• Söndermarken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vi som har lite svårare att plussa kanske behöver någonstans att få "vädra"lite


    Lycka
  • Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus
  • wonders

    Söndermarken vilken liten goding. Där får du lite att göra framöver. Men det är ju bara av godo???? God jul allihopa

  • Gian80

    Hej!

    Tänkte höra om jag kanske kan få vara med här? Läst lite tillbaka i tråden här och förstått att här är många som verkligen käpar och har kämpat länge för att uppnå den största drömmen; att få barn.

    Blir så ledsen över att vi ska behöva vara så många som ska behöva kämpa så hårt för att uppnå det som, det känns som verkligen alla runt omkring mig, lyckas med genom att ha sex en eller två gånger...

    Här kommer vår historia

    Jag fyller 35 nästa år och min sambo är ett antal år yngre. Vi har "bara" försökt få barn i ca 2,5 år men har redan genomgått mer behandlingar än de flesta tror jag.

    Först försökte vi hemma på egen hand i närmare ett år. Jag har regelbunden mens och kan klocka min ägglosning varje månad, så det dröjde bara några månader innan jag förstod att något måste vara fel, för vi borde blivit gravida.

    Vi valde att gå privat och genomföra en utredning, detta va i början av förra hösten. Utredningen visade inga som helst fel på mig och jag har god äggreserv, AMH på 2,9. Däremot har min sambo kraftigt nedsatt spermaprov och därmed troligtvis anledningen till att vi inte lyckts på egen hand. Läkarna va dock väldigt positiva och menade på att med ICSI så skulle det säkert inte var några problem. Vi valde att fortsätta våra behandlingar privat och köpte ett tre-pack på en klinik i Göteborg. Vi va vid det tillfället så övertygade om (och det verkade även läkarna) att det skulle fungera inom tre försök. Självklart skulle vi vara berättigade till de tre försök man får genom landstinget men kände att vi fått förtroende för läkarna där vi gjort utredningen samt att vi inte kände för att ställa oss i den långa kön och vänta ännu längre för att få vår dröm uppfylld (plus att vi vid det tillfället inte hade varit skrivna på samma adress tillräckligt länge för att få påbörja behandling på SU).

    Vi behövde komplettera med kromosom-analys innan vi fick påbörja behandlingen, då att ha så få och dåliga spermier utan att de vet anledningen till det kan vara ett tecken på kormosomavvikelse hos min sambo. Men så va som tur va inte fallet, utan allt såg bra ut. Men däremot så innebar det att vi va tvungna att vänta några månader längre.

    iCSI 1: I januari genomförde vi vår första ICSI behandling. Jag fick ut 6 ägg, alla mogna och alla blev även befruktade. Fick tillbaka ett tredagars embryo av OK kvalite. Resterade fem embryon odlades vidare och det blev en balstocyst som hamnade i frysen.

    Blödning kom några dagar innan TD.

    ICSI 2 mars: fastän vi fått ett till frysen från första behandlingen så valde vi att istället påbörja en ny behandling och spara den till framtiden ist (tankarna då va nog snarare att den kunde användas till syskonförsök, och vi hade ju redan betalt för att få den till frysen).

    Dosen höjdes något denna gången, från 150 enheter puregon till 175 enheter.

    Resultatet blev hela 15 ägg denna gången, dock va tyvärr enbart 6 ägg mogna. (Läkaren erkände senare att de tyvärr troligtvis hade plockat mig för tidigt). Av de 6 äggen blev 3 befruktade. Fick tillbaka ett tredagars embryo av toppklass, men blödning kom åter igen dagar innan TD.

    De resterade två embryona odlades vidare men höll inte måttet för att frysas.

    Såhär långt verkar allt ändå "normalt" och läkarna är positiva, vi har nog bara haft otur menar de. Allt ser ut precis som de ska

    ICSI 3 maj: samma dos och får denna gången ut 11 ägg, varav 7 var mogna och 5 blev befruktade. Fick denna fången tillbaka två embryon för första gången. Tvådagars fina embryon. (De resterade 3 embryona höll inte måttet för att frysas efter långtidsodling).

    Åter igen blödning innan TD.

    Vid detta laget började jag känna att läkarna började bli bekymrade över att vi inte lyckats. Allt ser ju så bra ut och vi borde ha lyckats vi det här laget. Och de mer eller mindre börjar rekommendera oss att överväga spermadonation, då det enda kända felet är spermierna så är det det de tror gör att vi inte lyckats. De kan ju inte säga hur spermierna påverkat embryot.

    Kliniken stänger över sommaren och vi beslutar oss för att tidna vår blastocyst när de öppnat samt börjar kolla runt efter andra kliniker också.

    I juli är vi i kontakt med en klinik i Danmark, för att kunna ha möjligheten att testa donerad sperma och det skulle behövas. Vi har ett väldigt bra samtal med den danska läkaren och får oerhört förtroende för honom. Vi kommer överens med honom om att vi först ska testa med vårt frysta blasto och om de inte fungerar så ska vi genomföra en behandling hos dem med min sambos spermier i första hand.

    FET augusti: sätter in vår blasto i ostimulerad cykel. Dagen innan BIM tar jag ett test och för till vår stora glädje ett plus. Lyckan är så total! Aldrig mått bättre, tänkt att det äntligen fungerade! Några dagar senare kommer blödningen och testen blir åter igen blanka. Självklart blir vi oerhört ledsna, men samtidigt känner jag mig iaf positiv över att det iaf lyckats fästa, det är ju iaf närmare än vi varit innan.

    ICSI4 sep: påbörjar nu behandling i Köpenhamn, byter till menopur och sänker startdosen (vilket höjs i slutet av behandlingen). Får ut 8 ägg, 5 mogna och 3 befruktade. Får tillbaka 2 tvådagars embryon av bra kvalité. Det görs även assisted hatching på äggen. Men åter igen misslyckat och blödning innan TD.

    Vi uppföljningssamtalet med läkaren diskuteras huruvida vi ska testa donation, men han menar på att då äggen blir befruktade så rekommenderar de inte donation. Men han kan heller inte säga, såklart, varför det inte fungerar för oss, men menar på att vi har alldeles för många försök för att tro på att det bara handlar om otur utan att något är FEL! Det beslutas att vid nästa försök så ska jag få kortison för att se om det kan underlätta för att få embryot att fästa.

    ICSI5 dec: denna behandling går vi verkligen all in, akupunktur för oss båda, massa nyttiga vitaminer samt att min sambo äter örter han fått på akupunkturen.

    dosen höjdes markant för att få ut fler ägg. 9 ägg plockades varav 6 var mogna. Men endast 1 ägg blir befruktat. ETT enda!!! Någonting har uppenbarligen gått riktigt fel denna behandling! Vi som haft sol minst 50% befruktning innan. De kan självklart inte säga vad det beror på, om det är spermierna eller om det nu är äggen som är så dåliga att de inte befruktas...

    Får iaf tillbaka det enda ynka ägget men som redan befarat så misslyckande även denna gången. Så på juldagen började blodet forsa och allt hopp är åter ute!

    Och där är vi nu! Ett nästan helt år av fem fruktansvärda behandlingar, ett FET och ett missfall har passerat och vi är längre ifrån vår dröm än någonsin!

    Har hittills ändå kunnat försöka tänka positivt och tro att det faktiskt kommer bli vår tur nån gång. Men nu börjar det kännas riktigt tungt och vet inte längre hur eller oönskad någonsin kommer kunna känna hopp igen.

    Hoppas det är ok med er att jag är med här och följer er!

  • Gweny

    Hej! hoppas få komma med i eran tråd också, ni verkar ha så härlig stämning och stöttning till varandra. Konstigt nog, så har jag läst eran tråd länge och följt er och så blev det sen att jag nu också försökt ett tag.(inte i närheten av vissa av er såklart)

    Vi har snart försökt i 2 år, jag har barn sen innan, men inte han. När vi började utredningen fick jag reda på att jag har PCO och hypothyreos, samt övervikt, så mycket som går emot mig. Har väldigt få egna äl och oregelbunden lång cykel. Min sambo har godkänt på simmarna.
    Efter vi försökt i 1 år, så blev jag oväntat gravid, men då mina värden inte låg bra med sköldkörteln, då jag precis börjat med levaxinet, så tror jag det tyvärr orsakade mitt ma. Var fruktansvärt jobbigt för oss båda, och ibland påminns vi fortfarande, skulle varit dags nu i Januari, så det känns extra tufft nu.

    Vi har iallafall nu fått bekräftat att våran remiss för IVF har kommit fram till Sahlgrenska, men fram tills dess, så ska jag kämpa på med vikten och har pergotime att ta. Har precis tagit min 4e kur, har fått äl varje gång, men inte hjälpt ändå tyvärr.

  • Gweny
    Söndermarken skrev 2014-12-25 08:32:02 följande:

    God jul alla underbara , måste få visa min julklapp <3 min vännina har tyckt så synd om mig i höst så hon som är uppfödare precis som jag och min man totallurade mig <3

    Nu får mammahjärtat fullt upp ett tag :)


    så underbart! Ser att det är en av mina raser.  Håller själv på med hundar och har egen uppfödning.
  • Jennso

    Valkomna till traden tjejer, och trakigt att ni ocksa fatt kampa sa lange.

    Gian: Jag bor i England sa har gjort lite andra prover och gjorde min senaste ivf i Grekland (Serum). Om ni ar oppna for att aka utomlands sa kanske ni kan testa om det ar nagra problem med immunforsvaret elller gora det grekiska immunprovet for att kolla om man har ureplasma och hidden c (som ar en typ av klamydia men som man inte overfors sexuellt).

    Det ar en tjej pa fertility friends som har gjort en lista over saker som ar vart att fundera pa efter en misslyckad ivf som jag tycker ar fruktansvart bra: http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php?topic=283000.0

  • JZ79

    Idag kom ett brev på posten, ett brev som jag öppnade redan i hallen..blev nyfiken och kunde inte ens vänta på att klä av mig jacka och gå upp. När jag öppnade och läste brast jag i gråt.. Glädjetårar, för att NI är så fantastiskt fina tjejer!!! Vet inte om alla ni som var med på "arken-träffen" var med, men TACK till er som på detta vis försöker få oss att snart kunna göra ny behandling. Puss på er, ni underbara Tomtenissor KyssHjärta 18 (!!!) lotter var det och vi vann 180 :- Ska byta in dom mot nya lotter senare idag..återkommer om det blir storvinst Flört

    Ps: Välkomna ni nya tjejer, i denna tråd stöttar vi verkligen varandra, på ALLA vis som ni ser Ds


  • nikols

    Hoppar in här..

    Vi är inne på 5 försöket nu och jag är medveten om att de inte är särkilt länge alls men den här längtan tar ju på en.

    Jag pratar med min sambo och han försöker verkligen förstå, men vissa saker kan han inte riktigt relatera till. Jag förstår honom.

    Jag hoppas verkligen att det ska ta sig denna gången men vill inte heller ha för höga förhoppningar.

    Det är en svår balansgång det här..

    Hur klarar ni av längtan? Alla dessa negativa test börjar ju komma åt en.. :/

  • Jennso

    JZ hoppas att ni far en riktig stor vinst

    Jag tycker vi borde ordna en traff till sa jag kan vara med.

    Nikols: Det forsta aret ar jobbigt men de allra flesta lyckas ju trots allt efter ca ett ar och jag hoppas du ar en av dem. Jag tror inte det ar nan har inne som forsoker naturligt langre utan de allra flesta har forsokt ett par ar och haller pa med olika behandlingar.

  • Gweny

    JZ79>> åhh vilken rolig överraskning att få. Håller tummarna att dem nya lotterna ger er storvinst, som hjälper till på vägen!

    Nikols>> Dem säger att 80 % blir gravida på 6mån och nästan 90 inom 1 år, så ännu är ni inom "normal" tid, som det kan ta.  Vet det finns trådar med andra som ligger i samma fas som du. Lycka till.

  • Jayt

    Hej tjejer, gamla som nya.

    Vill bara kika in här och önskar er alla ett gott nytt år. Jag hoppas och tror att det nya året kommer med nya möjligheter för er och att vi får se er alla plussa!

    Jz, vilken underbar överraskning. Jag hoppas att dom nya trisslotterna ger en ännu större vinst!!

    Här rullar livet på som mamma. Vår tjej är nu 5 månader. Trots det så kan jag fortfarande inte riktigt förstå att hon äntligen är här, att efter allt kämpande med allt vad det innebär så fick vi äntligen våran lilla bebis. Önskar av hela mitt hjärta att alla ni här inne ska få uppleva samma sak!

    Kram på er godingar!

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus