• Anonym (rädd)

    Men för livet efter normal förlossning

    Anonym skrev 2011-10-12 18:36:39 följande:
    Du har inte svarat på var du fått info om kronprinsessan.

    Och det lär inte vara 50% som så stora men efter en vaginalförlossning

    Kommer inte ihåg vart jag läste det.
  • Anonym (rädd)
    Anonym skrev 2011-10-12 18:33:27 följande:
    Inte är det 50% om får sådana problem som ts har!

    Antar att du håller med mig nu att du hade tur?
  • Anonym (rädd)
    Anonym skrev 2011-10-12 19:01:44 följande:
    Nej, jag hade inte tur det var TS som hade otur.

    Men du håller med mig nu att det är vanligt med besvär?
  • Anonym (rädd)
    Anonym skrev 2011-10-12 19:06:52 följande:
    Nej, jag håller inte med dig

    Ok? Läste du inte studien? 50% för mig är vanligt!
  • Anonym (rädd)
    Anonym skrev 2011-10-12 19:33:34 följande:
    Man kan inte föda barn och tro att man vara som innan. Självklart förändras kroppen efter en förlossning men om man inte lider av det är det inget men.

    Jag skulle inte hänga upp mig på en studie. Det krävs fler studier med samma resultat först innan man kan säga att det är så.

    Jag förstod det som att många led av sina besvär. 

    Visst man kan inte utgå ifrån en studie, men man kan ändå få en ganska bra överblick hur det ser ut. Så som sagt, de problem som ts har är inte ovanligt!   
  • Anonym (rädd)
    Isssan skrev 2011-10-13 14:27:40 följande:

    Tack för ditt inlägg! Jag tycker precis som du. Min 1:a förlossning startade vaginalt men slutade i akutsnitt. Ett kejsarsnitt är inte en lösning det är en stor bukop. med många fler komplikationer sm följd... Ett KS ska ha en medicinsk orsak anser jag iaf..


    Kika på lite statistik på socialstyrelsen hemsida, där kan man faktiskt se att kejsarsnitt är säkrare än vaginal förlossning när det gäller komplikationer.
  • Anonym (rädd)
    Anonym skrev 2011-11-12 23:03:43 följande:

    Man kan operera och strama upp slidan. Det finns lite olika sätt. Men om gynekologen inte tar dig på allvar så måste du byta ställe...



    I vissa fall kan man få mer besvär av de nya ärren från en skönhetsoperation så det är långt ifrån säkert att det fungerar för ALLA.
  • Anonym (rädd)
    Anonym (framfall) skrev 2014-05-31 15:49:44 följande:
    Det är inte bara förlossningen som påverkar underlivet utan även graviditeten. Jag fick mitt framfall efter min graviditet och då blev jag förlöst med planerat snitt. När jag sökte för detta blev jag opererad bara några månader senare :)
    Jag tycker det råder en skrämselpropaganda på fl vad gäller vaginalförlossning. Självklart kan det gå illa men långt ifrån alla får bestående men och ett dåligt bemötande som det verkar när man läser här.
    Alla får inte bestående men efter en vaginal förlossning, det är det ingen som påstått heller. men 50 % får det, och det är alldeles fööör många
  • Anonym (rädd)
    Nivinella skrev 2014-05-31 16:17:29 följande:
    Vadå 50 procent får men... Tror jag inte för ett ögonblick. Visst jag har liiite inkontinensproblem efter mina 2 vaginala förlossningar. Men det kommer jag snart knipträna bort.
    Ne det är ju upp till dig om du vill tro på det eller inte. Däremot säger forskningen att av de som föder vaginalt får 50 % bestående men efter en vaginal förlossning.
  • Anonym (rädd)
    Anonym (framfall) skrev 2014-05-31 23:12:42 följande:
    Vad för typ av "bestående men" räknar forskningen med då? Såklart underlivet precis som kroppen förändras efter en graviditet och förlossning. Jag ser mina bristningar som ett bestående men ;) Men de påverkar ju enbart utseendet av min kropp och inte funktionen. Att 50% skulle ha någon form av nedsatt funktion låter väldigt mycket.
    Bestående men såsom framfall, inkontinens och samlagssmärtor är det som menas. Ej kosmetiska förändringar, utan bestående skador på funktionen i underlivet är det som menas med "bestående men"
  • Anonym (rädd)
    Esoada skrev 2014-06-10 08:24:50 följande:
    Därför väljer jag planerat snitt
    Bra!

    Tycker det är bra att fler och fler kvinnor vägrar att föda vaginalt. Vägra föda vaginalt så länge vården för problem med underlivet är urusel.
  • Anonym (rädd)
    Anonym (manligt perspekt) skrev 2014-06-10 20:19:53 följande:
    Det är inte bara för kvinnor som vården är helt urusel. Det är extremt dålig vård för män också.

    Jag fick en könssjukdom av mitt ex, som hon hade fixat under tiden vi hade paus i förhållande och sedan smittade hon ner mig vilket orsakade långvarig prostatit. Det känns inget vidare kan jag försäkra.

    Vården: Vi kan inte hjälpa dig.

    Uruselt betyg till svensk idiotsjukvård.
    Så kanske det är. Men män drabbas inte alls lika hårt av underlivsproblem som kvinnor gör. Kvinnors underliv GÅR SÖNDER vid en förlossning. Vilket leder till en sjukt massa problem med underlivet!
  • Anonym (rädd)
    asta66 skrev 2014-06-11 15:58:14 följande:
    En gammal barnmorska som började jobba nån gång på 60-talet sa att såna komplikationer inte förekom på den tiden. Knappt i alla fall. Att nåt måste gått rejält snett med dagens förlossningsvård. Att som barnmorska är det hennes jobb och ansvar att se till att en kvinna inte går sönder så mycket under en förlossning. Hon har följt dagen debatt och undrar vad som hänt.
    Jo de förekom absolut. Men de följde inte upp skadorna som de gör idag.
  • Anonym (rädd)
    asta66 skrev 2014-06-11 16:21:41 följande:
    Men inte i den omfattning som idag. Hennes åsikt är att barnmorskor antingen inte gör sitt jobb eller har för många förlossningar samtidigt.
    Handlar inte om att barnmorskor inte gör sitt jobb, handlar om att kvinnokroppen inte är gjord för att föda barn utan att få skador i underlivet.
  • Anonym (rädd)
    asta66 skrev 2014-06-11 16:26:18 följande:
    Säger vem? Min mamma har fött tre gånger utan skador.
    Jaha ok, ursäkta, eftersom din mamma har fött 3 gånger utan skador så måste det ju gälla alla kvinnor i världen. Är du säker på att hon inte har fått skador förresten? Jag inte heller att min mamma fått skador, men en dag vågade jag fråga henne och då kom det fram att hon hade diverse underlivsbesvär.
  • Anonym (rädd)
    asta66 skrev 2014-06-11 16:34:44 följande:
    Inte?

    Jag svarade på ditt inlägg. Och om en kvinnokropp inte är gjord för att föda barn utan skador. Hur kommer det sig att massor med kvinnor gör det utan men för resten av livet???
    Du påstår att det är normalt att få skador efter förlossning. Jag tror inte på det.

    Och alla kvinnors underlivsbesvär har inte att göra med att de fått barn.
    Om 50 % av alla kvinnor som föder barn får bestående men för resten av livet anser jag att det är vanligt och normalt. Om så passa många kvinnor får skador av det anser jag att kvinnokroppen inte är skapt för att föda barn utan skador. De allra flesta spricker och måste sys. De allra flesta kvinnor måste föda på sjukhus. Det är en risk att föda.
  • Anonym (rädd)
    asta66 skrev 2014-06-11 16:44:27 följande:
    Det har blivit det nu för tiden. För att problemet har ökat. För att förlossningsvården blivit sämre. Inte för att kvinnokroppen plötsligt ändrat sig så radikalt. Om du läst mina inlägg så hade du kanske förstått att jag delvis håller med dig. En god vård ger inte skador. Kvinnor ska anmäla sina förlossningsskador som vårdskador. Stå på er eller bli överkörda!
    Men faktum är att kvinnokroppen är inte skapt för att föda barn utan hjälp. Du säger det själv att en kvinna som föder barn behöver mycket hjälp av vården för att slippa skador. Kvinnokroppen kanske är skapt för att föda barn om hon får  mkt hjälp av vården.
  • Anonym (rädd)
    asta66 skrev 2014-06-11 16:51:32 följande:
    Kvinnokroppen är gjord för att bära och föda barn. Men varför inte se till att få hjälp för att få det så bra och säkert det går! Jag menade inte att alla kvinnor behöver proffshjälp men varför chansa! Och varför inte kräva en bra vård och anmäla när vården falerar. För varför ska just det sparas på förlossningsvården?
    jag skulle inte vilja uttala mig om att kroppen är gjord för någonting som i 50 % av fallen leder till bestående skador.
  • Anonym (rädd)
    Anonym (framfall) skrev 2014-06-11 19:54:06 följande:

    Är inte det där väldigt generaliserande. Många problem går ju tillbaka, självklart är det dumt att utsätta någon för en onödig operation om problemet ens kan tänkas att gå tillbaka av sig själv. Jag har fått ett väldigt bra bemötande både av gyn som remitterade mig vidare och på sjukhuset och då hade jag öht inte speciellt stora problem Så alla får inte slåss och bråka!
    Framfall går inte tillbaka av sig själv. Så det är ett dumt att säga till någon med framfall att knipa. Framfall kräver operation
Svar på tråden Men för livet efter normal förlossning