Inlägg från: hallonbacken |Visa alla inlägg
  • hallonbacken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Jag har också funderat på att gå med i/stödja Barnlängtan. Ni som har gått med vad ger det i utbyte? Hur är det med föreläsningar och lokalföreningar mm?

    Wittra: Håller med om att det känns lättare när man har en plan. Vi har precis fått reda på att IVF är vägen för oss. Just nu känns det som det är skönt att ha en plan även om det kommer att ta ett tag innan vi är där då sambon ska genomgå en biopsi (heter det väl...?) innan vi kan planera in IVF-start.

  • hallonbacken

    Usch! Idag är en sådan där dag då man bara känner att det är hopplöst och orättvist att vi ska vara i den sits vi är. Alla söta barn med luciakronor, glitter eller tomteluvor och så inser man själv att har vi tur och tar sig med IVF kanske vi är gravida om ett år men vi kommer fortfarande inte ha något barn att mysa med nästa lucia..

  • hallonbacken

    Här kom mensen idag men när vi nu har fått en anledning till varför det dröjer och remissen är skickad till IVF så var den väntad. För första gången sedan vi startade resan mot ett barn känns det faktiskt helt ok.

  • hallonbacken

    Pratade med RMC Linköping och än har inte vår remiss nått dom men troligtvis kommer vi att bli kallade till ett första möte runt v.4-5. Hon sa även att de för närvarande inte har någon lång kö vad gäller IVF dock kunde hon inte svara på hur det är med sambons biopsi.

    Har varit en tung vecka där jag har kraschat totalt med allt vad gäller barn, varit ledsen och känt att det alldig kommer att bli vår tur men det kändes ändå hoppfullt och förhoppningsvis är vi snart igång!

  • hallonbacken
    Wittra: Han har fått dåliga resultat på de två spermaprov han har lämnat så då vill dom gå in och kolla (och plocka ut de spermier de hittar) och sedan använda dom vid IVF Gissar att det då blir ICSI för oss.
    Håller tummarna för att det blir positivt för dig när du testar!
  • hallonbacken
    JZ79 skrev 2013-12-21 01:56:43 följande:
    Hallonbacken, ring den som ska skicka remissen och påminn! Konstigt att rmc inte fått den än, jag hade ring å kollat så remissen inte glömts bort eller kommit bort. Förstår att det är jobbigt för er. Har mannen hunnit smälta det något? Ni kommer få hjälp och ni ska få ert barn. Vägen dit är bara lite krokig..vi stöttar varandra på vägen. Kram

    JZ:
     Vi utreddes privat så den skulle först gå till vårt landsting som godkänner den och sedan skickar vidare den till Linköping så det är säkert därför det dröjer. Ska se om de har öppet på måndag och testa att ringa. Linköping har julstängt nu till 7/1 så det kommer nog inte att hända så mycket på den fronten nu. Frågade sambon idag hur han mådde efter beskedet men han verkar ha tagit det med ro och hade inte problem med att jag pratar om IVF och anledningen till att vi ska göra det. Verkar som han tar det bättre än vad jag har gjort. Pratade även med honom om att boosta hans simmare med folsyra och zink så det ska vi starta med redan nu så de är så bra som möjligt tills biopsin. Har du (eller någon annan) tips på ytterligare boost?

    BaPumba: Jag lider med dig, vi har en på var sida som precis har fyllt 90 och befarar dagen vi får det samtalet. Dessutom när ni nu var så nära att äntligen få berätta de glada nyheterna!

    Wittra och Kanske 4a: Hoppas att det är plus på stickan! 
  • hallonbacken

    JZ: Det var en rejäl cocktail ;) Kan ju inte skada direkt så värt att testa för att försöka få bättre resultat inför IVF. Får ta mig till apotek/hälsokostbutik och göra lite inköp!

  • hallonbacken
    JZ79 skrev 2013-12-21 16:27:52 följande:
    Hallonbacken, min man äter: multivitamin för män, omega3 70%, zink, selen + e-vitamin (en tablett innehåller båda, inte hittat en med bara selen men hört att E oxå ska vara bra), D-vitamin, folsyra. En FL-väns man fick mycket bättre spermaprover efter att ha ätit
    Denna cocktail några månader. Hon hade läst nån studie och även om min man inte fick bättre resultat så fick han sämre när han slutat Så nu har han börjat igen...jag delar i en doser till honom Han ska lämna nytt prov nästa år å vi har bestämt att han äter alla vitaminer tills dess. Läkaren ville inte uttala sig om de va pga att han slutat med alla vitaminer vid senaste ivf:en som provet var sämre, men man vet hu aldrig...
    JZ: Sambon var positivt inställd till att testa för att öka chanserna. Har kollat runt lite och det är en liten djungel det där med vad de innehåller samt hur mycket... Har försökt hitta en multivitamin man som innehåller alla saker men närmast jag kommer är Life Multivitamin som innehåller allt utom Omega3. Något experttips?

    Ringde även vårt Landsting idag och de sa att det fanns en anteckning från 18/12 om att remissen förbereddes och skickades så den är på gång. Kändes skönt att höra för då vet vi att den inte har stannat upp någonstans på vägen utan att vi kommer att få en kallelse när de öppnar upp RMC efter helgerna igen. 
  • hallonbacken
    Maramina: Tack så mycket för infon! Som sagt lite svårt att hålla koll på de olika och välja den bästa av alla sorter.. Vi har sagt att vi ska prova med vitaminer nu ett tag eftersom jag har läst om flera på FL som verkar få bättre prover efter en sådan kur. Får helt enkelt ta mig en sväng till hälsokostbutiken efter jul. Vi har ju troligtvis två månader innan dess att sa sambon ska göra biopsi och vad jag har förstått det som så verkar det bli korta protokollet för mig och ICSI efter det. 
  • hallonbacken

    Bolltjej: Det är orättvist. Livet är orättvist. Det är dagar då allt känns orättvist och man är arg, ledsen och bitter över att ha hamnat i denna situation. Jag är glad över att möjligheten ges till IVF. Utan den möjligheten hade det för oss varit väldigt mycket svårare att komma fram till målet, vårt barn! Jag kommer att fortsätta kämpa tills någon tvingar mig att sluta!

    JZ: Tack, ska fortsätta att läsa på om cocktailen. Känns nu som att vi vill göra allt vi kan för att förbättra chanserna.

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus