• Söndermarken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vi som har lite svårare att plussa kanske behöver någonstans att få "vädra"lite


    Lycka
  • Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus
  • Jayt

    Jz, jättestarkt av dig att berätta!
    Själv delade jag blogginlägget på fb, det som du skrev om här. Fick väldigt fin respons och det var skönt att tala om det öppet.

  • Jayt

    Madelaiin, jag har längtat efter att få starta med ivf enda sen det blev klart att vi skulle göra det så det var nog med nervositeten att göra.

    Hoppas levaxinet ökad era chanser, håller tummarna för det!

    Hade bim igår men min cykel kan diffa några dagar från månad till månad så det beror nog på det. Jag känner av mig Äl väldigt väl och tyckte det kändes som att jag hade Äl tisdag för 14 dagar sen men den kanske var senare iaf.

  • Maramina
    JZ79 skrev 2013-07-10 18:05:04 följande:
    Idag fick jag förresten frågan av en kollega angående mitt halsband. Hon tyckte det va vackert och undrade vad det stod på (det hade vänt sig så baksidan syntes där det står "längtan") förklarade att det va ett smycke som symboliserar min barnlängtan. Då fick jag en sån bamsekram och hon sa flera ggr att jag var modig som berättade det och verkligen imponerad över att vi står för vår längtan efter ett barn Känns riktigt bra att jag idag upplyst någon om ofrivillig barnlöshet.



    Gumman, du ÄR stark! Jag vet att det du gör nu med medicinen kräver en extra och annorlunda styrka, men jag tror att du klarar det! Skulle det bli övermäktigt, rådgör då med läkarna igen, kanske finns det någon annan behandling eller medicin du kan testa? Stor styrkekram till dig!!!
  • Försöker

    Jz, jag håller med Maramina. Jag tror att du klarar det här! Ångest är fruktansvärt. Det svåraste man kan göra är att stanna kvar i den, även om man känner att man drunknar och inte står ut. Även när man är beredd att ta till vad som helst för att döva den och hålla sig flytande, medicin eller annat...

    Jz, du vet var jag står i frågan om ångestdämpande, vi har pratat om det här vid ett flertal tillfällen. Jag har ju varit där själv, och jag tror verkligen att du kan ta dig ur denna onda spiral som ångest är, du klarar det... Jag har ju gått i lång terapi som gick ut på att acceptera och ta till sig ångesten fullt ut, ACT. Acceptance Commitment Therapy. Men det betyder inte att jag inte fattar precis vad du går igenom just nu och att du känner ångest över att förlora det som har dämpat din ångest. Det i sig föder ångest.

    Men du klarar det här! Hjärta Men känner du att du behöver yttre hjälp och mer terapi för att hantera ångesten så var inte rädd om att be om den.

  • JZ79

    Maramina och Försöker:
    Tack fina ni *hjärta*
    OM det inte fungerar alls utan medicin så finns det andra sorter, men helst vill jag vara utan.
    Har ju gått hos kurator mycket när jag mått som sämst, ofta i början av en värk/ångest period eller va jag ska kalla det. Ångesten bryter alltid ut när jag för skov i min reumatiska sjukdom. I samband med sömnproblemen fick jag j i kbt å där pratade vi mkt om att acceptera ångesten. Lärde mig mycket då som jag försöker tänka på nu. Har uppföljning med läkaren och kurator finns om jag behöver, just nu känns det som det kommer gå bra ändå. Tack för att ni finns

  • Em me
    Madelaiine skrev 2013-07-10 16:12:26 följande:
    Haha, mm :) Åh, vad mysigt. När är du beräknad?



    Han är beräknad 3:e dec, vårt lilla mirakel:) idag har vi tapetserat hans rum och grejar massa för att få plats i vår trea:) mitt kontor har fått flytta till gaderoben , men blev jätte mysigt! Vi har en rymlig trea i radhus, men förvaringen är dålig, men när vi tryckt in en gaderob i vårt sovrum så fick jag in skrivbord och massa i gaderoben och vips så har han fått sitt rum;) de gäller bara att tänka ut en del lösningar:)

    Gällande facebook och de om missfall så har jag med läst den, var en som delade den som jag vart så avundsjuk på (skäms på mig) för att hon lyckats bli gravid och har en nu en pojk på några månader. Men när hon la upp den fick jag en aha upplevelse, kanske har hon haft det lika tufft som jag med mf och år av väntan.. Skämdes lite extra för den avundsjuka jag inte kunde rå för..

    Själv pratar jag ju som sagt om mina mf nu för tiden, det känns bra. Det är så nedtystat men så vanligt! När jag vågar öppna upp samtalsämnet vågar andra med och oväntade många jag pratar har vart med om tidiga missfall!

    Kram på er alla!!
  • Jayt

    Em me, det är ju samma sak med ivf, så vanligt men så nertystat. Vi har alltid pratat om våran barnlöshet med våra närmaste och lite arbetskamrater men efter att jag delat blogginlägget om ofrivillig barnlöshet på fb var det flera stycken som skrev och berättade att de också kämpade, hade gjort ivf, både lyckade och misslyckade.
    Jag känner att det är så himla synd att det ska tystas ner när det är så vanligt. Varför inte prata om ivf, missfall oftare så att andra som kämpar vet att det finns fler.

  • BaPumba

    Em me så underbart att höra att allt såg bra ut på RUL. Jag tänkte på dig under helgen så det var roligt med en så positiv uppdatering. Kul att ni fixar iordning hemma och förbereder er, snart ska ni verkligen, äntligen, bli föräldrar!

    Jz: Grymt att du vågar vara så öppen som du vill vara.

    Försöker: Wiii, inte ens tre veckor kvar till flytt då!

    Solrosen: Jag är fortfarande på en Örebro-träff bara inte just 24/8. September lät bra.

  • Jayt

    Har ni sett den senaste reklamen för online pizza? Där säger dom att beställa pizza är lika lätt som att skaffa barn, det är snabbt och enkelt. Helt ärligt, vad är det för dum människa som har gjort den reklamen?

  • Em me
    Jayt skrev 2013-07-10 22:09:13 följande:
    Em me, det är ju samma sak med ivf, så vanligt men så nertystat. Vi har alltid pratat om våran barnlöshet med våra närmaste och lite arbetskamrater men efter att jag delat blogginlägget om ofrivillig barnlöshet på fb var det flera stycken som skrev och berättade att de också kämpade, hade gjort ivf, både lyckade och misslyckade.

    Jag känner att det är så himla synd att det ska tystas ner när det är så vanligt. Varför inte prata om ivf, missfall oftare så att andra som kämpar vet att det finns fler.



    Ja, precis! Jag vill inte att någon annan ska behöva känna som jag först gjorde, jag skämdes över missfallen först.. Kände mig misslyckad.. Hade ingen aning om att det var så vanligt. Ivf har jag personligen ingen erfarenhet av, men om jag vågar prata om mina motgångar, vågar kanske andra prata om sina, även om det inte är samma sak !

    Btw ang. Pizza reklamen kan man ju undra hur människan är funtad som kom på den... Och är de så "lätt" är de ingen pizza jag tänker beställa, kan ju isf ta flera år innan den är framme tydligen..

    Bapumpa, så snällt av dig att ha tänkt på mig i helgen:) jag var så nervös och drömde konstigt hela natten innan.. Nu ska jag njuta! Kanske är detta min enda lediga vecka så skönt att få grovjobbet som målande och tapetserande gjort, resten kan jag köpa då och då för de är lite kul:)
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus