Inlägg från: ninadockan |Visa alla inlägg
  • ninadockan

    "Vippisar" se hit!

    Hej allihop, själv kör jag inte kickstart men det ska nog gå bra ändå! 10 kilo har jag tänkt mig plocka bort innan jag når mitt mål och ett "normalt" BMI: Lycka till alla!

  • ninadockan

    Själv tycker jag nästan det blir "mycket" enligt instruktionerna, brukar aldrig äta mellanmål annars...har tänkt byta ut frukost, lunch och 1-2 mellanmål samt äta vanlig middag för jag tycker det är viktigt för lilltjejens utveckling att vi äter ihop på kvällen och att alla har samma mat.

    Idag tog jag en bar till frukost kl 8, glas vatten & kaffe på det, sen glömde jag helt bort att jag skulle ha mellanmål innan lunch så vid 12.30 tog jag en fibertablett med mycket vatten, ett knäckebröd med en skiva kalkonsalami och väldigt sparsamt med bregott. Nu ska jag blanda till min första HP milkshake till lunch, sen får det väl bli mellanmål vid 5 och middag 7. Hur delar ni upp era måltider över dagen? Och är det någon som har bra kostråd för middagen - ska man kanske hålla sig till GI-inspirerade rätter?

  • ninadockan

    Fråga om när man ska beställa mer produkter - väljer man då de produkter man tyckt bäst om och specifierar hur många man vill ha av varje, eller får man bara ett nytt kit när man säger till? Jag fick också bara av de nya HP produkterna i mitt startkit, men kan man beställa av de äldre barsen och dryckerna? Sugen på baren med blåbär och smoothie med kaffesmak....

  • ninadockan

    Glömde ju läsa längre upp i tråden, min inspiration är också att vara snygg och smal till den USA-resa jag och sambon och dottern planerar, men min största sporre är att jag vill kunna kalla mig normalviktig igen!

  • ninadockan

    Jag har inte märkt några sideffekter men så äter jag ju middag och byter bara ut de andra måltiderna.
    Har även införskaffat knäckebröd, kalkonbröstspålägg, keso och frysta hallon&blåbär som jag kan ha ifall jag skulle vilja äta ett "vanligt" mellanmål, men jag tycker faktiskt att det är "lättast" att hålla sig till Allevoprodukterna, skulle nog ätit bar på kvällen också om jag inte skulle ätit tillsammans med familjen. Sen är det ju så praktiskt, eftersom jag går på universitet är det jättesvårt att luncha utan att spendera massa pengar i matsalen, och matlåda känns lite sådär...men en bar eller färdig shake är så lätt att ha med! Gjorde en nybeställning med blandade bars och de två godaste shakesen att ha i skolan, så håller jag mig till pulverpåsarna när jag äter hemma.

     

  • ninadockan

    Ja nästan en vecka men det börjar kännas som en vana, jag tycker inte det är jättesvårt och känner mig inte speciellt hungrig heller, men det svåraste är att hitta på nyttiga måltider till kvällen som passar sambons kräsna smak, min diet och dotterns näringsbehov... Han är väldigt bra på att stötta i allmänhet men när det kommer till maten är det ju svårt att kompromissa. Fler tips på nyttiga middagar välkomnas varmt!

  • ninadockan

    Ps jag frågade om alkohol i en annan tråd och fick rådet att låta bli, Just denna helgen känns det helt OK men jag tror inte att jag helt kommer låta bli att ta mig en öl/glas vin under hela perioden, någon gång måste man ju släppa loss lite och jag tar hellre ett glas på en fredag med goda vänner än fuskar med chips och godis.

  • ninadockan

    Nu går det som på räls, byter ut 4 måltider om dagen, 2 bars och 2 shakes, känns som jag aldrig ätit annat och är inte hungrig förutom lite smått ibland på förmiddagen innan andra måltiden. Kör mestadels på de färdigblandade shakesen då jag inte äter mycket hemma förutom middag, kaffesmak, choklad och forest fruit är mina favoriter. När det gäller barerna gillar jag allihop, men milk chocolate är nog godast. Men viktnedgången, nja, kunde varit mer imponerande. 78.9 imorse, startvikten var 80.5. Men i tisdags satte jag igång med träning, nu ska det bli Zumba minst 2 ggr i veckan! Sen ska jag försöka komma ihåg att dricka mer vatten, inte bara när barer och piller ska intagas (brukar glömma ta piller förutom på morgonen kl 7, en timma innan första måltiden). Sen får jag också akta mig att ta för stora portioner till middagen, men min sambo lagar ju så förskräckligt god mat (fast han tänker på att försöka göra det så nyttigt som möjligt)! Om jag lyckas komma ihåg pillrena så hjälper det nog. Hoppas vikten sätter igång att rasa, än har vi ju många veckor på oss. Heja heja!

  • ninadockan

    Hej,

    Idag blev jag alldeles ställd när jag skulle beställa nytt och damen tyckte att jag inte alls skulle byta ut 4 måltider utan bara 2-3... Det har ju funkat så bra, jag har känt mig nöjd, vågen går ju ner sakta men byxorna sitter lösare.... nu vet jag varken ut eller in, nästan på väg att kasta in handduken.

    Det här rekommenderade hon istället för de 2 bars och 2 shakes jag hittills varvat under dagen:

    * Frukost en shake + 1 ägg (ca 200-300 kcal)
    * Bar till mellis (200 kcal)
    * Lättare lunch - 300-400 kcal
    * Färdigblandad smoothie/drink till mellis 200 kcal
    * Lättare middag 300-400 kcal
    (ev en shake om du hungrig på kvällen)

    Jag vet inte alls vad jag ska få tag på att äta som håller sig inom dom ramarna som man kan ha med sig på universitetet, eller vad familjen kan laga och äta ihop som för mig blir under 400 kcal... jag hatar dessutom idén av att räkna kalorier - ska man stå och väga maten då? Kommer ju inte att funka om man har fullt upp med annat. Jag tyckte ju Allevometoden verkade så bra för att den skulle vara en "no-brainer" för oss som inte har tid att tänka för mycket på maten...

  • ninadockan

    Idag känner jag mig inte lika uppgiven, ska nog klara det här men vänder lite på det. Viveka tror du detta funkar bra för viktnedgång?

    Frukost 08:00:
    Osötat fullkornsbröd med surdeg, lätt & lagom oliv, kalkonpålägg, kokt ägg. Kaffe med lättmjölk och osötat vitaminbrus till.

    Mellanmål 11:00:
    Shake (LCD eller VLCD beroende på om jag befinner mig hemma eller ute.)

    Lunch 14:00:
    Bar

    Mellanmål (16:00):
    Frukt eller Shake

    Middag enligt tallriksmodellen (18-19:00).

    Tar också tabletterna innan frukost och middag.

  • ninadockan

    Hej och tack för tipsen, ja det känns som att det funkar för nu har jag redan gått ner ett kilo till...  Jag brukar inte vara så hungrig på eftermiddagen så om jag är ute får det räcka med frukt till mellanmål, keso och knäckebröd kan jag ju ta de dagar jag är hemma på eftermiddagen. En fråga som jag funderat på, är det dåligt att äta sen middag? Ibland får vi inte maten på bordet förräns närmare 8 fastän vi siktar på halv 7-7...

  • ninadockan

    Hej,

    Det går nedåt viktmässigt men fortfarande långsamt, har haft en himla stressig vecka dock så Allevo har verkligen varit räddningen när jag inte ens haft tid att sitta ned och äta lunch.

    77.7 stod vågen på imorse, så det blir ju lite drygt ett kilo i veckan. Mitt mål var ju att gå ned 10.5 kilo totalt så kanske jag hinner på dessa veckor men annars hoppas jag i alla fall att jag kommer under 73 vilket för mig blir gränsen för ett normalviktigt BMI. Jag hade visst gått ned nån cm runt midjan med, men där det syns mest är plutmagen som dragits med i många år. Iband har den varit så stor att jag tyckt jag sett gravid ut. Men nu, nästan borta!

    När det gäller att hålla sig till dieten är det kvällsmålet som är den enda boven tycker jag, men jag försöker styra portionsstorlek,kolhydratsinnehåll och fettmängd på rätt spår. Idag var det svårt dock när vi inte orkade laga mat och beställde thai.... Sug har jag knappt känt sen dag 1, inte ett dug sugen på godis eller kakor, och inte hungrig under dagen. Det funkar ju det här! Idag kom VLCD shakes också som man böandar med vatten, ännu lägre kaloriinnehåll som jag ska försöka hålla mig till när jag är hemma vid måltidsdags, vilket kommer bi mer framöver.

    Pepp pepp på er allihopa och tipsa gärna om fler middagsrecept i recepttråden!

  • ninadockan

    Fuskade idag... tog en McDonalds hamburgare på lunch, dock utan ost, men sen smet det in ett par pommes också från sambons tallrik. Ja ja, ska ändå ut ikväll på restaurang så det får bli veckans "fuskdag" och sen tillbaks till vanligt imorrn. Men positivt var att det faktiskt inte smakade gott med feta pommes längre!

  • ninadockan

    Nej nu har jag fuskat för mycket, skärpning! Vi fick gäster och bjöd på lammstek med vin, och så hade ju gästerna med sig dessert som man artigt fick smarra på.... aj aj. Men det gäller väl att inte tappa fokuset helt bara för att man fuskat och köra igång igen! Men man kan ju känna sig lite omotiverad nu när man förstört planen...och dåligt samvete har jag, usch usch.

  • ninadockan

    Ytterligare ett halvt kilo ner på vågen, men har slarvat lite med maten då jag haft en jättestressig vecka. Inte hunnit med mellanmål etc. Förhoppningsvis kommer nästa vecka bli lite mer strukturerad så jag kan få ordning på dieten och mot målet att komma under BMI 25. Nu har jag 30 dagar på mig att gå ned 4 kilo till åtminstone, helst 7!

Svar på tråden "Vippisar" se hit!