Inlägg från: LinnJes |Visa alla inlägg
  • LinnJes

    StockholmsMammor till SeptemberBarn

    Isabelle: Usch vad tråkigt! Man vill ju gärna tro att kroppen blir som vanligt direkt efter förlossningen, men det är väl inte riktigt sant tyvärr... Jag började nog träna lite för tidigt egentligen, men har försökt ta det lugnt. Du började ju ännu tidigare än mig (väl?) och jag hade inte nåt snitt att tänka på heller... Hoppas du mår bra snart, och att du verkligen vilar nu! Vet att det kan vara svårt att låta bli att göra saker hemma. Lite "ska bara" över det hela. Hehe.

    Sanna: Låter inte alls kul det där. Tycker du ska kolla upp det. Oavsett om det är "normalt" eller ej så är det ju något som du stör dig på. Skulle jag också göra. Jag har inga problem med läckage, var lite så precis i slutet av graviditeten, men det var väl för att det tryckte på så mycket. Kan fortfarande ha lite som att det känns att det kommer in luft (typ.. svårt att förklara) när jag gör situps och sådär. Men det har blivit mycket bättre på sista tiden, hoppas på att det ska försvinna helt snart. Men kolla upp tycker jag absolut!

    Här jobbar vi på med nya nattrutiner... Igår gick... sådär. Han somnade för tidigt, och sen var det lite kört. Fick vara uppe och gnällde och höll på, sen fick han sova med mig första passet. Sen sov han själv några timmar, sen sov han med mig från 5 igen... Inatt får vi väl se. Han somnade bättre tid i alla fall...

    Alltså, har tänkt på att Aston sover sjukt mycket.. Han kanske är vaken en sisådär 7 timmar per dygn. Hur mycket sover era bebisar?

  • LinnJes

    Jo, är svårt att uppskatta hur mycket han sover/är vaken... Borde kanske skriva ner det så man har koll. Sover ju inga fasta tider så. Försöker bara ha koll på när jag tog upp han så jag vet när det kan va dags att sova igen (1.5-2 timmar senare). Har inte koll på hur många/långa sovpassen är. Men du har säkert rätt Flisan, det är nooormaaalt, precis som det mesta man funderar över. Hehe.

  • LinnJes

    Skrikande/gnäll 20.30-22, min säng till 8. Ammade bara en gång dock. Men ändå inte så underbart. Kanske dumt att försöka införa nya rutiner i en utvecklingsfas...

  • LinnJes

    Känner igen det där med att bli rädd! Aston kan bli jätterädd för höga plötsliga ljud, om Dexter skriker till oväntat, eller som i morse när Dexter fällde ner toalocket... Skrynklar ihop hela ansiktet och skriker rakt ut. Lilla stackarn. Lite blyg/rädd för en del människor också, gömmer sig typ mot min axel. Och kvällskinkig - japp! Hur nöjd som helst dagtid (oftast), men på kvällen är det som du skriver IdaElin, ligga själv -absolut inte, sitta ner -nej tack, gå runt och vagga - ja tack! Fast inte liggandes som en bebis inte, han ska vara upprätt mot axeln. Annars blir det fel!

    Tror det är den där 19-veckors fasen... Han blir ju 15 veckor nu på onsdag.

    Förresten så var jag tvungen att byta till sittdelen till Aston igår. Såg att Dexter typ satt på Astons knän. Kan ju inte röra benen! Han sitter typ i samma lutning som i ett babyskydd. Har inte tänkt gå långpromenader med han så direkt, utan det blir fram och tillbaka till förskolan. När jag går med han själv någonstans så får han ligga i stora sitsen, det vill säga helt plant. Aston är ju väldigt stadig och sådär, men det är väl egentligen för tidigt... Vet inte riktigt vad annars vi ska göra, har inte råd att köpa en ny vagn.

  • LinnJes

    Blomman: Tack för erbjudandet! Jag skulle säga ja på en gång om jag visste var vi skulle ha vagnen. Sen är jag osäker på om Dexter skulle gilla att stå på brädan. Hmm. Och hur funkar bräda när det blir snö? Någon som vet? Kan ju ställa ner PT:n ett tag i förrådet i och för sig. Jag ska tänka på saken. Tack igen! Glad

    Vi fikar gärna imorgon. Glad

  • LinnJes

    Ätarnatt även här... Ammade/snuttade hela tiden typ. När han väl sov kunde inte jag sova. Sen vaknade Dexter mitt i natten och hade hysteriskt utbrott i typ en timme också. Jippie. Men är väl den där ätarperioden som ska komma vid 3 månader antar jag... Bara att stå ut!

    Velvet: Så länge hon följer sin kurva så behöver du väl inte väcka henne? Jag var tvungen att väcka Dexter för att ge han mat då han inte gick upp som han skulle, och det var skitsvårt att få i han mat för han bara somnade om hela tiden...

  • LinnJes

    Aston äter mindre på dagen också... Vet inte vad det kan vara. Men som du säger Sanna så är det skönt att fler har problem, känns bättre på nåt sätt. Haha. Elakt det låter, men ni vet säkert vad jag menar. Flört

    Om nån är rastlös/har tråkigt så får ni gärna komma hit. Henrik ska stanna i Uppsala tills sent i natt, ska ha nån slags tentafest tror jag. Så är själv med småttingarna, och det är alltid lättare om man har någon här som distraktion/underhållning. Hehe. Brukar ragga upp farföräldrarna vid såna här tillfällen, men de hade mage att åka utomlands i morse! Vilka svikare! Cool

  • LinnJes

    Nimah: Härligt med bra natt! Du om någon förtjänar det tycker jag. Glad Hittade förresten de där napparna du har på Kronans apotek (i Liljeholmen). Köpte en som jag tänkte testa... Men tänkte om du behöver fler eller en ny nån gång så vet du var det finns.

    Sanna: En annan gång!

    Sara: Är schemat Anna Wahlgren inspirerat? Tyckte jag läste nåt om det innan i tråden...

  • LinnJes

    Sara: Jag hade fasta tider till Dexter, men det var nog inte förens han blev lite äldre... Kommer inte ihåg riktigt. Men jag gillar rutiner, det blir lättare att planera då. Plus att han accepterar bättre att det är dags att sova om han vet vad som väntar liksom. Blir nog liknande med Aston sen också, förhoppningsvis kommer de ha liknande "scheman" sen så man får lite egentid, framförallt på kvällen.

Svar på tråden StockholmsMammor till SeptemberBarn