Inlägg från: Lully Hill |Visa alla inlägg
  • Lully Hill

    45 år och planerar IVF

    myran6801 skrev 2011-10-30 20:07:06 följande:
    Lully, jag vet inte hur man räknar ut TD vid insemination. Någon som vet?

    Kom just hem från söndagsmiddag hos vänner. Jag är gudmor till två av deras tre barn vilket jag är sååå glad och stolt över. Det är världens sötaste och goaste barn!!!!!

    kram kram
    Man skall ju få mens 14 dagar efter ägglossning. ÄL var väl planerad samma dag som inseminationen väl? Isåfall borde det också bli på fredag.

    Jag har två gud söner, en 8 månader och en 15 mån. Världens goaste och sötaste. De är lite mina bebisar också brukar jag säga och deras mammor håller med! 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Även om man har kortare cykel så har man 14 dagar till mens. Vid kortare cykel så är det ägglossning på dag 10-11. Det är det vanligaste.

  • Lully Hill

    Hej trådvänner!
    Hoppas allt är väl med er och att ni mår bra!
    Ja, jag har nu kommit till sista dagen innan TD! och vet ni, jag VILL INTE testa! 
    Konstigt kan en del nog tycka men jag går omkring och " är kanske gravid" och det vill jag inte sluta vara!  Det är underbart att gå om kring och vara "kanske gravid" !
    Det är bättre än att få svart på vitt i morgon att man inte är det. Något annat har jag ju inte upplevt under min långa resa.. Hur det skulle kännas att stå där med stickan och det är ett plus!! Jag kan inte föreställa mig det! 

    Jag har ju en gång i mitt "tidigare" liv innan alla IVFer och göra barnprojekt varit i den situationen. Den gången då jag blev gravid spontant efter att ha slutat med p-piller. Det slutade ju tyvärr i MF i v 12. Sedan dess har jag aldrig plussat. Men detta var 10 år sedan och det låg ingen uppbådad kraft och energi bakom så hur det kändes det minns jag inte ens. Känns som det aldrig hänt!

    Det är ovärderligt att ni finns här kära FL-vänner!! Jag vill krama om er alla i en stor gemensam Bamsekram! Vi som håller på med dessa görabarn-projekt sedan länge tror jag har slutat att informera sin omvärld IRL. Vi orkar inte med deras ständiga frågor "Hur går det?" och de kan aldrig riktigt förstå. Vi har inget riktigt stöd i verkligheten men här finns det! Hos er som verkligen vet vad jag går igenom! Det är underbart och tack fina tjejer!

    Nu skall jag njuta av min sista "kanske graviddag". Imorgon får vi se om jag är tillbaka till den hårda verkligheten eller om en ny värld öppnar sig! 

    Puss o Kram på er!

    /Lully


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Vilket Prgesteronhelvete!!!
    Jag borde ju vara erfaren men även den mest rutinerande kan göra ett misstag!
    Jag sitter på toan i godan ro här på jobbet och skall stoppa in en ny vaggis.
    Jag råkade ha den i byxfickan! Första och sista gången! Ha den inte i byxfickan! 

    Jag sitter som sagt där, tar fram den och tänker lite dumt vad konstigt mjuk den är?! Och så trycker jag till på den! Var på skiten exploderar och Progesteronsörja sprutar ut över mig och väggarna på toa!!

    Suck, nu har jag i lönndom städat toa, själv är jag helt fläckig på tröjan men som tur är kunde jag vända bak och fram på den och sätta på mig en kavaj över. Jag tror inte någon märker nått!

    Har jag sagt att jag hatar Prog-träsket?!


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Åhh tack kära ni!!
    Jag vågar inte njuta för jag nojjar om att det kanske är ett spökstreck. Att embryot redan dött och att jag ändå får mens snart. Så här kommer jag hålla på och jag inser ju att det ännu är en låååång väg kvar!

    Men i vartfall kan vi konstatera att immunbehandlingarna har effert, Dr G och Dr D och allt vad de heter är på rätt spår!! Det inger ju hopp för alla!!
    Jag har inte plussat på 10 år och gör det efter första gången jag fått immunbehandling!! Oavsett hur det går nu så har något hänt i kroppen!!!

    Min man vågar inte hoppas men jag har sagt njut och var glad så länge det varar. Går det åt skogen så får vi ta det då!! Jag har en alkoholfri bubbel hemma och det skall jag öppna i kväll!

    Kram alla!   


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    callimero skrev 2011-11-04 10:38:23 följande:
    Här bidde det tyvärr inget av min insemination. Börjat småblöda imorse, tog ett test och nada. Hade inte så stora förhoppningar men ändå tungt. Funderar nu på om jag ska köra en IVF innan jag börjar nya jobbet. Men det blir på håret då jag börjar om 2 veckor.

    Jag tycker du ska fota ditt test bredvid ditt körkort Lully! Så kan jag maila det till min gamla gaggiga klinik!
    Åh gumman!! Trist! Styrkekram!

    Ladda nu för IVF om du känner för det, skit i jobbet. Blir du gravid och har börjat nytt jobb, so what. Jorden går inte under för det, snarare tvärtom . Du får ta en liten olägenhet på jobbet men det får det vara värt! Om du vill skall du inte låta dig hindras av jobbet!

    Kram
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    callimero skrev 2011-11-04 09:52:11 följande:
    Wow!!!!!!!!!! Det är ju helt antastiskt Lully! SoligFörvånadSkrattandeSolig

    Hur var det nu, testade du dina värden FSH etc innan du körde igång?

    Och alla läkare jag träffat som sagt att det inte finns någon som blivit gravid med IVF över 43. Här skulle de läsa!
    Jamen, det är väl inte konstigt om ingen över 43 blivit gravid! DE GÖR JU INTE IVF PÅ KVINNOR ÖVER 43 I SVERIGE!! Dessutom är vi ju så få, vi gamlingar ! "Alla" kvinnor har ju redan fått barn innan de blir så här gamla. Man kan inte dra alla över en ålderskam.

    Dessutom finns det kvinnor utomlands som är äldre och fått barn med egna ägg, Det är väl ingen statistik som de insnöade IVFläkarna i Sverigen ens ids att titta på. Finns den statistiken ens offentlig, och hur gammal är den i så fall? Från 90-talet kanske?. 

    Nä, jag testade inte FSH innan sprutstart. Dr D ville det men CFC nämnde inget om det så jag körde på. Jag hoppades på bra värden. Jag hade liksom itne tid att vänta. Tiden går ju.  Jag hade ätit 7Keto, d-vitamin, rosenrot, folsyra och omega 3 innan.
    Jag tror det kan vara idé för oss äldre att ta en period innan och stärka upp oss med lite tillskott och sedan köra. Jag vet inte.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Tack finafina och Myran! Kram på er!!
    Åh så trist Myran, fan oxå!!  Ge inte upp vännen, vila lite så kommer du igen sen med en IVF ska du se. Kanske ta en konsultation med CFC innan och diskutera justering av medicinen eller metoden. Kram.

    Nu har jag uppdaterat min presentation så ni som är intresserade att läsa om immunbehandlingen jag fått hittar info där!

     


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    callimero skrev 2011-11-05 10:47:18 följande:
    Javisst, precis vad jag frågat. "Hur kan ni veta det när ni förbjuder alla över 43 att försöka?" Svaret var mummel i skägget. "Ja, men jag vet de facto kvinnor ni nekat som bytt klinik och lyckats. Hade de följt er dom hade de fortfarande varit barnlösa." "Det vet vi inget om." Vilken j-la attityd rent ut sagt.

    Enligt min åsikt handlar det om att bli av med besvärliga fall och att värna om statistiken snarare än individen. Så raljerar de om att det är etiskt att upplysa kvinnor om fakta och inte genomföra lönlösa behandlingar. Ungefär som att ingen är vid sina sinnes fulla bruk att fatta egna beslut kring vad man orkar psykiskt, fysiskt och ekonomisk kontra den chans man som individ har. 

    Jag har ätit allt det där förutom Rosenrot Lully, men vågar inte lägga till det nu ifall jag börjar spruta.
    Hej vännen!
    Jag har haft samma diskussioner och jag är också övertygad om att det är statistiken man är rädd om. Det är också förklaringen varför de inte heller gör IVF på låg AMHare tror jag.

    Om du inte blir för stressad nu innan nytt jobb så kör på. CFC får lova att du får komma på helgen om det är aktuellt. Men hur gjorde du nu sist, sprutade du hela fasen fram till ÄL? Jag tänkte att om man fått massa hormoner skall man inte då vila en cykel. Men det har du säkert koll på!

    Blir det någon dags fördröjning med ET så får du ju vara sjuk första dagen på jobbet Eller ring dem dagarna innan och säg att du skall göra en bökig undersökning just denna dag och måste vara ledig.

    Jättetrist men sånt händer faktiskt! Det har hänt flera gånger på mina arbetsplatser att nyanställda råkar vara sjuka första dagarna. Litet omak men det är inget man minns efter några dagar.
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden 45 år och planerar IVF