också... Man ska se till "allmäntillståndet", om barnet/bebisen är pigg, leker, är som vanligt i övrigt. Då är det oftast ingen fara. Men såklart ska man kolla upp om man är orolig, man känner ju sin egen bebis/barn bäst.

    Och ja, tack för trevligt fika igår tjejer!

  • LinnJes

    Velvet: Skulle du inte träffa en läkare om att hon inte åt? Vad sa BVC? Hoppas det vänder snart! Håller med Nimah om att du kanske borde träffa någon och prata om din oro. Det är ju inte bara det här med maten som du varit orolig för. Måste vara otroligt jobbigt för dig att gå runt och känna så hela tiden.

    Jag blev lite peppad av att träffa er i tisdags, så igår kväll tog jag tag i "problemet" att Aston inte velat sova i sin egen säng på natten. Dagtid har det ju aldrig vart några problem. Men på kvällen när jag lagt han så har han vaknat efter en halvtimme och velat vara uppe, om jag inte lagt mig och sovit med honom vill säga, då har han "sovit" hela natten (förutom när han ammat). Men så har han ju vart ganska orolig, stånkig, varm, inte sovit särskilt bra helt enkelt. Så igår så bestämde jag mig att han skulle sova själv. La honom vid 20 utan problem. Somnade fint. Vaknade såklart efter en halvtimme. Men istället för att gå ut med han i vardagsrummet så stannade jag i sovrummet, ammade lite, vaggade, gick runt, sjöng, la ner i sängen med jämna mellanrum när han inte gnällde, tog upp igen när han blev ledsen osv... Tog en timme, sen somnade han! Och sov till klockan 2, ammade, la ner. Sov vidare till halv5, ammade, la ner. Och så sov han till halv8. Sweet! Sen att jag gick upp med Dexter klockan halv7 är ju en annan sak. Hehe. Men så skönt att sova "själv" i sängen. Och Aston verkade sova mycket bättre också, vaknade inte alls lika mycket, bökade inte runt eller så. Får se hur det går inatt...

  • LinnJes

    Velvet: vilken tur att ni åkte in! Det är ju trots allt så som de säger att föräldrarna känner sitt barn bäst och vet när nåt är fel. Hoppas hon blir bättre snabbt nu!

    Sanna: hoppas det gick bra ikväll med projekt A i spjälsäng!

    Här gick det (än så länge...) bättre än igår. Han somnade vid 8-tiden, vaknade halvtimme senare, men ville bara amma och sen somnade han om direkt! Jippie! Ska gå och lägga mig själv snart också...

Svar på tråden StockholmsMammor till SeptemberBarn