Inlägg från: hallonbacken |Visa alla inlägg
  • hallonbacken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Japp! Blir start i morgon, de ringde tillbaka senare och hade fått igång datasystemet. Enda problemet just nu är att jag ska göra vul på måndag förmiddag och min vanliga doktor är borta på måndag och kommer tillbaka vid 16 men RMC vill ha det gjort innan lunch så då har de lyckas klämma in mig på en tid hos KK kl 11 och jag har möte på jobbet 10-12 och sa att jag kan hela dagen utom just då.. Får se om kliniken lyckas lösa någon annan tid annars får jag helt enkelt ta den. Idag har det även varit inne två kollegor som är föräldralediga, en på förmiddagen och en på eftermiddagen, båda som började försöka efter oss så blir man lite lätt less på hela situationen.

    För en stund sedan såg jag även en fb-status där graviditeten offentliggjordes med kommentaren vi "körde på direkt efter utbildningen var klar" dvs att det lyckades på första eller andra försöket.. Varför lär man sig aldrig att ta dessa besked och besök.. Vi har hela tiden sagt till varandra "vår tid kommer" men även om vi nu är på gång så känns det som orden liksom har tappat sin betydelse..

    Långt och lite rörigt inlägg men även om det har varit en seg dag så är det ändå skönt att vi är på gång nu äntligen!

  • hallonbacken

    Väntar på att kliniken ska ringa tillbaka under dagen. Förhoppningsvis har de kommit överens med med RMC om att jag kan göra vul på måndag eftermiddag istället för förmiddag men kan jag inte det så tar jag den tiden. Jag har på jobbet varit öppen för vissa utvalda om vad vi går igenom så så sett är det inget problem att berätta, men nu när vi ska göra inseminationer så vill jag inte att alla ska veta vart i processen vi är. Vi har berättat för våra familjer men resterande vänner och kollegor tror att vi fortfarande väntar på kallelsen. Kommer nog säga att jag är tvungen att göra en undersökning på den förmiddagen och att detta var enda tiden de kunde utan att för den delen avslöja att det är för att vi har kommit längre fram än vad de vet.  

  • hallonbacken

    Calabatic: Har de ändrat sig för er också nu så att ni får fler försök? Härligt isf! Var det för att ni tog upp det till diskussion eller är det något som är bestämt och gäller alla som är under behandling?

  • hallonbacken

    I går var det vul för att kolla antalet äggblåsor som visade sig vara två och vi fick ok att fortsätta behandlingen. Nu ska det äl-testas och förhoppningsvis inte ge glad gubbe på lördag för då blir det inget försök denna månaden då de har stängt på söndag. Enligt min doktor så borde det bli omslag på söndag och insemination på måndag så nu håller vi alla tummar vi har för att han har rätt!

  • hallonbacken

    Calabatic: Det finns något som heter Wabbie Foundation som är en ideell organisation som samlar in pengar för att hjälpa ofrivilligt barnlösa. Vet inte hur aktiva de är längre men de har en sida på Facebook med info. 

    För oss som gör (donator)insemination är har de endast stängt på söndagar. Jag vet att vad gäller insemination så vill man ha det dagen efter omslag för man har sett mycket bättre resultat (dvs. antal graviditeter). Vad gäller återförande av embryo så har jag fått det förklarat för mig att man vill göra det på rätt dag i cykeln dvs att man för in ett två-dagars 2 dagar efter äl för att embryot ska vara lika gammalt som det skulle varit om det hade blivit befruktat på naturligt sätt. Hoppas det blir omslag för dig på rätt dag också så kanske vi ses på RMC på måndag?! Flört

  • hallonbacken

    Hej tjejer! Behöver lite hjälp av er experter. Jag håller på och äl-testar och har inte gjort det innan eftersom jag har en så regelbunden cykel. På RMC sa de åt mig att testa med clearblue och när den visade omslag skulle jag ringa. Nu är det så att jag fick tag på en som visar de fyra mest fertila dagarna och inte bara två som de vanliga gör. Jag tänkte att det inte skulle spela någon roll och att man kan se skillnad på hur det visas i displayen. Enligt både min app och min läkare borde jag ha äl på måndag dvs att testet borde ge utslag söndag men när jag testade idag så fick jag en glad gubbe... Inte en blinkande som jag trodde skulle visas de första två dagarna utan en glad gubbe som visades tydligt. Hur ser man skillnaden på den första glada gubben och den andra? Är det olika styrka på de glada gubbarna eller är det något som blinkar när det "riktiga" omslaget kommer? Vill ju verkligen inte missa chansen till ett försök nu för att jag inte förstår mig på äl-testet..!

  • hallonbacken

    Såhär såg det ut. Som ni ser är det blåa helt utsmetat och så har de inte sett ut de andra dagarna. Kan det vara anledningen till att det visas som det gör? Tycker ni att jag ska testa igen idag även om det då inte blir på morgonen?

  • hallonbacken

    Min magkänsla om att det inte var ett rätt omslag bekräftades av min doktor på hemmaplan. Det var snarare så att de hade växt långsammare än vi hade räknat fram så det betyder att det inte blir omslag förrän på måndag/tisdag. Ska köpa ett nytt test som förhoppningsvis ska visa rätt framöver

  • hallonbacken

    Calabatic: Nu är det jag som svarar sent. Efter att jag hade fått det bekräftat via min doktor att testet visade fel så reklamerade jag det på inköpsstället och fick en ny. Då valde jag den med bara två dagar istället. Än har inte den gett utslag men borde göra det i morgon eller på tisdag baserat på beräkningarna om tillväxten på äggen.

    JZ: Tråkigt att höra att ursprungsplanen i Finland inte kan hålla lovade tider men hoppad nu att det kan vändas till något bra istället och att ni får göra ett försök innan detta året är slut!

  • hallonbacken

    Omslag på stickan idag så i morgon blir det insemination!


    I den här världen kan man sättas i lite komiska sammanhang. När jag pratade med RMC i morse framkom det att jag skulle ta Ovitrell-sprutan runt 10 idag på förmiddagen. Då jag inte hade den med mig till jobbet eller hade möjlighet att åka hem och hämta den fick jag helt enkelt gå till apoteket och lösa ut en ny (som jag visste att det fanns recept på). Apoteket som vanligtvis har de medicinerna hemma hade givetvis slut på den just idag så fick gå till nästa som hade den hemma. Efter det fick jag stå inne på en toa på Friskis och ta den samtidigt som de kör ett mamma-corepass i salen utanför och det är fullt av barnvagnar i receptionen.. ;) Just idag bekymrade det mig inte men en annan dag hade det kunnat sabba hela dagen. 

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus