• svansmamman

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Mamitaabell skrev 2021-10-21 18:00:45 följande:

    Var tvungen att ta ett testa tidigt test. Det kom ett svagt rosa streck?! Kan mina spökstreck tidigare varit på riktigt??


    Jag tycker faktiskt det ser positivt ut och då jag är ändå alltid pessimist. ????
  • svansmamman
    tjoppan skrev 2021-10-22 09:25:52 följande:

    Med risk för att det inte syns alls på denna bild med tanke på upplösningen här på sidan :)

    Men tycker mig se något irl.

    Någon som fått liknande och varit gravid?


    Jag ser tyvärr ingenting. Min standardfråga får givetvis bli - när testar du dig i förhållande till BIM? Glad
  • svansmamman
    Närsomhelstnu skrev 2021-10-25 10:45:08 följande:

    Hej igen..... fick missfall och är nu på första försöker efter missfallet.... Någon som kan se något? (har fått negativt emellan)


    Jag ser tyvärr ingenting. 
  • svansmamman
    Isolines skrev 2021-10-25 06:19:22 följande:

    Undrar om någon varit med om detta. Fick svagt plus på cb och rfsu igår på äl+8. Tog ett rfsu igen idag på morgonen (den röda testa ofta stickan) och får ett helt blankt test. Tänker då att jag kanske råkat ut för kemisk graviditet, men tar ändå en sticka till ur samma förpackning i samma urin - och den blir positiv? Rosa streck, synligt i alla ljus och starkare än gårdagens. Jäkligt märkligt, kan det bero på att hcg ligger precis i den nivån där testet "ska" känna av och att den ena stickan var något känsligare?


    Men på äl+9 är det kanske fortfarande några dagar kvar till BIM? I sådana fall är det ju inte konstigt att testen inte visar positivt även om du skulle vara gravid. Det kan säkert vara något galet med testen alternativt, precis som du är inne på, att du ligger så nära test-gränsen att det därför blir olika. Testerna är säkert inte så exakt lika och det räcker ju med en liten diff för att göra skillnad mellan positivt resultat och inte vid så tidigt testande. 
  • svansmamman
    elin9702 skrev 2021-10-26 10:28:36 följande:

    Hej!

    Jag tog detta testet, bifogar bild.

    Har beräknad mens 29-30/10 (fredag eller lördag alltså)

    Detta test står att man får svar inom 1min och inom 3 min ska man fått svar. Dock ska man ta det på bim dagen eller bim+. Jag tog det idag på bim-3 kl 8 ca med morgon urin.

    Fick inget svar men tycktes skymta om jag ?lös? under testet att det skuggade sig. La ifrån mig det och tittade nyss kl 10 för att jag bara fick den känslan.

    Ser då detta streck!

    Hur troligt är det???

    Jag tog exakt ett likadant test förra månaden, har sparat det också. Det är fortfarande helt negativt efter en månad alltså om inte 2 men mellan 1-2 mån är det och fortfarande negativt. Så vad säger ni om detta test? Första gg jag tar denna sort av clearblue.

    Jag väntar på ett paket idag med massa tester men kommer inte kunna testa förens imorgon.

    Har en gnutta värk i magen plus illamående och huvudvärks känsla.

    Så vad tror ni?? Vågar inte berätta för sambon än! Tack på förhand!


    Testet är nog tyvärr negativt. Inget test ska avläsas efter tiden, det kan vara överskottsfärg som fastnar och som gör att det ser ut att vara ett streck. Vidare ska strecken vara lika tjocka, det streck som går vertikalt är betydligt smalare än teststrecket = inte ett '"riktigt" streck. 

    Jag rekommenderar att använda test som funkar i förhållande till BIM. Det finns ingen vits att testa sig för tidigt med test som inte ger rättvisande resultat. Då är det bättre att antingen vänta eller att använda ett annat test som funkar på den aktuella dagen. Nu har du istället slösat ett test i onödan, om du förstår hur jag menar.

    Jag håller tummarna för att det bara var för tidigt för dig att testa och att du får ett plus snart! 
  • svansmamman
    Madelen21 skrev 2021-10-26 09:11:14 följande:


    Va tror ni om det här? Har inte fått mensen. Mår lite illa

    Ont i ryggen
    Om resultatet är positivt ska det bli ett streck i mitten av testet som ska vara lika tjockt som teststrecket. Oavsett om det är skugga eller ej som gör att det ser ut att vara två streck är det mittersta strecket för tunt för att vara ett "riktigt". Testa med cb digital istället så behöver du inte spekulera kring strecken. Glad
  • svansmamman
    Paradisee skrev 2021-10-26 22:08:54 följande:


    Positivt eller inte? Tycker att strecket ser så smalt ut. Slutade med p-piller för en vecka sedan bara men missat något piller innan. Hade en liten brun blödning för några dagar sedan men det har försvunnit.
    Erfarenhetsmässigt skulle jag säga inte positivt då strecket är så pass smalt/tunt. 
  • svansmamman
    Kampenombarnlängtan skrev 2021-10-27 07:48:33 följande:


    Clearblue early. Äl+11. är detta något eller det är bara spöckstreck som det brukar vara på dem? Jag ser strecket tydligare i verkligen o behöver inte vrida o vända för att se men vad har ni för erfarenhet av dem testerna?
    Jag ser något, dock vääääldigt svagt så för mig är det svårt att genom bilden bedöma om det är ett "riktigt" streck eller något annat. Jag har dessvärre väldigt dåliga erfarenheter av cb early där de ger väldigt oklara streck. Hur länge har du kvar till BIM? 
  • svansmamman
    Kampenombarnlängtan skrev 2021-10-27 08:59:08 följande:

    Svansmamman. Jag har 3 dagar kvar till beräknad mens.

    Ja jag har ju hört talas om dem o att dem kan ge falsk eller svagt streck så jag får bara anta att det är negativt.


    Jag tänker såhär, om än de kan ge svaga eller oklara streck betyder ju inte det att man inte är gravid för det. Eftersom strecket syns tydligt i verkligheten utan att du behöver vrida och vända på det kan det mycket väl vara så att det är ett positivt resultat. Eftersom du har så nära till BIM skulle du ju kunna ta ett cb digital som enligt mig ger betydligt tydligare resultat. Om du kan hålla dig tre dagar kan du ju såklart invänta mensen, men av erfarenhet vet jag att det inte alltid är så lätt. Glad
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester