• Anonym
  Äldre 5 jul 14:53
  9829 visningar
  90 svar
  90
  9829

  Har någon slagit sin kille?

  Med anledning av frågan om någon blivit slagen i sin relation, ställer jag nu denna fråga. Självklart handlar det ju ofta om kvinnor som misshandlas av sina män, eller känner sig hotade.

  Men hur vanligt är det att vi tjejer klipper till vår kille?

  Jag ska skamset erkänna att jag har gjort det några gånger när våra gräl har spårat ur. Han har aldrig slagit mig och jag har aldrig upplevt det under min uppväxt så jag vet inte varifrån det kommer.

  Han betedde sig väldigt illa mot mig i början av vår relation och det är när känslor därifrån väller upp som den här sidan kommer fram. Men det är ju ingen som helst ursäkt!
  Jag tycker det är jättehemskt för det sista jag vill är ju att göra honom illa. Även om mina små nävar är som myggbett på en karl som väger nästan det dubbla. Men det är ju liksom handlingen i sig, principen att höja handen mot den man älskar, fast i den stunden hatar, som skrämmer mig...

 • Svar på tråden Har någon slagit sin kille?
 • Anonym
  Äldre 5 jul 15:06
  #0

  Måste nog tyvärr erkänna i början av vår relation så hände det vid några tillfällen. Främst för att vi hade fruktansvärda gräl väldigt ofta och mitt tålamot tog slut någonstans på vägen.
  Jag kan inte direkt påstå att jag är stolt över det. Men det kändes som att när orden tog slut så fick händerna ta över.
  Idag är det många år sedan jag gjorde det, och jag hoppas verkligen innerligt att jag _aldrig_ kommer att göra om det!!

 • Fyra
  Äldre 5 jul 15:08
  #0

  Våld mot varandra är överhuvutaget inte acceptabelt tycker jag. Inte mot barn, make, maka eller annan individ.

 • Anonym
  Äldre 5 jul 15:08
  #0

  Jag kan erkänna att jag har hoppat på både min nuvarande sambo och två tidigare partners. Det har bara hänt vid enstaka tillfällen men det finns som sagt inga ursäkter. Jag boxade till dem på armen och knuffades, skäms gruvligt för det nu. Bara en förtjänade vad han fick eftersom han var våldsam själv, önskar nästan att jag gett igen mer...
  Jag utsattes för ganska brutal psykisk misshandel under uppväxten och levde ofta under hot om våld som inte alltid förverkligades. Jag tror att det var den ständiga förnedringen som gjorde att jag lagrade en massa ilska.
  När jag hade boxat till min nuvarande kille fick jag rejäl ångest och tänkte att nu räcker det. Med terapi och ren viljestyrka har jag hindrat mig själv från att göra om det. När jag blir förbannad försätter jag mig liksom i ett lugnt tillstånd med tankekraft. Det är svårt att förklara men det fungerar. Det spelar ingen roll om min kille beter sig dumt ibland eller gör mig ledsen, JAG vill inte vara en person som tar till våld. Du kan sluta om du verkligen vill.

 • Äldre 5 jul 15:09
  #0

  Ja jag slog honom sommarn 2003. vi hade ett riktigt stort bråk som slutade med att jag tog en överdos alvedon.

  Då han kallade mej ho ra och fit ta som jag tände till ordetligt så han fick sen 3-4 slag + några sparkar...

  Inget jag är stolt över men ändå,.,

 • Anonym
  Äldre 5 jul 15:14
  #0

  Jag har också slagit till min man. Det brukade vara han som inte kunde behärska sig (slog i dörrar och slängde saker) men nu när jag är gravid har jag jättesvårt att behärska mig och har slagit både på honom och på saker. Detta är ett jätteproblem och vi ska söka terapi för detta. Jag tror det har med hormoner att göra men innerst inne måste jag ju också ha accepterat detta beteende för att kunna göra det, går inte bara skylla på hormoner.

 • Anonym Trådstartaren
  Äldre 5 jul 15:21
  #0

  Trådstartaren här
  Ja, jag vet att det är oacceptabelt, det är därför jag mår så dåligt av det.

  Det finns dock en viss skillnad mot kvinnomisshandel, om man som i vårt förhållande i alla fall, är en stor karl och en liten tjej. Om jag ger honom ett knytnävsslag på överarmen är det ju inte, vad ska jag säga, samma hot, som om han skulle göra det mot mig. Jag utgör ju inget hot mot honom rent fysiskt. Därmed inte sagt att det är ok, absolut inte!

  Och att det bara har hänt ett fåtal gånger på 10 år, oftast när han har varit full och sårat mig med ord och sitt beteende, det är inte heller nån ursäkt.

  Nu var det länge sen och jag försöker verkligen lägga band på mig när vi ryker ihop. Numera går jag i väg och försöker avreagera mig på annat vis när jag är på bristningsgränsen. Ut i skogen, instängd i ett rum eller nåt. Han har också slutat dricka och därmed är hans beteende som har fått mig att explodera borta tack och lov.

  Det han har gjort är att mucka gräl och hamna i slagsmål (med karlar), slänga ur sig äckliga kommentarer till andra tjejer, tafsa på andra, mucka gräl med mig, "leta skit" för att få bråka. Dåligt ölsinne helt enkelt... Han är en helt annan person när han dricker men den nykta sidan av honom är hur fin som helst...

  Det är som att vi är två Dr Jekyll och Mr Hyde, och att hans mörka sida lockar fram min...

 • KramMi­iis
  Äldre 5 jul 15:29
  #0

  Jag har i stundens hetta lyckats putta omkull mitt ex så han ramlade in i väggen.. Han var INTE liten kan jag tillägga.. Men när jag såg hans förvåning när han satt på golvet, och när förvåningen övergick i skam, rädsla och ilska så vaknade jag och jag tror aldrig att jag skämts så mkt i hela mitt liv...

 • Anonym
  Äldre 5 jul 15:39
  #0

  I ett tidigare förhållande hände det vid ett tillfälle men då hade han slagit mig först. I ren reaktion drämde jag han på käften också. Sen gjorde jag jäkligt klart för honom att du slår F-N inte mig igen! Så de var mer försvar då.

 • Anonym
  Äldre 5 jul 15:39
  #0

  Jag har oxå slagit min fd pojkvän..som slag på arm och knuffar.Det började med att han ältat mitt liv med tidigare pojkvänner...vad vi gjort osv.Det blev ofta stora gräl pga det.Jag blev alltid ledsen och grät..böna och bad honom sluta...men icke...han fortsatte...ibland långt in på nätterna.Så en dag...när han inte slutade när jag bad honom om det...då slog jag honom.Vet att det inte är nån ursäkt...men det kändes som om han lockade fram detta på nåt sätt.När jag slagit honom så kunde han säga - du kan slå hur mycket du vill..det gör iallafall inte ont.
  Jag hade och har fortfarande mycket dåligt samvete över detta.
  Han började slå mig oxå nåt år innan..och tills den dagen vårt förhållande tog slut.

 • Äldre 5 jul 15:40
  #0

  Jag tog tag i min kille en gång när han var onykter och stod och gaggade och skulle liksom putta i väg honom, men ostadig som han var så ramlade han baklänges in i väggen. Gud så rädd jag blev! Det kunde ha gått riktigt illa! Det ska aldrig nånsin mer hända.

Svar på tråden Har någon slagit sin kille?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.