• Söndermarken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vi som har lite svårare att plussa kanske behöver någonstans att få "vädra"lite


    Lycka
  • Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus
  • kanske 4a

    JZ: Trist att du inte vann mer än 180kr men jag hoppas ni snart vinner högvinsten och får erat efterlängtade lilla ?. Kram

    Den 4/2 kommer en handläggare från kommunen hem till oss. Ett första steg för att bli godkända som kontaktfamilj. Roligt men nervöst :)


    X vä feb-2003. X vä mars-2011 misslyckad metotrexatbehandling. MA juni-12. X hö-2014. Båda äggledarna borttagna
  • JZ79
    kanske 4a skrev 2015-01-07 19:21:03 följande:

    JZ: Trist att du inte vann mer än 180kr men jag hoppas ni snart vinner högvinsten och får erat efterlängtade lilla ?. Kram

    Den 4/2 kommer en handläggare från kommunen hem till oss. Ett första steg för att bli godkända som kontaktfamilj. Roligt men nervöst :)


    Det kommer gå jättebra när kommunen gör hembesök Du är en supermorsa och de inser såklart att ett barn skulle få det toppen hos erHjärta
    Tack fina du och alla de andra tjejerna som fixade lotterna. Ni är så omtänksamma Ligger 120 kr plus just nu, funderar på att spela på hästar istället för att ta triss igen. Får se Tungan ute
  • JZ79
    Jenso...Visst har du koll på det där med PICSI? och vad är IMSI? snubblade över det på Serums hemsida... Kollar möjligheterna på andra ställen nu..Tankarna går på högvarv här..Vi har telefonsamtal med läkaren i Åbo imorgon ang våra chanser att köra med makens spermier. Han vill avvakta spermadonation. Han vill så gärna ge det en chans till. Jag är mer redo för det steget än han..Han känner att det är annorlunda eftersom jag trots äggdonation ändå får känna barnet i min magen, men utan hans spermier så finns ju ingen del i barnet.. Måste respektera att han vill ge det en chans till, men vet nu inte om vi ska satsa på Åbo och isf kanske få ersättning från FK eller ta ett annat land med mer avancerad teknik typ PICSI och hoppas bli gravida och vara så glada för det att vi struntar i att det kostat oss massor med pengar...

    Alla tankar och beslut gör att jag känner mig helt matt, samtidigt stressad till tusen..

    Ringde dessutom SU idag, i hopp om att de betat av kön, men nejdå..vi har fortfarande ca 1 år kvar i kön + att det tar några månader innan behandlingsstart från att de ringer och säger vi kommit fram i kön.

    Hjälp mig att sortera mina tankar..

    Bumbii, spontant tänker jag att mensens första dag är den dag som blödningen startar ordentligt. Fråga din klinik/gyn hur de exakt menar med cd1. Lycka till!
  • Jennso

    Hej JZ

    Gott nytt ar! Det ar som brukar saga att det basta och samsta med hela ivf ar att man ar tva. Det ar skont att ha varandra till sotd och ga igenom det ihop men kan ibland vara jobbigt for att man ibland maste sorja och gora ora besulten ihop. Det hela blir ju anda svarare nar man maste ta in ekonomiska forrutsattningar ocksa.

    Jag vet vad IMSI ar det ar typ samma som ICSI fast man anvander ett "battre mikroskap" sa att man kan valja ut de basta simmarna.

    PICSI har jag bara hort talas om sag den har forklaring pa fertility friends:

    PICSI
    PICSI (no idea what it is the abbrevaition of exactly, P-ICSI lol) is a technique where in lay mans terms uses an artifical egg to see which sperm cells have the ability to bind to an egg like they would have to do naturally to fertilise. It is something that isn't able to be a factor in normal ICSI because the sperm are injected directly into the egg. I don't think there are any scientific justification yet but the principle is sound enough to me. If the sperm can bind, then it would have had a shot at fertilising and therefore it is worthy of being selected for ICSI.

    Om du kollar pa klinker utomlands sa skulle jag sjalvklart rekomendera Serum men manga rekomenderar oxa de i Tjeckien som oxa ar lite billigare. Eller Riga dit Wonders gick.Det finns ox aen pa Cypern som ger nan slaga garnati vad galler donor agg tror jag.

    Finns det nan mojlighet att gora en DNA fragmentation test pa makens simmare ?

    Om du har det jobbigt sa kan du alltid maila <3

  • JZ79
    Jenso, tack fina du Hjärta  Ja du...det är som du säger både bra och dåligt att vara två i detta. Svårt att vara på samma plan och tycka lika i allt samtidigt. Maken är för spermiedonation, men inte än...Han vill inte ge upp sina egna simmare riktigt än. Därför funderar jag nu (ja..mest jag..gogglar och kollar runt som en galning och tänkte snacka ihop mig med maken när han jobbat klart ;.) ) på om vi ska välja en helt annan klinik nu (Serum känns just nu som det absolut bästa kliniken..men hittar ingen prislista på deras hemsida) eller köra på Åbo en gång till.
    DNA fragmentering..hmm...känns som om det gjorts? Får kolla i våra papper till imorgon, om det inte är gjort kan jag fråga vår läkare i Åbo om det imorgon. Vet att de iaf gjort nån kromosom analys på maken, men det kanske inte är samma..

    Snurriga tankar..trött..och lär fundera en å två gånger till på detta, minst, innan något mer bestäms.. Sen är det ju den där lilla detaljen också att vi måste spara ihop mer pengar.

    Glömsk och förvirrad av mitt eget så har jag glömt hur planen ser ut för er nu Jenso..när görs nästa försök?
  • Jennso

    Jag hoppas att det kommer att kannas battre efter samatlet med lakaren imorgon. Beratta garna hur det gar. Kram!

    Kanske 4a: spannade att ni borjar komma narmare att bli kontaktfamilj Det kommer ga jatte bra!

  • Solrosen 83

    JZ79: Usch förstår att det snurrar i huvudet på dig av alla olika möjliga vägar att fortsätta på. Håller tummarna att samtalet med Åbo går bra idag så det blir lite klarare vad ni ska göra härnäst.

    Kanske: vad kul att höra om hembesöket. Kommer säkert gå toppen!

  • Solrosen 83

    Dakine: Min mens har också sett väldigt olika ut från gång till gång. Hade en period då jag precis som du hade flera korta blödningar med bara 1-2 veckor mellan.

  • Solrosen 83
    Bumbii skrev 2015-01-07 11:03:53 följande:

    Har några frågor, som jag hoppas nån av er kan svara på?

    Har fått pergotime, som jag ska börja med så fort min mens kommer, men eftersom jag har PCOS så vet jag aldrig när den tänkt komma. Nu efter läkarbesöket så kommer en massa frågor upp.. Det bara snurrar i huvudet på mig.

    När det gått en längre period mellan mina menstruationer, så brukar jag blöda längre än vanligt. Jag ska ta tabletterna cykeldag 5-9, och vi skulle "vara väldigt bra vänner", som läkaren sa, dag 12-14. Då till min fråga, om min menstruation håller på längre än vanligt, ca 7-10 dagar, gäller allt det läkaren sa ändå?

    Och, det bruka alltid ta 2-3 dagar innan mensen kommer igång riktigt, små små blödningar innan jag börjar blöda riktigt. Räknas dom dagarna in i cykeldagarna?

    Är det värt att ta ägglossningstest under pergotime? Eller är det slöseri med pengar?

    Ursäkta långt inlägg.. Men ha sett att det är många som är i min sits, med PCO och pergotime.


    Man brukar ju räkna cd 1 som den dag då mensen kommer igång ordentligt. Så små spottings innan hade jag inte räknat.

    Tror inte det spelar någon roll att längden på mensen varierar utan man börjar samma cd ändå. Det som kan hända är ju att din äl blir lite senare än cd 14 så då kanske du får gå på kontroller lite senare än de dagar läkaren sa nu. Men det ser de ju på första vul och planerar utifrån det.

    Jag använde äl test under min pergobehandling för att veta säkert när äl skulle komma då min kom först på runt cd 20 alla gångerna. Dock fungerar bara digitala test för mig då billiga stickor ger kraftigt utslag ofta för mig ioch med pco:n. Viktigaste är ju dock att man har sex åtminstone varannan dag runt tiden för äl för då ska man iaf ha gjort vad man kan.

    Hoppas jag fick med svar på alla dina frågor. Är du osäker på något så ring till din läkare och fråga istället för att gå och oroa dig.
  • wonders

    Bumbii jag har fått sagt från läkare att första dagen är den då det är rikligt med mens och ingen spotting. Sen varierar det säkert från person till person. Dubbelkolla med läkaren så att du får rätt startdatum.

    Kanske underbart att det börjar röra på sig för er del. Självklart kommer de se att ni är väl lämpade för att ta emot ett barn i behov av kärlek och omtanke.

    JZ svårt att råda. Har för mig att det är ungefär lika dyrt på Serum som Ava Riga. Den man kan maila och fråga är Penny på Serum som jag har förstått är någon form av koordinator. Vet också att det som Serum är väl insatta i är immunförsvarsproblem. Du skulle ju kunna maila båda klinikerna och fråga hur de ställer sig till er problematik. Konsultationen per mail kostar inget vad jag vet. Vet att det finns en version där man går in via bitestikeln och plockar ut sperma men vet inte vad det heter. Inte så skönt men vad gör man inte.. Hoppas att ni ändå kom fram till något bra vid samtalet med Åbo idag. Kram

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus