Inlägg från: hallonbacken |Visa alla inlägg
  • hallonbacken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    calabalic skrev 2014-10-12 22:25:36 följande:
    Skit också!! :( Då blir det ny tumhållning igenom om ett par veckor.
    Nja, är nog inte så säkert att det blir ett försök direkt.. Ringde RMC idag och berättade att jag hade fått mensen men då ville hon inte ens föra in det i journalen eftersom jag inte hade tagit ett grav.test... Sedan sa hon att vi inte fick köra Pergotime två månader på rad utan var tvungen att vänta en cykel. Detta sa de inget om när vi träffade dom för att starta igång utan då sa de att det bara var att köra igång. Vi ifrågasatte att jag skulle ta Pergotime eftersom jag har en så regelbunden cykel och att jag därför har naturlig ägglossning men de ville ändå att jag skulle ta det. För att diskutera kommande upplägg kunde vi få en telefontid till läkaren den 5 november dvs om 3,5 veckor för att diskutera saken..! Dock slutade det med att jag ska ta ett grav.test i morgon och ringa till dom igen. Tills dess så skulle hon ha pratat med läkaren om att jag kunde testa i helt naturlig cykel och kolla med vul om det är någon äggblåsa på gång samt sedan äl-testa.
    Problemet med att inte kunna köra denna cykel är att vi ska på semester i november och missar den ägglossningen. Cykeln efter det har de julstängt och då är vi framme i månadsskiftet jan-feb innan vi kan göra nästa försök!! Så frustrerande! 
  • hallonbacken
    calabalic skrev 2014-10-13 13:13:18 följande:
    Vad konstigt! Har en kompis som tog Pergotime tre månader i streck varav hon blev gravid tredje månaden. Hon bor iofs i en annan stad. Gud så himla frustrerande!! Ni som redan har väntat så länge! Svårt det där, å ena sidan vill man inte vänta men å andra sidan vill man räkna med att de vet vad som ger bäst chans. Hoppas du får oväntat plus när du testar istället så löser det sig! ;) Vart ska ni resa på semester förresten?
    Svaret jag fick var att de aldrig ger Pergotime två månader i rad. Jag tycker att vi kan testa att köra helt naturligt eftersom ägglossning eller utebliven sådan inte har varit vårt problem. Oavsett ska jag ju ringa till dom i morgon så då får jag väl svar på vad som händer. Att det skulle vara ett plus denna månad känns väldigt uteslutet men under har ju skett innan så vem vet ;)
  • hallonbacken

    Som väntat negativt grav.test idag och negativt besked från RMC om att köra igång denna cykeln. Efter en utläggning om att jag ansåg att de inte informerade om detta och att jag var besviken fixade hon så att läkaren skulle ringa mig så snart som möjligt vilket hon gjorde 2 timmar senare. Beskedet då var att vi inte får köra Pergotime två månade i rad för de vill inte riskera att slemhinnan torkas ut. Jag föreslog då att vi kunde testa att köra i helt naturlig cykel och det gick hon med på så ska göra vul på cykeldag 12 och ser det bra ut då så är det att börja äl-testa och ringa vid utslag! Mig vs. RMC 1-0!! Dock tröttsamt att man måste vara påläst och argumentera för sin sak..

  • hallonbacken
    Jennso skrev 2014-10-21 12:33:41 följande:

    Hur hår det för dig Hallonbacken?


    Ska på vul på torsdag då jag är på cykeldag 12. Då avgörs det om det blir ett försök denna månaden eller om vi måste vänta. Hoppas verkligen att det ser bra ut då för känner inte för att vänta till januari innan vi får försöka igen! 
  • hallonbacken

    Har varit på vul idag och läkaren tyckte att det var för tidigt för att avgöra hur det såg ut så ska dit igen på onsdag nästa vecka igen. Efter det bestäms det om det blir ett försök denna månaden eller ej.

  • hallonbacken

    Ja, väntan och tålamod är två nyckelord i denna cirkusen ;)

    Känner mig inte så nedslagen av beskedet idag då det fanns ett flertal foliklar som låg på runt 8 mm och slemhinnan såg fin ut. Nu hoppas jag bara att en av dom växer till sig så jag kan få ett ok att gå vidare och äl-testa och att det blir ett fint utslag på testet och att det inte slår om på en lördag ;)

  • hallonbacken

    Varit på nytt vul idag och där såg slemhinnan jättefin och tjock ut. Fanns en äggblåsa på 16-17 mm så doktorn trodde på äl om några dagar. Ska fortsätta äl-testa och vid utslag ringer jag RMC. Enda kruxet är att jag inte får få omslag på lördag för de har stängt på söndag så då blir det inget. Hoppas verkligen på omslag i morgon eller på fredag!

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus