Inlägg från: hallonbacken |Visa alla inlägg
  • hallonbacken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Får man hoppa in här? Har läst lite här i smyg men känner nu att det är läge att hoppa in.

    Sambon och jag har försökt i 15 månader och har precis ringt och bokat utredning så det blir i början av september via privat klinik.  Ska bli skönt att få komma dit och se vad det kan vara som gör att det dröjer. Det enda vi vet sedan innan är att sambon har genomgått operation när han var liten för att ena testikeln inte hade vandrat ner men vet inte vad det påverkar våra chanser. 

  • hallonbacken

    Tack för välkomnandet! Ni verkar ju ha kommit lite längre än oss men kommer säkert behöva hjälp med massa förklaringar om ett tag när vi har börjat vår utredning. Grattis till pluset Lillnosen, längtar tills jag är där!

  • hallonbacken

    Var på första besöket på utredningen igår. De tog blodprov för att kolla infektioner mm och frågade om livsstil, sjukdomar och liknande. Ska ta ytterligare blodprov på mensdag 3 samt göra gynundersökning och spolning av äggledare i början av nästa menscykel. Sambon ska få lämna spermaprov. När alla resultaten har kommit blir vi kallade för att lägga upp en plan för fortsättningen. Skönt att utredningen är igång även om vi gärna hade sluppit hela processen.

  • hallonbacken

    Jag hänger lite i bakgrunden även om jag inte har hängt här så länge. Har BIM på torsdag och ligger i nedbäddad i soffan med förkylning. Hoppas ni ha rätt om att förkylning är tecken på graviditet :) Övriga symptom är typ sedan en vecka känningar i magen, inte så det gör ont men ändå känns. Som vanligt hoppas man ju alltid att det ska ha tagit sig men har det inte det så väntar fortsättning på utredning med gynundersökning och spoling för mig och spermaprov för sambon. Hoppas det har tagit sig för er som ruvar!

  • hallonbacken

    Jaha, då kom menen så nu blir det blodprov och gynundersökning + äggledarspolning för mig och spermaprov för sambon. Skönt att gå vidare med utredningen, nu får vi förhoppningsvis reda på anledningen till att det inte har tagit sig.. Det hade såklart varit ännu bättre om det hade tagit sig men det går ju framåt nu iaf så det är skönt!

  • hallonbacken

    Har precis varit och gjort äggledarspolning och det såg jättebra ut, fria passager på båda sidor och många ägg. Så skönt besked! Planeringsmöte med kliniken om ca 2 veckor för att få reda på resultat och plan för framtiden.

  • hallonbacken

    JZ: Kan inte ens föreställa mig vad du/ni går igenom. Du verkar resonera samlat men som du säger kommer säkert en reaktion när ni träffar läkaren nästa gång och får allt klart för er. Hoppas att dom kommer med bra besked med tanke på situationen. Calabatic: Där vi gör utredningen är det som en del i början tillsammans med de två blodproven som jag tog (på första besöket och på mensdag 3) samt spermaprovet för sambon. Om ca två veckor ska vi träffa läkaren för att lägga upp en plan. Känns jätteskönt att någon ska kolla om det är något som försvårar möjligheterna för att bli gravid och hur vi går vidare.

  • hallonbacken

    Glömde ju att skriva att gynläkaren kommenterade att jag hade en bakåtlutad livmoder (som inte skulle spela någon roll för fertiliteten utan det var endast en observation). Han räknade även till ca 25 ägg vilket verkade vara bra (ni som vet, är det bra?)

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus